UPC flikt het wéér... part 2

Door RobIII op donderdag 1 april 2010 02:35 - Reacties (37)
Categorie: Rants, Views: 13.886

:( You have got to be fokkin' kidding me. Dit ga je niet menen. Hoe achterlijk kun je zijn? Ik ben razend. Ra-zend. Mocht je niet weten waar ik het over heb, lees dan "deel 1" even voordat je verder leest. Dit is een, eerder dan verwacht of gehoopt, vervolg daarop en wat voor één...

Ik kom vanavond thuis en het eerste wat me opvalt is een TNT pakketservice briefje. Ze hebben vandaag iets proberen af te geven maar niemand was thuis. Ilse verwacht geen pakketjes en ik ook niet. Althans... Gisteren heb ik met UPC gesproken en werd me verteld dat er tot 10 werkdagen over heen zou gaan eer ik mijn nieuwe modem zou ontvangen. Dat telefoongesprek was rond vijven dus het lijkt me stug dat dit pakketje het nieuwe modem van UPC zou zijn. Maar jawel hoor, dat kan bijna niet anders, want er ligt ook een brief van UPC in de bus. Ik open de enveloppe en begin vol goede moed te lezen. After all, dat zou betekenen dat de service afdeling van UPC nu eens wel adequaat heeft gehandeld.
Geachte heer/mevrouw Janssen,

Hartelijk dank voor uw bestelling.

U heeft aangegeven uw abonnement te willen wijzigen naar/uitbreiden met:

• UPC Internet Fiber Power 90 Mbps

In de bijlagen vindt u een compleet overzicht blablabla...
Mijn God! Ze hebben het begrepen _O_ Ik lees in die brief toch écht "wijzigen/uitbreiden" en dat is precies wat ik heb gedaan. Ik heb mijn Classic abo omgezet naar Fiber 90. Het is warempel goed gekomen! Ik blader door de papieren op zoek naar de bijlagen met mijn "compleet overzicht". En dan tref ik het volgende aan:
Internetgegevens
E-mailadres:r.janssenxxx@upcmail.nl
Gebruikersnaam:r.janssenxxx
Wachtwoord:********
Downloadsnelheid:90 Mbps
Uploadsnelheid:6 Mbps
......
......
In een oogopslag zie ik de 90/6 staan. Het klopt écht. Maar dan trekt mijn oog naar het e-mailadres en gebruikersnaam. Ho. Wacht eens even. Ik héb al een gebruikersnaam en (ongebruikt) e-mailadres. En dat is niet hetzelfde als ik hier zie staan. Nee hè? Nee hè?. Het zal toch GLOEIENDE niet waar zijn hè? :(

Ik ben nog in afwachting van een reactie van de webcare (lees: "Online reputatiemanagement") welke vanmiddag contact met mij opnam (zie update 3 en 4) en mij via email liet weten morgen telefonisch contact met me op te nemen:
Geachte heer Janssen,

Naar aanleiding van uw blog over uw ervaringen met de dienstverlening van UPC Nederland heb ik uw klachten in behandeling genomen.

Uit uw blog komt naar voren dat uw ervaringen niet overeenkomen met de service die u van ons mag verwachten. Hiervoor bied ik u namens UPC Nederland mijn verontschuldigingen aan. Ik zou graag telefonisch contact met u opnemen om een oplossing te bespreken.

Ik verneem graag van u of u morgen overdag telefonisch bereikbaar bent en op welk nummer ik u dan eventueel kan bereiken.

Met vriendelijke groet,

Wessel Burgers
UPC Webcare Team
Nu kan ik wel gaan zitten wachten op hun telefoontje morgen, maar dit jeukt me. Als de pest. Ik ruik al weer een fuck-up en kan het niet opbrengen tot morgen te wachten. Ik grijp de telefoon en bel, alwéér voor een duppie per minuut, UPC op.

