Hiep hoi! Naar een pretpark!

Door RobIII op dinsdag 19 augustus 2008 01:56 - Reacties (29)
Categorie: Rants, Views: 7.074

Afgelopen zaterdag zijn we naar de Julianatoren in Apeldoorn geweest met onze Luca die 11 augustus jongstleden 2 is geworden. Papa heeft 2 weken vakantie dus we nemen het er van; een dagje zwemmen, vliegtuigjes kijken op Eindhoven airport, pretparkje, dierentuin...you name it.

http://tweakers.net/ext/f/3jAjB3PGudFSr9YyQGLfQaDS/full.jpg Nu moet ik zeggen dat de algehele ervaring bij de Julianatoren prima was. Het was er dolgezellig en dankzij de korte wachtrijen (de ritjes zijn dan ook doorgaans wat aan de korte kant) is het nergens echt lang wachten. Dat is natuurlijk super als je een tweejarige bij je hebt; die hebben een attentiespanne van ongeveer 8 seconden (de onze althans :P ) en wachten is doorgaans niet hun sterkste kant. Dus wat dat betreft zit je bij de Juliantoren geramd. Als je de kleine een beetje bezig houdt in de wachtrij is het zo gepiept en heb je voor je het weet alweer een ritje achter de rug en ben je op weg naar het volgende ritje.

http://tweakers.net/ext/f/aIgYlE2JEdgYqC9Nshsn90gl/full.jpg Waarom deze post dan onder de categorie "rants" staat? Dat ga ik je nu vertellen. Man, man, man. Wat heb ik me doodgeërgerd. Het begon al bij het eerste ritje: een behoorlijk tamme versie van een 'octopus' zoals we die kennen van de kermis. We hebben Luca'tje erin gezet, evenals alle andere ouders, en werden toen verzocht om ons terug achter de 'dranghekjes' te begeven zodat we op veilige afstand zouden staan. Toegegeven, de afstand was wel hééél erg veilig, maar regels zijn regels en dus ga je daar netjes achter staan. Behalve 1 blonde taart, een jaartje of 35, met 3 koters van een jaar of 4; ruim ouder dan onze Luca dus. Zij vertikte het, ook na meermaals door het personeel te zijn vermaand, zich net als alle andere ouders achter de 'dranghekjes' te gaan staan. "Ja maar, zo kan ik toch niet op mijn kinderen passen?" ging het. In eerste instantie heb je nog begrip, maar dat gaat snel over als ze er een dusdanige heisa over gaat staan maken dat je je afvraagt waarom je überhaupt je koters dan in dat ding zet. Alsof je kunt ingrijpen als je er naast staat :? En de 'controller', die meneer naast de grote rode noodstop-knop, die is er voor niets? En alle andere ouders, die zich wel schikken naar de regels, zijn gek :?
Nadat mevrouw, onder luid protest, met veel poeha eindelijk achter het 'dranghekje' was gaan staan heeft de octopus hooguit een minuut een behoorlijk tam ritje gemaakt terwijl mevrouw met een rood aangeschoten kop (ja, kop ja, want de term 'hoofd' is 'r niet gegund) zenuwachtig stond te hupsen. Bah :r Als je je koters, die inmiddels overigens ruimschoots voldoende besef moeten hebben om niet raar te gaan doen in dat ding, niet vertrouwt: zet ze er dan niet in! En wat mankeert er dan aan de opvoeding van je koters? En wiens schuld is dat? Taart!

