Lekker Housen

Door RobIII op donderdag 21 augustus 2008 22:37 - Reacties (30)
Categorie: Rants, Views: 4.929

"D'r is geen bal op de teevee... Alleen een film met Doris Day..." Doe Maar had al jaren geleden gelijk; evenals The Boss. En dat is in de jaren niet beter geworden. Het kan aan mij liggen maar de zenderprogrammering van tegenwoordig kan me in de verste verte niet meer boeien.

http://tweakers.net/ext/f/ZC68q4KVELUdcqdTFIDPXYi6/full.jpg Het énige programma waar ik nog echt voor ga ziten, en dat ik opneem als ik het dreig te missen, is House M.D.. En misschien is dat wel helemaal niet in je straatje en walg je ervan. Kan ik in komen. Maar er is iets met die serie dat me enorm trekt. Het kijkt gewoon lekker weg en ikzelf zou maar wat graag eens een dagje "de House" uithangen. Gewoon lekker recht voor z'n raap, mensen flink op de tenen trappen, nergens om geven en toch gewoon briljant en geniaal zijn. Ach, je moet de serie kennen wil je weten waar ik het over heb. En vrees niet, hoewel ik wel eens zo zou willen zijn (of er misschien wel meer op wil gaan lijken 'als ik groot ben') ben ik daar het type niet voor. Nee, my middle name is Wuss :)

http://tweakers.net/ext/f/wTFXRtqZrS387QGmNAlBkepe/full.jpg Maar goed, daar zit je dan lekker, 2 minuten voor House aanvangt, op de bank. Je te verkneukelen op wat 'ie vandaag weer allemaal gaat uitspoken. Spannunnnnnd! De proloog begint en dan begint de titelmuziek. En halverwege...WTF... een barst in je scherm. Komt Gerard Joling er met een Moker doorheen zetten. Dat Pop Stars, Idols of weet-ik-het-wat weer begint binnenkort. Dude! WTF! Flikker op met je Pop Stars! Laat mijn programma en mijn TV met rust! Dat je me in een reclameblokje plaagt, best. Daar ben ik dan op ingesteld (en meestal op het toilet of 'zoned out'). Maar waarom, for crying out loud, in de opening credits van House? Wat heb ik gedaan om dit te verdienen? :'(

Na te zijn bijgekomen van de shock, en weer teruggekomen op aard, gaan de opening credits verder en kan ik (hoewel die etterbak nog steeds aan me knaagt) eindelijk weer lekker onderuit House gaan kijken. Dat wordt me dan ook even gegund, totdat opeens, out-of-nowhere, die ka-loote Joling weer met z'n kop in beeld komt. Dan weer linksonder, dan weer rechtsboven. En dan draait 'ie wat bordjes rond, over z'n Pop Stars, en rot 'ie weer op. Maar voor hoe lang?

http://tweakers.net/ext/f/p7LAxaihVMyaZkwcy6oIJBnt/full.jpg Kijk, ieder z'n meug. Als je geniet van Pop Stars; mooi! Het is je goed recht en ik ben blij voor je dat je ook iets ontdekt hebt om je even mee te ontspannen. Lekker gewoon TV kijken en bankhangen. Maar waarom moet ik zo abrupt, tijdens mijn eigen showtje, telkens door die Joling lastig gevallen worden? Ik zie Hugh Laurie ook Pop Stars niet stil zetten of bordjes omdraaien tijdens een WK. Terwijl 'ie er wel plaats voor maakt als dat moet.

Ik ben ook niet gek; ik weet ook wel dat dit met kijkcijfers, commercie, geld en andere zaken te maken heeft. Ik weet donders goed waarom het zo aan me opgedrongen wordt. Ik hoef ook niet uitgelegd te krijgen dat het nou eenmaal zo is en dat ik, in mijn uppie, niet moet zeiken want de rest van Nederland is schijnbaar wel blij met deze 'reminders'. Boeie. Het maakt het desondanks niet minder irritant en dus vond ik het een plek waard op mijn, zo goed als nieuwe, blog.

Zijn er geen pop-up blockers voor TV?

TwitterNuJIJeKudosFacebookFriendfeedGoogle BookmarksDiggdel.ici.ousTechnoratiSphinnMixxStumpleUponYahoo! BookmarksMaak je eigen RML op RobIII.nl!

Volgende: Drummen 08-'08 Drummen
Volgende: Hiep hoi! Naar een pretpark! 08-'08 Hiep hoi! Naar een pretpark!

Reacties


Door Tweakers user Speedener, donderdag 21 augustus 2008 23:10

Het viel mij gisteren ook op tijdens House. SBS dwingt me op zo'n manier bijna om te gaan downloaden...