Ik vertel over de verrassing die ik aantrof toen ik thuis kwam en over mijn verbazing over de nieuwe gebruikersnaam en vraag de meneer aan de lijn of hij eens wil kijken wat er loos is. Drie keer raden. Juist. Er staan 2 klantnummers op mijn (nieuwe weliswaar) adres. En dus 2 abonnementen. M'n rechter oog begint stuipjes te krijgen en ik voel ergens in mijn hersenpan een adertje *POP* zeggen. Rustig blijven. Tel tot 10. Adem in. Adem uit. 1...2... 10. "Luister,..." <en ik onderdruk nog net een krachtterm> "...het verbaast me niets dat jullie dit weer verprutst hebben maar vertel me nu maar eens hoe jullie dit gaan oplossen."

Aan de andere kant klinkt het: "Nou, meneer, dan moet u het modem dat we u hebben opgestuurd...", dat modem dat ik dus morgen weer door TNT aangeboden zal krijgen, "...weer terugsturen. Dan kunnen we dit account sluiten en het oude in orde maken". Euh. Nee. Ik dacht het niet. Ik stuur niets terug. Ik kan dat kreng wel opsturen maar dat is compleet zinloos omdat ik dan over een paar dagen (als het lot me gunstig gezind is) weer precies zo'n zelfde modem krijg omdat ik toch die 90mbit op het oude account krijg. Daarbij heb ik het gehad met die toko en vertik ik het om nu zélf moeite te moeten gaan doen de pleuriszooi op te lossen. Nou kan ik weer gaan zorgen dat 't ding weer op 't postkantoor komt en naar UPC gaat. Ik ben toch zeker niet gek? "Je annuleert maar mooi een eventueel ander nieuw modem dat nog verstuurd moet worden en cancelled het vers aangemaakte account maar, dan is alles opgelost". "Nee meneer, dat gaat niet. U moet eerst het nieuwe modem terugsturen".

Op zo'n moment wil je dat je met je arm in je telefoontoestel kan reiken om die arme bastard aan de andere kant van de lijn eens een flinke muilpeer te verkopen. Ja, ik besef heel goed dat die meneer er ook niets aan kan doen en alleen maar z'n werk doet (waarschijnlijk maar half, dat schijnt gangbaar te zijn binnen UPC) maar het kost me dan ook werkelijk de energie uit elke vezel uit iedere cel in mijn lijf om niet ont-zet-tend te ontploffen tegen deze meneer. Nogmaals vertel ik hem de situatie en vertel ik hem dat ik niet van plan ben iets terug te gaan sturen, noch dat ik van plan ben om voor 2 accounts te gaan betalen. Je moet toch werkelijk krankjorum zijn om überhaupt aan te nemen dat ik nog van plan ben medewerking te verlenen in welke vorm dan ook om deze enorme puinzooi die door UPC zélf veroorzaakt is op te lossen. Wederom bevestigt hij het nieuwe account niet op te willen heffen voor het modem retour is.

Dat zullen we nog wel eens zien dan. Ik wacht het "webcare" telefoontje morgen af. Kijken wat zij voor me (denken te) kunnen doen. Dat wordt lachen. Ik hou jullie op de hoogte :P Tot die tijd vind ik het al een wonder dat ik dit blog nog kan publiceren; dat betekent in ieder geval dat mijn oude account nog niet afgesloten is _O_

Ik kont 't niet laten; ik moest zo nodig de stoute schoenen aantrekken en de gok wagen. Nou, ik heb gegokt en verloren. :N

TwitterNuJIJeKudosFacebookFriendfeedGoogle BookmarksDiggdel.ici.ousTechnoratiSphinnMixxStumbleUponYahoo! BookmarksMaak je eigen RML op RobIII.nl!

Volgende: UPC Webcare flikt het... part 3 04-'10 UPC Webcare flikt het... part 3
Volgende: UPC flikt het weer... 03-'10 UPC flikt het weer...

Reacties


Door Tweakers user P13w13, woensdag 31 maart 2010 22:14

Is het niet makkelijker om 1 keer een aangetekende brief te sturen met een omschrijving wat je verwacht?
En duidelijk aangeven dat je genoeg moeite hebt gedaan en dat als ze bv een modem terug willen dat ze die zelf persoonlijk komen halen?
Mocht je toch dubbel betalen dan gewoon storneren. Ze kunnen hooguit je account afsluiten. De account die niet word betaald.