"Die van ons" met zijn "schamele 2 jaar" heeft zich, overigens de hele dag, voorbeeldig gedragen. Nog geen piep; op een huiltje na toen 'ie gevallen was. Nu zeg ik niet dat wij zulke goede ouders zijn; we hebben ook gewoon geluk met Luca die wel erg makkelijk is. Maar het is ook een wildeman die ontzettend onbezonnen tekeer kan gaan. En toch durf ik hem wél in dat ding te zetten en, al stonden die hekjes aan de andere kant van 't park, had ik er blind vertrouwen in dat meneer netjes zou blijven zitten.

http://tweakers.net/ext/f/rdpSqJM1HV8BiEhnoiQFd2o4/full.jpg Goed, wat attracties later sta je te wachten voor de brandweer-autootjes. Het hekje gaat open, mensen worden 'geteld' en de atracties vullen zich. Blijkbaar glippen er zo nu en dan wat teveel mensen door en eer ik dus met de kleine bij de attractie ben (want ik hou niet van ellebogenwerk en loop gewoon rustig met de kleine op de arm naar die attractie toe) ben ik te laat en zit alles vol. Helaas pindakaas. Ik leg het uit aan de kleine en ga weer netjes terug in de rij staan. Nu sta ik echter vooraan, zodat we de volgende 'rit' dus zeker aan de beurt zijn. Niet dus.

Terwijl de attractie langzaam tot stilstand komt hoor ik achter me verschillende(!) ouders al tegen de kleine zeggen: "En nu vlug rennen! Zoek er maar snel één uit! Vlug!" terwijl de wachtrij 'geopend' wordt voor de nieuwe rit. Het hekje is klam open of ik word door kinderen én ouders, links en rechts, voorbij gestuifd. En niet te zuinig. Ik moet 15 meter lopen, met de kleine op mijn arm, en eer ik bij de attractie ben zit 't weer vol en staan alle papa's en mama's lekker zelfvoldaan met hun kroost te kijken naar hoe we wéér terug de rij in moeten. En dat, zonder een piep van onze kleine, die hooguit wat beteuterd keek.

Kijk, dat ik niet zo van de ellebogen ben; mijn schuld. Slappe zak. Zacht ei. You name it. En dat onze kleine dat waarschijnlijk door mijn voorbeeld ook wordt: likely. Maar, come on, waar moet het heen met de wereld? Het is écht bij de beesten af. We leven in een dusdanig ikke-ikke-ikke maatschappij dat de ouders hun kinderen dusdanig vroeg beginnen met 'trainen' dat ik me afvraag of het ooit nog wel goed komt. Waar is de schappelijkheid van 'vroegah' gebleven? En schaam je je als ouder dan niet dood als je je kroost zo over zo'n klein mannetje laat heen walsen? Schaam je je als mens niet dood dat je überhaupt iemand passeert die vooraan in de rij staat? Dat je kind dat besef (nog) niet heeft; dat kan niemand ze kwalijk nemen. Maar als ouder geef je dan het juiste voorbeeld en loop je netjes 'in de rij' naar je plekje toe. Ik liep écht niet te slakken, ik werd gewoon voorbij gespurt.

Begrijp me niet verkeerd; ik hoef geen medelijden en 'ons manneke' is écht niet dusdanig 'heilig' voor ons dat iedereen die 'boe boe' tegen hem doet op het schavot moet. Maar als ik, op dat moment, mijn 'remmingen' in mijn hersenpan niet had gehad in mijn violente gedachtegangen, dan waren er doden gevallen. Ga je schamen, stuk tuig! :r

http://tweakers.net/ext/f/Of197HYgM40MzvzjdgGNioYE/full.jpg En dat is nog niet alles; als je denkt alles meegemaakt te hebben maak je, voor een derde keer op één dag, een dergelijk voorval mee. Je staat in de rij voor de 'treintjes' en staat (weer) na netjes je beurt af te wachten vooraan in de rij. De volgende rit zijn we dus aan de beurt. Terwijl de treintjes aan hun laatste ronde beginnen zie ik achter mij 2 kinderen, wederom 4+ jaar oud, over de omheining stappen op het 'perron' zodat ze mooi meteen vooraan staan (een plek waar ik graag met de kleine had gezeten zodat 'ie een mooi uitzicht heeft, we hebben er netjes op gewacht en die 'eer' viel deze keer mooi uit). Ik moet me inhouden om er iets van te zeggen en gelukkig zegt 'de papa' er iets van: hij roept z'n koters terug: "Hey! Niet doen! Terugkomen!". De koters kijken om, lachen, en draaien zich terug. En ik zie 'papa' een "ach laat maar" wuiven. Ik kooooooookte! Waar is die shotgun als je er één nodig hebt?

