Code, tutorials, snippets, gedachtenspinsels en alles wat met development te maken heeft.

Fleur je winforms controls een beetje op

Door RobIII op dinsdag 9 februari 2010 14:03 - Reacties (13)
Categorieën: Development, Life as a developer, Views: 8.373

De standaard winforms treeview en listview zijn altijd al een beetje een doorn in mijn oog geweest; ze zien er gedateerd uit zoals je in onderstaand screenshot zult zien. Toch is het met een paar regels code makkelijk om een wat 'modernere look' toe te passen. Weinig code, veel plezier. Dat is altijd goed :P

Lees verder »

In het land der blinden... part 7

Door RobIII op woensdag 2 december 2009 01:48 - Reacties (20)
Categorieën: In het land der blinden..., Life as a developer, Rants, Views: 6.453

Het is even stil geweest op mijn blog vanwege drukte op 't werk en in mijn privé leven, maar ik heb nu een update die ik toch wel even het bloggen waard vond en die ik jullie niet wilde onthouden omdat 't zo mooi aansluit op deeltje 6. Prepare to enjoy this ride with a big evil grin on your face >:)

Lees verder »

In het land der blinden... part 6

Door RobIII op woensdag 26 augustus 2009 14:16 - Reacties (15)
Categorieën: In het land der blinden..., Life as a developer, Rants, Views: 6.907

Zoals beloofd is hier het vervolg van het In het land der blinden... part 5 artikel. Als je het nog niet gelezen hebt (ga je schamen) kun je dat beter nu eerst even doen wil je hier nog een touw aan vast kunnen knopen. Korte samenvatting: ik ontdek een reeks "major WTF's", rapporteer die aan de klant welke op zijn beurt dat rapport bij de softwareleverancier neer legt. En dan wordt ik op het matje geroepen door de softwarebouwer... hoe verrassend...

Lees verder »

In het land der blinden... part 5

Door RobIII op maandag 24 augustus 2009 02:38 - Reacties (30)
Categorieën: In het land der blinden..., Life as a developer, Rants, Views: 8.626

Zo; vandaag eens geen XSS exploitable sites maar een major WTF die een 9 scoorde op mijn persoonlijke WTF-schaal. In softwareland komen we van alles en nog wat tegen; pareltjes van applicaties die je dagelijks het leven vergemakkelijken en veraangenamen tot ware nachtmerries waar we, noodgedwongen of van hogeraf opgelegd vaak, mee moeten worstelen tot we rood voor de ogen zien. Uiteraard, omdat dit item in de categorie 'rants' staat gaat het hier dus over een gedrocht uit de tweede categorie :P Die zijn nou eenmaal leuker om over te schrijven ;)

Lees verder »

In het land der blinden... part 4

Door RobIII op woensdag 12 augustus 2009 15:23 - Reacties (23)
Categorieën: In het land der blinden..., Life as a developer, Rants, Views: 8.191

Maandagochtend werd ik gebeld door Eric van der Loo over een akkefietje dat ze dwars zat. Ik heb kennelijk (weer) wat zere schenen geraakt want er werd me verteld dat ik een brief van hun advocaat kon verwachten.

Lees verder »