Door Tweakers user mvdam, woensdag 31 maart 2010 22:16

+100 voor dit hele verhaal, erg herkenbaar, ook bij andere aanbieders. Wij hebben het met tele2 gehad. Iets met nieuwbouwhuizen en nog geen vaste telefoonlijn.

Benieuwd naar het vervolg

[bookmark]

Door Tweakers user opblaashaas, woensdag 31 maart 2010 22:16

FIGHT FIGHT~!
Zijn ze serieus van de pot gerukt daar, lijkt mij simpel even wat aanpassen in die data base 0o

Door Tweakers user FiXeR.nl, woensdag 31 maart 2010 22:17

Ik hoop dat ze mee lezen... ...en er iets mee doen!

Door Tweakers user Apache, woensdag 31 maart 2010 22:19

Ik heb met telenet gelijkaardige zaken meegemaakt. Eenmalig ben ik het huis uitgetrokken en ik wilde internet meenemen van thuis (omdat er oa een email adres aan hing dat ik gebruikte) maar mijn moeder moest telefoon + televisie behouden. Dat is op zich nog redelijk goed gegaan ... dacht ik. Ik kreeg aanvaardbaar snel een installateur over de vloer, de vorige bewoners hadden al telenet, dus ik dacht ff modem overzetten op mijn account. Nee, de installateur vertelde mij dat het sneller in orde zal zijn moest. Uiteindelijk na wat testen van hem werkte het nog niet maar hij garandeerde me dat het binnen de 30 minuten in orde moest zijn, liet me een "kwaliteits-attest" tekenen ... ik doe het dan ook want die jongeman weet waarschijnlijk wel waarover hij het heeft ... 60 dagen later had ik nog steeds geen werkend internet ...

Daarna nog problemen met "de compensatie" die tot tweemaal toe is misgelopen, en daarna problemen met domiciliering die nog steeds van mijn moeder werd afgetrokken terwijl ik ook manueel de facturen betaalde ...

Een verschrikkelijk avontuur. Nu, dom en naïef als ik blijkbaar op dit vlak ben, wilde ik nog eventueel overstappen op fibernet ... ik stuur hun de vraag of de poorten <1024 ook bij die accounts nog steeds geblokkeerd worden (ja, belachelijk ja, je krijgt dus "kleuter-internet"). 7 dagen later krijg ik 2 links van een geautomatiseerd systeem: "hoe open ik poorten" en "hoe upgrade ik naar fibernet".

Gelukkig heeft deze opfrissing aan hun gebrek om ook nog maar te lezen wat de klant schrijft mij ertoe gedreven om binnenkort maar even van ISP te wisselen :)

Door Tweakers user Plasma_Wolf, woensdag 31 maart 2010 22:21

Is het niet makkelijker om 1 keer een aangetekende brief te sturen met een omschrijving wat je verwacht?
Dat lijkt me niet, de brieven worden door dezelfde soort mensen gelezen als de telefoons die worden opgenomen. Dat zijn mensen die je probleem wel willen oplossen (of moeten, ze hebben dat tenslotte in hun CAO staan), maar de kennis en kundigheid missen om het gewoon te doen en ééns een keer verder proberen dan de regelementen om te zien of ze het gedoe met een dubbele account niet gewoon weg kunnen werken.

Het lijkt me dat een blog een beter effect heeft:
Geachte heer Janssen,

Naar aanleiding van uw blog over uw ervaringen met de dienstverlening van UPC Nederland heb ik uw klachten in behandeling genomen.

Uit uw blog komt naar voren dat uw ervaringen niet overeenkomen met de service die u van ons mag verwachten. Hiervoor bied ik u namens UPC Nederland mijn verontschuldigingen aan. Ik zou graag telefonisch contact met u opnemen om een oplossing te bespreken.

Ik verneem graag van u of u morgen overdag telefonisch bereikbaar bent en op welk nummer ik u dan eventueel kan bereiken.