Goddank greep het personeel, een jongen van ik schat tussen de 16 en 18, in en gebood de kinderen terug in de rij te gaan staan. En daarvoor mijn respect: ik weet niet of ik, op die leeftijd, zo had durven 'opstaan' tegen het uitschot dat daar z'n kroost stond te negeren. "Papa" was een behoorlijk intimiderend uitziend persoon en ik heb dan ook niets dan lof voor de jongen die zonder blikken of blozen die vent eens vertelde waar 't op stond en z'n kroost terug floot. Je weet tegenwoordig nooit, voor je het weet trekt zo'n figuur z'n 'vrekke bek' open en heb je de poppen aan 't dansen.

http://tweakers.net/ext/f/wueROKsHKuRFrOaxZL9BywTV/full.jpg We hebben mooi vooraan in de treintjes gezeten en genoten van het ritje. We hebben trouwens (mama incluis) allemaal vreselijk genoten van deze dag; laat dat duidelijk zijn. Maar er zijn van die momenten... er zijn van die lui die je kruist op je pad des levens die je dusdanig het bloed onder je nagels vandaan weten te halen...

Kunnen we niet eens allemaal verplicht op fatsoenscursus? Eens een keer rekening leren houden met een ander? Gewoon gezellig, zij aan zij, ons leven spenderen in plaats van ikke-ikke-ikke en de rest kan...? De vervaging van de 'ongeschreven regels' is evident. Hoe lang nog voor je niet eens meer bij je buurman voor een kopje suiker terecht kunt?

TwitterNuJIJeKudosFacebookFriendfeedGoogle BookmarksDiggdel.ici.ousTechnoratiSphinnMixxStumpleUponYahoo! BookmarksMaak je eigen RML op RobIII.nl!

Volgende: Lekker Housen 08-'08 Lekker Housen

Reacties


Door Tweakers user rickhave0, dinsdag 19 augustus 2008 02:10

Goed column, toont zeker wel een paar van de maatschappelijke problemen van tegenwoordig.

Door Tweakers user Swelson, dinsdag 19 augustus 2008 02:44

Of de militaire dienstplicht weer invoeren. Daar dan meteen iedereen een opvoeding geven. Ik ben dan misschien pas 18 en zal daar ook onder vallen, dienstplicht lijkt me hier wel een goed middel tegen.

Door Tweakers user RobIII, dinsdag 19 augustus 2008 02:59

Hoewel ik zelf nét buiten de boot viel met de dienstplicht, ben ik daar zeer zeker ook een voorstander van. Ik ben dan "pas" 30, maar als ik soms zie wat "de jeugd van tegenwoordig" er van bakt... Ik word misschien een oude lul, en dat zal er zeker een onderdeel van zijn; wij 'oudjes' mopperen al eeuwen op 'de jeugd' maar toch denk ik dat dienstplicht een deel van de problemen wel had kunnen voorkomen. En ja, misschien moeten we dan ook eens kijken of we iedere zondag met tegenzin weer naar de kerk moeten; dat past zeker niet in mijn straatje maar als het helpt... We hoeven écht geen 'brave burger' uit de jaren '40 ofzo te worden, maar soms denk ik wel dat we wat te ver zijn doorgeschoten. Of dienstplicht, lijfstraffen (wie heeft er nog een tik met de liniaal gehad? >:) ), de kerk of whatever het oplost weet ik niet. Maar we zijn verkeerd bezig. Leraren krijgen geen respect meer, ouderen worden omver geduwd met looprek en al en we steken er vrolijk op los als we een avondje uit gaan.