Door Eim, donderdag 21 augustus 2008 23:24

Op internet heb je geen irritante reclames tussendoor; en sbs 6 heeft netzoals rtl en publieke omroep een gemist website: http://www.sbs6.nl/web/show/id=81513/langid=43 (alleen heb ik de oude afleveringen niet gevonden) :S

Door Tweakers user Andros, donderdag 21 augustus 2008 23:29

Goh, en ze vinden het maar vreemd dat wij alle series gewoon van het internet trekken. Ik weet precies wat je bedoelt, dat Flopstars wordt overdreven veel reclame voor gemaakt door SBS en ik hoop dat het programma binnen een maand van de buis vliegt wegens slechte kijkcijfers. En dat ze het daar bij laten, zijn we tenminste af van de zoveelste talentenjacht. Verzin iets nieuws of zo...

Door Tweakers user Worran, donderdag 21 augustus 2008 23:30

IK ben het HELEMAAL met je eens , ik en mijn broer hebben gewoon de slappe lach gekregen , toen het gebeurde , helaas moet ik je mededelen dat house herhaling is , net zoals ncis , enz enz, het enig wat nog op de nederlandese tv komt is herhalingen van serie's en popstars crap, vervolgens krijg je te horen via de reclame dat er nieuwe afleveringen komen van ncis, ( nieuwe afleveringen my ass) het zijn gewoon weer herhalingen , gewoon triest :(

Door Tweakers user RobIII, donderdag 21 augustus 2008 23:34

Dat het herhalingen zijn kan ik nog (een beetje) mee leven; het blijft gewoon, in mijn mening, een geniale rol van Hugh Laurie. Tegen de tijd dat de serie stopt, en dan bedoel ik helemaal, verschijnt er wel een DVD-box waarvoor ik dan van harte een leuk bedrag neer tel om 'm als collectors item te hebben en eventuele gemiste afleveringen te zien. Zo twijfel ik ook al tijden om een M*A*S*H 4077 DVD box aan te schaffen. Dat komt er ook, ooit, nog wel van. Downloaden van series en/of ze via internet kijken is niet zo mijn ding. Heb het wel gedaan in het verleden maar... ach... zoveel moeite wil ik er ook weer niet in stoppen :P En ik moet toch iets te ranten hebben ;)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 22 augustus 2008 00:03]


Door Tweakers user Arfman, vrijdag 22 augustus 2008 00:02

House vind ik ook een leuke serie die lekker wegkijkt. Series die we ook volgen zijn o.a. alle CSI's behalve Miami (ik kan die Horace/Horatio/whatever écht niet uitstaan), Numb3rs, Heroes en dus House. Enige verschil is dat ik ze allemaal download en op m'n NASje zet, zodat ik ze kan streamen vanaf m'n Xboxen. Je hoeft niks op te nemen, je kunt kijken wanneer je wilt, kijkt in hogere kwaliteit (DVD of XviD van HDTV) en je hebt geen last van reclame.

Nee, de Nederlandse omroepen hebben mij lang geleden al verloren als seriekijker.

Door Tweakers user painkill, vrijdag 22 augustus 2008 03:03

Er is, helaas, geen zender meer waar het niet 100% om geld draait, leuke programma's gaan zonder pardon weg, omdat er met een ander programma, wat waarschijnlijk de 100ste remake is van iets, net wat meer kijkertjes worden getrokken.

De zomer is helemaal een ramp, alles is herhaling, alles komt uit het 2007 seizoen, ALLES!
En dan niet 1x, maar ook nog 3x per dag soms, dezelfde aflevering!
bv: Oprah, Dr. Phil, etc...

Ook is er een uitzending van ASTRO TV, die spant echt de kroon, er zijn 3 verschillende uitzendingen gemaakt, maar die zijn er al maanden op, elke dag meerdere keren, precies weer hetzelfde gesprek, en de zogenaamde live klanten.
Dat toont pas echt aan hoe diep ze zijn gezonken, alleen om dat maar geld te verdien, zielig is het gewoon.

Als er nu gewoon 1 zender was die gewoon deed waar het voor bedoeld is, GOEDE tv uitzenden, dan was het binnen no time afgelopen met deze onzin!

Gelukkig is er altijd nog het internet, zodat ik van 4/5 uur per dag tv vroeger, naar een gezonde 1 uur nu ga. Maar helaas zitten die 4 overgebleven uren nu in internet of games, in ieder geval beter dan die pruts tv zullen we maar zeggen :)

ps. Ik moet ook maar eens een blogje beginnen :p

Door Tweakers user Arethusa, vrijdag 22 augustus 2008 07:47

Hoe briljant House ook, des te groter is de iritatie factor van Joling. Erg vervelend die reclameblokjes die je uit de serie halen of die het begin van je programma verpesten. De serie op een andere manier volgen is dan wat ik doe. Daar is de reclame niet aanwezig of je ziet een kleine flits en daar blijft het bij.