Met vriendelijke groet,

Wessel Burgers
UPC Webcare Team

Door Tweakers user Megaflix, woensdag 31 maart 2010 22:22

Ik vind dat ze op zijn minst wel met een tegemoetkoming kunnen komen voor de pleuriszooi die ze nu veroorzaakt hebben. Ik weet in ieder geval 1 ding: ik ga nooit naar UPC toe, wat een bende daar zeg.

Door Tweakers user skabouter, woensdag 31 maart 2010 22:27

@ P13w13

Ja hoor leuk bedacht, ze sluiten natuurlijk dan de account af die juist WEL betaald & gebruikt wordt! UPC werkt maar half, maar de debiteurenadministratie werkt voor 150%!

Bij mijn vriendin thuis hadden ze zoveel klachten over het internet abbo. dat ze aangaven hiervoor niet langer te willen betalen. Oplossing van UPC: ze haalden het bedrag dat betaald werd voor TV van het bedrag af dat nog moest worden voldaan voor internet met als gevolg dat beide zaken dreigden te worden afgesloten!

Door Tweakers user RobIII, woensdag 31 maart 2010 22:36

@skabouter: Daar vrees ik nu dus ook voor; ik zit straks met de kosten van 2 abonnementen en 0 werkende verbindingen. Wedden? :P

[Reactie gewijzigd op woensdag 31 maart 2010 22:39]


Door Tweakers user 330656, woensdag 31 maart 2010 22:36

Damn.. En ik dacht dat Ziggo bagger was..

Dit overtuigt mij er van om iig NOOIT bij UPC te gaan..

Waardeloze takkebende zeg..

Door Tweakers user Deathraven, woensdag 31 maart 2010 22:50

Maak je geen illusies overal waar externe helpdesk centra's gebruikt worden zijn er van dit soort problemen. Als je standaard vragen en problemen hebt kunnen ze je prima helpen maar zodra je daar buiten valt is het een doffe ellende.

Door Tweakers user TerraGuy, woensdag 31 maart 2010 22:55

De illustraties bij dit en vorig blog zijn zeer fijn. _/-\o_

Door Tweakers user Nico, woensdag 31 maart 2010 22:57

Ik weet niet of dat ik het mag zeggen maar ik vind dit hilarisch om te lezen. Heerlijk hoe je je frustraties over kunt laten komen in een blog als deze :). Natuurlijk besef ik me wel dat het een enorm leed is dat je wéér meemaakt met die !@#%^ UPC.

Bij mij thuis zitten we ook met UPC. Gelukkig weinig ellende ondervonden, behalve dan dat we nu contact met ze op mogen nemen omdat het geluid van de tv ruk is. (Ja dit ligt blijkbaar aan de upc box ofzo, want de dvd speler levert wel de gewenste geluidskwaliteit.. en dit via dezelfde ingang getest op de tv ;))

Sterkte ermee!

Door Tweakers user Phyxion, woensdag 31 maart 2010 22:58

Snap niet waarom je het modem terug moet sturen je krijgt toch precies dezelfde terug. Afaik kan je dat modem gewoon aansluiten en het moet werken. Bij de UPC winkels krijg je in ieder geval zo een doos met modem mee naar huis zonder dat ze daar eerst iets mee doen.

Door Tweakers user Tsurany, woensdag 31 maart 2010 23:00

Waarom kan je niet gewoon rustig tot morgen wachten? Had je een hoop ergernis bespaart en iemand aan de telefoon gehad die wel moeite voor je wilt doen waarschijnlijk.

Door Tweakers user TerraGuy, woensdag 31 maart 2010 23:02

Door T.net user Phyxion, woensdag 31 maart 2010 22:58
Snap niet waarom je het modem terug moet sturen je krijgt toch precies dezelfde terug. Afaik kan je dat modem gewoon aansluiten en het moet werken. Bij de UPC winkels krijg je in ieder geval zo een doos met modem mee naar huis zonder dat ze daar eerst iets mee doen.
Ja maar wacht eens even, dit is een 'speciaal geval', en dat mag niet, want die vallen niet binnen de bestaande procedures. Als er iets misgaat tijdens een procedure, dan moet die eerst afgehandeld of teruggedraaid worden voordat de procedure die het probleem oplost in gang gezet kan worden.