Call me old-fashioned maar, wat fatsoen, sociaal medeleven, degelijkheid en wat al niet meer betreft denk ik dat we soms misschien net te ver van het paadje zijn geraakt. En daarbij steek ik overigens zeer zeker de hand in eigen boezem; ik ben (ook) niet heilig.

Maar geloof me, daar zul je geheid, ooit, nog meer van lezen op dit blog want dat zijn dingen bij uitstek waar ik me mateloos aan kan ergeren. :)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 19 augustus 2008 03:20]


Door Tweakers user painkill, dinsdag 19 augustus 2008 03:18

Je moet serieus eens stoppen met die " " woorden, wordt na de 10de keer best wel irritant, maar ik ben het volledig met je eens, ben zelf nog lang niet zo oud :p , maar merk het wel steeds vaker, ouders die totaal geen verstand hebben van opvoeden, en kleine kinderen als volwassen behandelen, denkend dat ze die ene keer dat ze ineens wel iets mogen wel zien als een uitzondering, nou niet dus....

Het verschilt niet veel met honden (hoe gek ook), in het begin moet je ze alles duidelijk uitleggen, misschien wel 1000x, verpest je 1x daarvan, dan denken ze gelijk al dat je het niet meer meent.

Die man bij dat treintje is een goed voorbeeld, eerst zeggen dat het niet mag, om daarna, als ze ook maar 1x zeggen dat ze dat niet doen, gelijk toegeeft aan hun, en er verder niks aan doet...
Hij weet dus dondersgoed dat het niet kan wat ze doen, maar tegelijk er niet mee doorgaat, dan is het imho nog beter om er helemaal niks van te zeggen, want hier leren ze van dat je met zeuren alles krijgt.

Nu wil ik niet gaan discrimineren, maar van wat ik zie, zijn het meestal de kinderen van laag opgeleide mensen die zulk gedrag vertonen(voorkruipen etc...), meestal ook de mensen met een laag EQ, nu heb ik zelf autisme, maar ik zie toch wel dat ik misschien nog wel beter de sociale regels snap dat de meeste mensen...

Voor de rest,

Ik typ al weer veel te lang, mischien slaat het ook wel nergens op wat ik net heb gezegd, want dat is ook iets, ik houd van korte zinnen en verhalen, en dan is het moeilijk om iets goed uit te leggen.

En dienstplicht moet er zeker niet meer komen, maar een VAK op school, totaal gericht op het sociale vlak, daar ben ik wel voor, en dan niet half, dat je een projectje samen moet doen, nee echt gesprekken, training, weet ik veel wat, maar in ieder geval iets.

groet,

me.

Door Tweakers user RobIII, dinsdag 19 augustus 2008 03:25

Je moet serieus eens stoppen met die " " woorden
I know :X Ik heb de neiging om dingen te willen omschrijven in plaats van recht-door-zee woorden te kiezen en probeer zo nu en dan wat dingen af te zwakken om niet al te hard te zijn; geschreven taal komt vaak toch al harder over dan bedoeld en met die "woordjes" geef ik (vaak overigens onbewust) aan dat ik het niet zo héél letterlijk bedoel.

Maar consider het noted; ik zal er volgende keer op proberen te letten.

Het valt overigens nog mee in deze blog :X :P

[Reactie gewijzigd op dinsdag 19 augustus 2008 03:29]