Door Tweakers user X-DraGoN, vrijdag 22 augustus 2008 08:13

Eindelijk iemand die kan verwoorden wat ik al lang dacht!

Door Tweakers user Blokker_1999, vrijdag 22 augustus 2008 08:46

helaas moet ik je mededelen dat house herhaling is , net zoals ncis , enz enz,
Ach, SBS doet het hier in België nog slechter met VT4. Hun zondagavond programma licht al jaren vast in hetzelfde stramien met de series Las Vegas, Navy NCIS en CSI Miami. Ze blijven die programmas op hun vaste uur vasthouden maar ze zijn al wel aan de 4° herhaling bezig. En zo af en toe verschijnt er dan van 1 van die series gedurende enkele weken dan toch nieuwe afleveringen.

House zit gelukkig op een andere zender en is nog maar aan zijn eerste herhalingsreeks toe.
Zijn er geen pop-up blockers voor TV?
Goh, misschien komt dat er nog we van aangezien ze nu gewone x86 CPUs in TVs gaan steken :)

Door Tweakers user BaRF, vrijdag 22 augustus 2008 08:59

Ik zie niemand hier praten over het ECHTE probleem: Gerard Joling moet gewoon van de tv af!!! :( :( :(

Door Tweakers user OkkE, vrijdag 22 augustus 2008 09:16

Helemaal met je eens!

Dit is ook één van de redenen dat ik gestopt ben met TV kijken. Het aanbod is - in mijn ogen - bedroevend, maar als er dan iets leuks is, verpesten ze het als nog! Vandaar dat ik ben overgestapt op andere manieren, een Xbox als mediacenter is bijvoorbeeld een verademing! ;)

Door Tweakers user Wartopia, vrijdag 22 augustus 2008 09:36

Ik download zo en zo puur omdat de nederlandse TV geen/niet/goedkoope HD uitzend.

En bovendien zijn ondertitels irritant......

Door Tweakers user LuckY, vrijdag 22 augustus 2008 10:11

Merkte het gisteren ook ... Vond het maar wat vervelend.

Maar over
"Gewoon lekker recht voor z'n raap, mensen flink op de tenen trappen, nergens om geven en toch gewoon briljant en geniaal zijn."

Tja , Je hoeft er geen Dokter voor te zijn , Je kan ook BOFH worden :+

Door Tweakers user Kama, vrijdag 22 augustus 2008 10:13

Dit soort problemen los je m.i. alleen maar op door het alloude "vraag en aanbod" mechanisme waar onze hele maatschappij naar werkt: Zolang wij blijven kijken blijven zij het zo aanbieden.

Dus: Niet meer kijken! Haal SBS uit je zenderoverzicht! En als je House of een van de andere schaarse goede SBS series wilt kijken, zorg daar dan op een andere manier voor!! Meer middelen hebben we als kijken gewoon niet om ons ongenoegen uit te spreken over dit soort wanzaken. Doe je democratische plicht en laat ze links liggen!

Als SBS es normaal deed met reclames en andere uitzendingsonderbrekende rommel (hun hart-van-nederland-dwars-door-de-film is ook onacceptabel) dan zou ik nog wel kijken. Nu kijk ik gewoon principieel niet meer naar die rommelzender.

Door Tweakers user RobIII, vrijdag 22 augustus 2008 10:19

Nu we het toch over herhalingen hebben; hoe vaak hebben ze op Veronica al niet beloofd nieuwe Top Gears uit te zenden? Afgelopen week zag ik er een flard van, bleken we weer naar een uitzending uit 2002 te zitten kijken. Gelukkig hadden we andere dingen te doen.

Top Gear, overigens ook geniaal, schijnt nogal duur te zijn in 'aanschaf'(?) voor een zender. En dus blijven we maar oude afleveringen herhalen :? Zend dan gewoon een Pokemon aflevering uit. Die schijnen ze bij een pakje boter al weg te geven :X

Door Tweakers user Worran, vrijdag 22 augustus 2008 11:39

precies, wat ik bedoel, schaamteloos zeggen dat het nieuwe afleveringen zijn, terwijl het gewoon hele oude afleveringen zijn , het is gewoon triest, ben er over aan het denken om gewon maar schotel te nemen , pak meer zenders en geen last van ondertitels

Door Tweakers user Worran, vrijdag 22 augustus 2008 11:40

+ er nog bij minder herhalingen :)

Door Tweakers user Heras, vrijdag 22 augustus 2008 11:41

Ik kijk überhaupt geen series op commerciële TV. Een aflevering van 40 minuten kijken kost me ongeveer een uur. 40 minuten TV kun je toch niet 3 keer onderbreken!