Een beetje heen-en-weer hoppen tussen procedures, kom op zeg. :z Tis 2010 hoor, je bent een nummertje, geen persoon. :>

Door Tweakers user alm, woensdag 31 maart 2010 23:06

Ik denk dat ze een database van "Monster Inc." gebruiken en die behoorlijk f*ck*d up is geraakt. ;)

Door Tweakers user SpaceK33z, woensdag 31 maart 2010 23:10

Ik hoop dat ze mee lezen... ...en er iets mee doen!
Damn.. En ik dacht dat Ziggo bagger was..

Dit overtuigt mij er van om iig NOOIT bij UPC te gaan..

Waardeloze takkebende zeg..
Haha, ik moest even hartelijk lachen. Dit is dus wat UPC Webcare precies probeert te voorkomen. Hier zullen ze niet blij mee zijn, als ze dit lezen :). Ik denk toch dat UPC flink wat heeft goed te maken om jou (en een hoop andere tweakers die dit ook lezen) tevreden te houden ;).

[Reactie gewijzigd op woensdag 31 maart 2010 23:11]


Door Tweakers user Roytoch, woensdag 31 maart 2010 23:28

Tsja, het leed lijkt me al geleden. ALS ze dit al netjes oplossen morgen is dat alleen maar omdat hun online reputatie er anders aangaat, en niet omdat ze dat zo graag doen ofzo.

Door Tweakers user RobIII, woensdag 31 maart 2010 23:53

Door T.net user alm, woensdag 31 maart 2010 23:06
Ik denk dat ze een database van "Monster Inc." gebruiken en die behoorlijk f*ck*d up is geraakt. ;)
:D Het zou me inderdaad niets verbazen. Voor de mensen die de 'inside joke' missen: 3 delig blogje.
Door T.net user Tsurany, woensdag 31 maart 2010 23:00
Waarom kan je niet gewoon rustig tot morgen wachten?
Waarom zou ik? Het leed was al geschied; het enige dat morgen gedaan kan worden is de pleuriszooi oplossen. Ik informeerde enkel naar wat er nu gaande is en daar kwam dus uit dat er nu 2 accounts en dus 2 abonnementen op 1 adres staan. De situatie is niet veranderd door dat telefoontje, behalve dat ik morgen "Webcare" kan vertellen dat er dus nog een fuckup is gemaakt.
Had je een hoop ergernis bespaart en iemand aan de telefoon gehad die wel moeite voor je wilt doen waarschijnlijk.
Het valt sowieso nog maar te bezien of diegene er ook daadwerkelijk iets aan kan doen. En het is ronduit te belachelijk voor woorden dat er, zodra er wat negatieve publiciteit naar buiten komt, spontaan meer kan/mag. Wat "webcare" doet is damage control. Proberen de situatie zo snel mogelijk op te lossen voor er nog meer negatieve publiciteit komt. Ze doen het écht niet om mij te pleasen. En het is ronduit merkwaardig dat ik wel geholpen kan worden als ik van leer trek op een blog en niet geholpen kan worden als ik een telefoontje pleeg naar de daarvoor bestemde "helpdesk".

[Reactie gewijzigd op donderdag 1 april 2010 00:01]


Door Tweakers user iGadget, donderdag 1 april 2010 00:00

Ach, nog altijd niets veranderd zie ik al, daar bij UPC. Helaas ben ik ook ervaringsdeskundige. Het is precies zoals je zegt inderdaad: zolang het werkt, prima. Niet aankomen, niets aan veranderen, lekker laten gaan. Want O WEE als je ooit de helpdesk nodig hebt...

Ik weet 1 ding heel zeker - zodra XMS (glasvezel) hier beschikbaar komt, ben ik weg.