Door Tweakers user RoadRunner84, dinsdag 19 augustus 2008 04:50

Het is toch van den zotten als ouders hun kinderen aanleren om snel voor te dringen in een RIJ?! En dan verwachten dat ze op latere leeftijd braaf blijven wacten in de rij bij de albert heijn? Denk het niet.
Wat asperientje hierboven ook al aangeeft, het is zooooo belangrijk om consequent te zijn in de opvoeding, voor wie ooit supernanny of iets dergelijks op TV gezien heeft, die weet dat in bijna alle "ADHD gevalletjes" het gaat om ouders die een inconsequente opvoeding geven.
Wat al genoemd werd als dienstplicht, het is oh zo belangrijk dat kinderen leren dat hun acties gevolgen hebben; als je voordringt wordt je streng toegesproken on moet je terug op je plek. Als je iets pikt moet je je excuses aanbieden en het vergoeden. Noem zo nog maar wat.
Maar oke, even genoeg gezeurd. Leuk om te lezen dat je een fijne tijd hebt met je kleine knulletje, ook mooi dat ie zich goed gedragen heeft :)
Ik kijk uit naar het volgende artikel over Rob de derde en z'n familie ;).

Door Tweakers user neothor, dinsdag 19 augustus 2008 07:32

Dit komt tegenwoordig voor en kan me er best over opwinden.
Al viel het mee maar afgelopen week in lowlands had ik ook wel van die momenten.

Ga je mooi vroeg naar het podium om een leuk plekje te bemachtigen komt er zo'n eikel van een vent voor je staan vlak voor het concert. Alleen omdat je graag 50 cm achter iemand wil staan om fatsoenlijk te kunnen adem halen. En nog geiriteerd reageren wanneer je er wat van zegt.

Door Tweakers user Sie358, dinsdag 19 augustus 2008 09:06

Naast het ophouden van het gebruik van " " woorden, kun je wellicht ook ophouden met het mixen van Engels en Nederlands, daar heb ik nou een hekel aan.

Door Tweakers user TeeDee, dinsdag 19 augustus 2008 09:15

Zacht ei! Slappe zak!

Serieus:
Hetgeen je hier aanhaalt is voor mij een reden dat ik al tijden niet met mijn kleine neefjes/nichtjes naar zulke onzin ga. Ik ben wat dat betreft heetgebakerd en een uitval van mijn kant (nooit gedaan gelukkig, los het liever op met een biertje) is vaak net onder het oppervlakte te vinden. Dat zorgt er weer voor dat mijn plezier voor de rest van de dag vergalt is.

@neothor: Persoonlijk vind ik het duwen, trekken en drukte op een Lowlands in zeeeeeer schril contrast met een familie park als de Julianatoren.

Door bechown, dinsdag 19 augustus 2008 09:20

Ach het werkt twee kanten op. Mensen dringen steeds vaker voor niet alleen omdat iedereen ikke ikke ikke denkt maar ook omdat niemand er meer van wat durft te zeggen. Alleen bang dat er wat gebeurt. En als er dan wat gebeurt is de rest te bang om diegene te helpen die er wat van zegt. Het wordt in de media zelfs aangedikt zodat we in een soort angsthazen republiek wonen te bang om te communiceren door vooroordelen. Bedoel deze post niet als persoonlijke aanval want ik kan goed begrijpen dat je redelijk pissed wordt. Maar bij mij zit er geen rem meer op. Ik zeg er direct wat van(heb een kleine van anderhalf).

Door Tweakers user Wartopia, dinsdag 19 augustus 2008 10:08

Ben nu 22 en moet zeggen dat ik tegen militaire dienstplicht ben omdat ik niet van echte oorlog hou vind game al meer dan genoeg.

Wel moet ik zeggen dat "imo" de ouders het probleem zijn van jeugd van tegenwordig..... veel ouders zijn zoals je in je blog al vertelde gewoon te ******* om hun kinderen fatsoen en eerlijkheid in hun koppie te krijgen..... :/

Respect voor een andere kennen ze al niet meer eens..... alles draaid om geld,tijd, en IK IK IK IK gevoel ....

Door TimD, dinsdag 19 augustus 2008 10:16

Wartopia, i think you missed the point. Het heeft niks met oorlog te maken, maar met het aanbrengen van fatsoen. En zoals je al aankaart, spelen de ouders hier een belangrijke rol in. Echter, is de maatschappij ook van groot belang. Een dienstplicht zou mogelijk wat meer fatsoen kunnen aanbrengen.