Door Tweakers user Worran, vrijdag 22 augustus 2008 11:54

oh jawel ! gewoon 10 minuten reclame er tussen door , wat overgins ook irri is , dat ze een tijdje eerst de openingscredits deden, en vervolgens hup! meteen de reclame in ,

Door Tweakers user mastr-dc, vrijdag 22 augustus 2008 12:15

Gewoon series downloaden heeft alleen maar voordelen. je kijkt wanneer je tijd hebt, zonder reclame wat je ook weer veel tijd bespaard. Je kan kiezen welke kwaliteit, met of zonder ondertitels en je ziet eigenlijk nooit herhalingen.

Ok je kan dan evengoed de DVD box kopen, maar daar moet je je toch ook telkens weer een tijd op wachten.

Door Tweakers user Silver7, vrijdag 22 augustus 2008 13:11

House!!! Geweldig...

Zo paar weken geleden kreeg ik in 1 klap DVDBox deel 1, deel 2 en deel 3!!!!!!!!!!!

Door Tweakers user guanche, vrijdag 22 augustus 2008 13:11

Helemaal mee eens.. Heb me ook dood geërgerd hieraan..

Als reactie op racer13;
Ncis zijn wel degelijk nieuwe afleveringen (voor sbs dan) het komt alleen 2x per week. 1x een herhaling (van helemaal begin seizoen 1 of 2) en 1x een nieuwe.

Door Tweakers user Roelant, vrijdag 22 augustus 2008 13:44

* Roelant ook meldt.

Eens. Ik erger me niet snel aan reclame, maar werkt inderdaad op je zenuwen. En ook niet één keer. En bij sommige (andere) programma's ook gewoon door de ondertiteling heen ook enzo. Nou luister ik zelf liever naar het origineel, maar 't zit er toch niet voor niets neem ik aan. :?

Door Tweakers user Worran, vrijdag 22 augustus 2008 14:53

Helemaal mee eens.. Heb me ook dood geërgerd hieraan..

Als reactie op racer13;
Ncis zijn wel degelijk nieuwe afleveringen (voor sbs dan) het komt alleen 2x per week. 1x een herhaling (van helemaal begin seizoen 1 of 2) en 1x een nieuwe.


klopt, maar ik heb deze afleveringen al gezien op veronica , voor sbs zijn het indd nieuwe ja, maar dat schiet niet echt op, dikke kans dat er op sbs 2a3 ECHTE nieuwe afleveringen komen, en dan vervolgens weer gewoon stoppen,

Door Tweakers user Proto, vrijdag 22 augustus 2008 17:03

Nummer MXVII meldt zich!

Dat ze -lichte- reclame door programma's (House FTW!) heen gooien, is niks nieuws en kan ik mee leven. Maar die :X Gerard Joling... Van mij mag 'ie samen met z'n maatje Gordon eens onder de vloer, ik begin echt moordneigingen te krijgen van die man. Als je zo graag hoge kijkcijfers wilt halen, zend dan eens een goed programma uit, komen de kijkbuiskindertjes (en -volwassenen) vanzelf naar je toe! :O

Disclaimer: neem agressieve taal niet te letterlijk :P

Door Tweakers user wvdburgt, dinsdag 26 augustus 2008 11:30

Ja house is relaxt. Heerlijke sadistische humor heeft die vent. Ik herken et. TV is een en al onzin tegenwoordig. Ik hou zelf niet zo van ziekenhuis series maar house weet me wel te boeien. Ik snap het ook niet. veel mensen vinden dat er onzin op tv komt maar ze kijken wel allemaal masaal wannabe popstars en idiots.

Door Tweakers user bouwfraude, zaterdag 30 augustus 2008 03:58

Zestien september begint het nieuwe (5de) seizoen van House. De dag erna op internet.
Topgear kijk ik altijd op BBC2 en de herhalingen op BBC3 (ongecodeerd op de schotel)

Door erica daalmeijer, zondag 5 oktober 2008 16:41

hallo ik ben erica daalmeijer en ben een fan van hugh laurie ik vind hem een lekker stuk en een knappe man als ik ooit weer migraine krijg mag hij wel naast mij liggen en mij weer beter maken hij lijkt op iemand die ik heel erg goed ken ik zeg niet op wie want dat is mijn geheim en mijn geimen geef ik zo wie zo al geen prijs dus dat hou ik lekker voor mezelf op wie hugh laurie lijkt ik zou ook best een avondje of een weekendje met hem willen stappen dat lijkt mij wel wat om met zo,n knappe man als hugh laurie een hele weekend te stappen ja dat lijkt mij wel wat was hugh laurie maar mijn huisarts dan ging ik er elke dag wel heen

Door Tweakers user RobIII, zondag 5 oktober 2008 22:44

En bedankt voor deze waardevolle input ;)

Reageren is niet meer mogelijk