Door Tweakers user Barleone, donderdag 1 april 2010 00:13

Dit is een typisch gevalletje 'mutatie bestaande klant'.
Die gevalletjes gaan bij HEEL VEEL providers flink mis. Daar ontstaat altijd het gezeik. Omdat 'het systeem' is gemaakt op nieuwe klanten binnenhalen met zo min mogelijk bugs.
De systemen die draaien om klanten te kunnen muteren (verhuizen, afsluiten, upgraden, downgraden) krijgen vermoed ik veel minder prioriteit om bugs te fixen.

Door Tweakers user Pogostokje, donderdag 1 april 2010 00:14

Tsja het is treurig. Dit is een typisch probleem wat je bij alle grote bedrijven ziet. Je bent op de een of andere manier buiten de "standaard procedure" gevallen. En dan loop je tegen de beperkingen aan van de mensen die je als eerste aan de telefoon krijgt. De mensen die echt dingen kunnen betekenen zijn zelden direkt voor klanten bereikbaar.
Als jij nu tegen de procedures in gaat werken, hoe logisch dat ook is, dan kan zo'n medewerker die alleen maar kan werken volgens die procedures (opgelegde beperkingen in het computer systeem, verplichte methodes en procedures, etc) er niks meer mee.

Mijn ervaring is dan ook dat je het beste het spelletje mee kunt spelen, dan bereik je sneller resultaat dan wanneer je ze tegen gaat werken. Hoeveel gelijk je ook hebt.

Ik zou dus ook gewoon gewacht hebben op die webcare, wat dat ook is. Wat maakt het uit dat het damage control is in jouw ogen. Als het je probleem oplost, ben jij geholpen. Overigens is het vast niet alleen damage control. Internet is gewoon een medium wat steeds belangrijker wordt en waar klanten verwacht worden geholpen te worden. En overschat niet de kracht van een blog. Internet staat vol met klachten over zo ongeveer alle bedrijven ter wereld. ;)

Door Tweakers user Virtuozzo, donderdag 1 april 2010 01:17

Nog niet overwogen om procedures op te starten voor ingebrekestelling alsmede compensatieclaims? Zo langzamerhand zou je een donatiefondsje op kunnen richten voor budgettering en kostenprojectie, met de(r)gelijke verslaggeving.

Als Webcare enigzins intelligent is, hebben ze allang door hoe viraal dit kan werken en nogal wat hele hoge marketingschade kan veroorzaken. Is een kwestie van even coordineren met een goede selectie van andere sites, om de zaken op de voet te volgen.
Je kunt vanalles vinden vol met klachten online, de kunst is om het specifiek te bundelen zodat het doelgericht bovenop drijft. Altijd prima mogelijk om zelfs de "hart van nederland" route te nemen, reguliere media, gewoon een stille dag uitkiezen.

Een paar jaar terug had HP een vergelijkbare hoofdpijn, weken lang kwam elke zoek opdracht voor HP en notebooks in de UK uit bij een protestsite met hands on rapportage over het consistent en opzettelijk falen van productie, support en marketing voor een flinke serie notebook types. Reparatiekosten van die schade aan perceptie, indexatie, followups en additionele secondaire kosten van hardwarevervangingen van klanten naar ongekend ratio (door de exposure) was vele malen hoger dan de interne raming van correct uitgevoerde extended warranty service. Los van de omzet verlies projecties.

Enfin ... succes .... heb een dergelijke situatie met @Home meegemaakt, duurde 5 jaar, waarvan 4 jaar na opzegging.

Door Tweakers user ElPacoo, donderdag 1 april 2010 01:58

Dit doet me weer helemaal terugdenken aan het Planet Internet InternetPlusBellen tijdperk. Destijds ruim 2 maanden offline geweest door het falen van een flink aantal medewerkers daar.

Niet lang daarna besloot Planet om VPN uit hun routers te slopen door een upgrade die het apparaat zelf uitvoerde. Werken vanuit thuis voor mij en mn vader werd onmogelijk. Aangezien ze op hun site wel hadden staan dat VPN ondersteund werd ze maar in gebreke gesteld en heel gauw overgegaan op OnsBrabantNet. Sindsdien nergens meer last van :)

Door Tweakers user Hoite, donderdag 1 april 2010 02:59

Ach, het is 1 april, morgen word je gebelt door tempoteam kneus next door of je wilt ophouden met die blogs en dat het heus niet zo bedoeld is, inclusief welgemeende excuses uiteraard.