Door Ivo, dinsdag 19 augustus 2008 10:40

haha, dienstplicht, leuk luchtballonnetje.
Als ik kijk hoeveel bejaarden er voordringen als ik ergens in de rij sta, of hoeveel ouders van de generatie dienstplicht hun kinderen slecht opgevoed hebben lijkt me dat weinig met dienstplicht te maken hebben.
Tel daarbij op, hoeveel van die dienstplichtigen zich misdraagden op de beroemde donderdagavond uitjes, zal dat allemaal weinig uitmaken.
Voordringen is volgens mij iets wat mensen in de middeleeuwen al deden als er weer eens iemand onthoofd werd, over onthoofdingen gesproken, waar ging het heen met die maatschappij :)

Door Tweakers user HellPunk, dinsdag 19 augustus 2008 11:16

Ach, als ik van mijn vader hoor hoeveel zwijnerij hij tijdens z'n dienstplicht heeft uitgehaald, dan denk ik niet dat hij zijn inspiratie voor een goede opvoeding daar vandaan heeft gehaald :-).

De situaties die je beschrijft zijn voor mij helaas al te herkenbaar. Ik probeer mijn zoon ook geduld, beleefdheid en matigheid bij te brengen, maar ik hoop van harte dat dat later niet negatief gaat uitpakken als hij te maken krijgt met kinderen die over-assertief zijn opgevoed.

Door Tweakers user Greyh0und, dinsdag 19 augustus 2008 12:20

Kijk, dat ik niet zo van de ellebogen ben; mijn schuld. Slappe zak. Zacht ei. You name it.
Om eerlijk te zijn vind ik jou niet een slappe zak/zacht ei hoor, maar die ouders van die kleine rot ettertjes!!! Jij voed je kind (zover ik lees) goed op, maar die ouders niet! :(

Kinderen moeten hun grenzen weten/aangeleerd krijgen. Leer je ze dat niet aan, dan worden het van die rot kinderen waar niemand goed mee om kan gaan. (en dat van een 20 jarige die nooit met kinderen om gaat :P )

Door Tweakers user sebastius, dinsdag 19 augustus 2008 12:45

Tja... Ouders in pretparken... (ik werk in een pretpark). Veel ouders zijn gewoon gezellig en relaxed maar af en toe... Je snapt niet wat die mensen bezielt.

Door Tweakers user PcDealer, dinsdag 19 augustus 2008 15:12

Heu! Je bent op Eindhoven Airport geweest, maar niet even gebeld? Ben laatst op de spottersplek met mijn dochter gaan kijken. Tof :)

Door Tweakers user Neo_TGP, dinsdag 19 augustus 2008 15:31

Ik moet zeggen dat ik (en ik ben "pas" 24 jaar jong) als ik zo om me heen kijk echt wel mijn twijfels krijg over de komende generaties, iedereen is inmiddels zo individualistisch geworden dat de "jeugd" van tegenwoordig niet meer in staat is om verder dan alleen zichzelf te denken.. Ik zie het hier in de wijk ook, vroeger als ik als klein kind buiten aan het spelen was wezen mijn ouders me er op dat het niet normaal is om altijd de hele buurt bij elkaar te schreeuwen, kennerlijk is dat tegenwoordig wel normaal, de ouders staan er bij te kijken en moedigen het zelfs aan.. Snap ik het dan niet meer?

En dan is het bovenstaande nog niet eens zo erg, maar het geeft in ieder geval aan dat mensen alleen nog maar aan hun eigen kind denken en niet meer in staat zijn om rekening te houden met anderen..

Maar ja, ik gok dat dit met golven gaat, een paar generaties individualistisch, gevolgd door weer een paar sociaal, enzovoorts..

Door Tweakers user Dutchy007, dinsdag 19 augustus 2008 16:13

Maar in the end... wie vond het prekpark mooier? Je kind of jij? :)

Door Tweakers user woekele, dinsdag 19 augustus 2008 17:56

Dienstplicht? Doe dan zorgplicht. Dat hebben we veel harder nodig in Nederland.

Door Tweakers user The Killer, dinsdag 19 augustus 2008 19:09

O help, hoe een pretpark verwordt tot metafoor van de maatschappij, en alle moraalridders die maar al te graag op de bash-trein springen.

Door Tweakers user RobIII, dinsdag 19 augustus 2008 19:47

Maar in the end... wie vond het prekpark mooier? Je kind of jij? :)
Reken maar dat Luca heeft genoten, en ik daarom (en daarbij) ook hoor. Alleen jammer van die aso's maar het heeft mijn dag niet bedorven hoor :)
O help, hoe een pretpark verwordt tot metafoor van de maatschappij, en alle moraalridders die maar al te graag op de bash-trein springen.
Allereerst is het geen metafoor maar gewoon een constatering; dat ik die lijn doortrek naar de maatschappij is niet gek, want daar zie je het net zo goed. Je ziet het op de weg (reken maar op een aantal rants daarover hier :P ), in de supermarkt, bij het uitgaan, bij het simpelweg over straat lopen of door een winkelcentrum lopen. En dan kan ik nog wel duizend situaties opnoemen. Ik zal niet beweren dat ik een stel Hell's Angels van iemand af zal trekken als die klappen krijgt, maar ik zal wel doen wat er wél in mijn macht ligt. Als dat bij kinderen is zal tussenbeiden komen en als dat bij voorgenoemde Hell's Angels is de politie bellen (of whatever toepasselijk is in die situatie).

Verder vind ik je reply gewoon een schoolvoorbeeld van een troll.

Valt me trouwens verder wel mee hoeveel 'bijval' ik krijg. d:)b Toch weer een lichtpuntje aan de horizon? :)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 19 augustus 2008 19:48]


Door Tweakers user The Killer, dinsdag 19 augustus 2008 22:09

Ik zie dat je mijn vorige reactie hebt verwijdert, en dat is uiteraard je goed recht. Je blog deed mij vermoeden dat je dit een discussiewaardig onderwerp vondt, en ik gaf je ongezouten mijn mening. Misschien begrijp ik het verkeerd, maar het lijkt er op dat je alleen bevestiging van je eigen ervaring en mening wil horen. Ik zal me verder onthouden van commentaar, al hoop ik dat je in het vervolg meer rekening houdt met de mening van een ander, hoe afwijkend die vanuit jouw belevingswereld ook is.

Door Mount, dinsdag 19 augustus 2008 22:20

Ik herken het zelf ook wel, werk zelf ook in een pretpark/themapark (Verkeerspark te Assen) en zie dit elke werkdag gebeuren, en ook tevens de mensen, zoals jij, die er gewoon ongantisch van balen. Ik en de meeste van mijn collega's proberen dit zoveel te voorkomen, maar het kan niet altijd. Okee, als je vooraanstaat, dan valt het op. Maar sta je bijvoorbeeld als 4e in de rij of verder, heb je het toch minder snel door als je op de attractie moet letten i.p.v. constant de wachtrij in de gaten te moeten houden. We weten als personeel, en ik neem aan bij de Julianatoren ook, dat we dit zoveel moeten voorkomen, maar 100% uitsluiten is het niet mogelijk.

Door Tweakers user RobIII, dinsdag 19 augustus 2008 23:54

Ik neem het personeel ook helemaal absoluut niets kwalijk; ze waren stuk voor stuk vriendelijk, behulpzaam en gewoon algeheel goed bezig. Niets dan lof voor hen. Natuurlijk kun je (zeker als vakantiekracht, want die liepen er volgens mij ook tussen) niet iedereen in de gaten houden. Je verwacht toch van volwassenen dat die zichzelf wel een beetje kunnen gedragen en het zou dus niet eens nodig moeten zijn op dat soort futiliteiten te gaan letten.