Ik vrees dat het er wel op neer gaat komen dat je via een blog oid eerder geholpen word, ik heb nu al medelijden met de overige upc slaafjes klanten die niet genoeg karma hebben om hun agressie tegen zo'n achterlijk bedrijf te uiten om maar een beetje geholpen te worden. Jij sterkte, maar ik denk dat de problemen snel over zijn in jou geval. Vooral sterkte voor de overige klanten van upc, zonder journalistieke macht.

Door Tweakers user BdK9001, donderdag 1 april 2010 06:41

Pfft wat een gezeik.... Volgens mij kan geen enkel bedrijf fatsoenlijk klantmutaties doorvoeren. Ik gebruik inmiddels al 4 jaar een KPN/Hi-abo van mn stiefvader en wil dit op mn eigen naam hebben. Helaas is de procedure dusdanig dat je, als je niet dezelfde achternaam hebt, je hier €50 voor kan dokken. Zogenaamd omdat je alleen binnen je familie het abonnement door kan geven. Nu heb ik de redeljik interessante situatie van 2 echte én 2 stiefouders. Alle 4 met hun eigen achternaam, dus ik kan óók van mijn moeder geen abo overnemen, omdat die haar meisjesnaam heeft gehouden...

Overigens geldt deze ellende ook als ik naar een andere telco wil met nummerbehoud

Het advies dat ik kreeg van KPN/Hi: je huidige abo omzetten naar prepaid, dan kan je het daarna kostenloos van naam veranderen en dan weer een abo nemen. Ik vind dit persoonlijk nogal van de pot gerukt. Dat abo loopt verd****** al 6 jaar, maar hoogstwaarschijnlijk zal ik met mijn moeder en stiefvader, gecombineerd met mijn geboorteakte en hun trouwboekje naar een KPN-winkel moeten om dit fatsoenlijk te regelen. Nu wil het geluk dat ik een kleine 90km verderop woon...

Door Tweakers user Blokker_1999, donderdag 1 april 2010 07:25

Het moeten zelfs geen mutaties zijn. Ik ben nu anderhalf jaar klant bij Belgacom, enkel en alleen voor de telefoonlijn (internet neem ik ergens anders af). Maar ALLE facturen die ik krijg komen aan in het frans. De eerste keer ben ik terug gegaan naar het verkooppunt waar ik men abbo heb afgesloten, daar vond men in het systeem idd nog een instelling die op frans stond. 2 maanden later, volgende factuur ... Opnieuw in het frans. Deze keer telefonisch contact opgenomen met BGC. Ze had me verzekerd dat het deze keer in orde ging zijn. 2 maanden later ... right, opnieuw in het frans. Nog maar eens iets anders proberen : via e-mail contact opgenomen en opnieuw de verzekering dat het van nu af aan in het NL zou zijn... We zijn nu een jaar later en ik zie nog altijd franstalige facturen in men bus.

Door Tweakers user versatel_speed, donderdag 1 april 2010 08:24

Heb je echt deze moeite genomen om het verhaal nog een keer aan te kaarten? Ik snap het echt niet :( Het is toch algemeen bekend dat deze dienstverleners (COAX handelaren) allemaal monopolistische georiënteerde dienstverleners zijn. En jij gaat bij dezen ‘witte borden criminelen’ klagen?

Deze ‘witte borden criminelen’ hanteren 3 keer de marktwaarde voor de verbinding die ze leveren, omdat de overheid (gemeente) het vertikt om glasvezel aan te legen voor de toekomst. Als je die monopolistische dienstverleners wil pijn doen met hun ‘fiberspeed’ oftewel FTTN is een ‘echte’ glasvezel FTTH initiatief opzetten. Die samen met medeburgers en lokale overheid geïnitieerd dient te worden. Anders krijg je monopolistische georiënteerde dienstverleners zoals Glashart (KPN en Reggefiber) op je dak en die schromen ook niet om 3 keer de prijs te vragen conform de marktwaarde voor een glasvezelverbinding van 60Mbit/3Mbit.

Door Tweakers user the-edge, donderdag 1 april 2010 08:49

Ik schrok toen ik r.janssen zag staan. Heet namelijk zelf ook Rob Janssen ;)

Door Tweakers user Voxyn, donderdag 1 april 2010 11:16

Het klinkt misschien heel lullig maar ik word toch iedere keer als ik jouw blog lees een blij gevoel dat ik al 3 jaar van UPC af ben :P

Door Tweakers user RobIII, donderdag 1 april 2010 11:20

Vanochtend telefoontje gehad van @UPC webcare. Niet te vroeg juichen maar ik heb daadwerkelijk met een competent iemand gesproken! Jeej!
En dan is het wel zo eerlijk om daar, zodra ik tijd heb en 't dan nog steeds/weer goed is, ook even een stukje over te bloggen :-)
Ik ben nog even voorzichtig en ik wil niet te vroeg juichen of 't "jinxen" want het hele zwikkie loopt nog, maar ik heb vanochtend een telefoontje gehad van Webcare en ik heb daadwerkelijk vertrouwen in de geboden oplossing. Het hele verhaal zal ik later vandaag of a.s.a.p. als update in dit blog zetten. En dan hopen we natuurlijk allemaal dat het daarmee afgehandeld is en er geen deel 3 hoeft te komen :Y)

Bij deze in ieder geval even een "hats off" @ Wessel Burgers voor het telefoontje d:)b Ongeacht hoe het nu verder loopt heeft Wessel als persoon (en dus niet als 'grote boze firma') een fijne indruk achter gelaten. Dat betekent op zo'n moment, dat je er écht door heen zit, stiekem best veel.

Dat ik daarmee behoorlijk in de "damage control" stink geef ik dan ook ruiterlijk toe :X :D

[Reactie gewijzigd op donderdag 1 april 2010 11:27]


Door Tweakers user Loekie, donderdag 1 april 2010 12:40

@versatel_speed: Ik kom niet meer bij, die criminelen doen niets met witte borden, ze hebben witte boorden. Verwijzend naar hun witte overhemd ;)

@robiii: Ik hoop voor je dat het idd opgelost gaat worden, vaak is zo'n webcare team niets anders dan een paar enthousiaste medewerkers die net wat meer tooltjes en permissies krijgen, betekend vaak wel dat ze dan ook echt het probleem op kunnen lossen :)

Door Tweakers user jmxd, donderdag 1 april 2010 13:02

Leuke photoshops van het upc logo :P

Door Tweakers user 238498, donderdag 1 april 2010 14:26

Ik heb zelf digitale tv van UPC.
Ook niet geheel tevreden over maar ach...het kan erger.
Al is het heel irritant als er een update langs komt zeilen midden in mn serie.

wilde toch het risico nemen om binnenkort mn tele2 internet en telefoon de deur uit te doen en over te gaan naar UPC.
Als ik dit zo lees ga ik er nog is heel hard over nadenken.

Toch handig om het 1 en ander gescheiden te houden bekruipt me steeds meer.
* nossio blijft dit blog goed volgen :)

Door Tweakers user Slashdotter, donderdag 1 april 2010 16:08

Dit geklungel van UPC is de reden dat ik al ruim 5 jaar weg ben daar en ook niet van plan ben ooit nog iets bij hun af te nemen.

Door Tweakers user Taartvarken, donderdag 1 april 2010 22:45

Hmm herkenbaar, KPN kan er ook niks van. Ik wou mn losse internetabbonement + telefonie omzetten in InternetPlusBellen. Gewoon analoog. Wordt er een ISDN modem bezorgt, allemaal ellende en een tijdje 4 mbit gehad. Nu ben ik weer terug bij af. Ik durf het niet nog een keer te proberen. Heb wel alle telefoonkosten in mindering op de rekening gekregen though. Dat zou je ook moeten proberen ;-)

Reageren is niet meer mogelijk