[Reactie gewijzigd op woensdag 20 augustus 2008 02:55]


Door Tweakers user Pumbaa82, woensdag 20 augustus 2008 11:48

ikke-ikke-ikke maatschappij

Gelukkig, ik ben niet de enigste.
En ik heb niet het idee dat het die jeugd van tegenwoordig is.
Ik ben 26 en moet zeggen dat ik nu juist de 'ouderen' vaak asociaal vindt.

Zeer heel recent: een 60 jarige die in onze achtertuin konijnen moet afschieten en dit ook nog normaal vindt. (zit anti kraak in een klooster met een grote tuin)
Laatst ook nog een oudere (ook rond de 60) aangesproken omdat ze een zak afval over het hek op het terrein gooide.
Aanspreken werkt niet meer, want ze doen net alsof ze meer 'recht' hebben.
Nu zijn gisternacht ook nog op 'onze' parkeerplaats van 3 auto's banden lek gestoken.
rara wie zou dat hebben gedaan.

Daarnaast zie ik tegenwoordig heel veel 30+ mensen zich gewoon misdragen in het verkeer. Door rood fietsen, aan de verkeerde kant van de weg, en dat met de kinderen mooi in het kinderzitje voorop.
Dat ouderen het goede voorbeeld geven is dan naar mijn mening ook al niet meer.

De jeugd weet dadelijk niet anders want de gemiddelde opleiding in nederland maakt je tegenwoordig klaar voor de ikke ikke ikke maatschappij. Alles gericht op individualisme.

Ik erger me tegenwoordig ook in pretparken/BIOS aan het asociale gedrag van menig nederlander. En af en toe schaam ik me hier ook voor tegenover de buitenlanders die hier ook rondlopen. Ergste misschien nog dat die nederlanders altijd klagen over het asociale gedrag van de buitenlanders.

Door Tweakers user Djohnnie, donderdag 21 augustus 2008 10:52

Moest die kleine in het verhaal van RobIII (
"Hey! Niet doen! Terugkomen!". De koters kijken om, lachen, en draaien zich terug. En ik zie 'papa' een "ach laat maar" wuiven
) mijn kind zijn en die zou mij na zo'n opmerking gewoon negeren: simpel, meteen inpakken en naar huis. All ik ouders zo zie reageren dan ga ik ook koken, je ziet dit fenomeen overal: winkels, speeltuinen, zwembaden, ...

@Pumbaa82

Absoluut. Maar het zit volgens mij in alle lagen en leeftijden van de maatschappij. Het is inderdaad waar dat oudjes behoorlijk egoïstisch kunnen zijn (Bv. als ik in de winkel ben en ze staan met hun winkelkar middenin de gang zodat niemand nog kan passeren. Dan kijken ze mij even aan en doen ze rustig verder. Als ik dan hun winkelkar even aan de kant zet, durven ze zelfs nog uitvliegen?!?)

Maar ik heb ook al vele misdragingen gezien van mensen met mijn leeftijd (23), ik denk dus echt niet dat je er een leeftijd kan opplakken.

Door Tweakers user Eim, donderdag 21 augustus 2008 16:05

In de randstad gebeuren zulksoort dingen meer dan op het platteland niet?

Door Tweakers user RobIII, donderdag 21 augustus 2008 22:15

Ik moet bevestigen dat ik het voornamelijk (uitzonderingen daargelaten) onder 'jongeren' zie. Mensen van 'mijn leeftijd' doen het al stukken minder en van ouderen kan ik nou niet echt zeggen dat ik er last van heb; eigenlijk nooit. Maar ik ben dan ook niet echt een stadsmens :P

[Reactie gewijzigd op donderdag 21 augustus 2008 22:15]


Reageren is niet meer mogelijk