UPC flikt het weer...

Door RobIII op dinsdag 30 maart 2010 21:59 - Reacties (50)
Categorie: Rants, Views: 18.612

Dit wordt een stevige rant. Een rant over een ellendig bedrijf dat de naam UPC draagt. Ben je UPC fanboy dan haak hier maar af; je gaat hier niets lezen wat je bevalt. Ben je werkzaam bij, of gelieerd aan, UPC op enigerlei wijze, doe jezelf, je chef, je chef's chef en diens chef dan een lol en stuur iedereen de url naar dit blogitem. Kunnen jullie weer eens lekker smakelijk lachen over het zoveelste klantje dat jullie de pis lauw maken. Want je maakt mij niet wijs dat jullie hier géén lol uit halen. Dat kan gewoon niet anders.

Gloeidende GLOEIENDE GLOEIENDE :( Wat een ontzettende puinhoop is het daar bij UPC. En het is écht niet dat we dat niet al wisten ofzo; het is vandaag gewoon maar wéér een keer bevestigd. Laat ik voorop stellen dat ik al sinds jaar-en-dag bij UPC zit; zo lang zelfs al dat ze in de tijd dat ik er klant werd nog "Goldmine" heetten. Inmiddels heb ik er 4 verhuizingen op zitten en werkelijk élke wijziging is compleet verkloot door die toko (excusez le mot).

Het is zelfs zo erg gesteld dat ik er, tot vorig jaar, een "Demon" account op na hield (en dus betaalde) dat uit de 33k6 tijd stamde en doorgegroeid was naar XS4all om eventueel te kunnen gebruiken bij uitval. Dat account heb ik vorig jaar eindelijk maar eens opgedoekt toen bleek dat de verbinding aardig stabiel bleef (*klopt op hout*) bij UPC. Het heeft me een aantal jaren een paar tientjes in de maand gekost (kleinste/laagste account indertijd) maar dan had ik in ieder geval nog altijd iets (en ik gebruikte de "webstorage" nog wel eens voor zaken).

De vorige verhuizingen zijn rants op zich en die zal ik jullie omwille van mijn toch wel langdradige manier van bloggen besparen :P Deze rant gaat over de laatste verhuizing. Die geschiedde, schrik niet, ergens eind 2002. Op ons oude adres kwamen, thank God, mijn schoonouders te wonen en daar heb ik veel aan gehad. Ik heb namelijk, door de jaren heen, al talloze malen deze laatste adreswijziging doorgegeven aan UPC. Middels e-mail, per fax, per brief en telefonisch; ik heb alle mogelijke manieren gehad op de postduif na. En dan overdrijf ik niet als ik zeg dat die wijziging al zeker 15 keer is doorgegeven. Omdat alle post van UPC telkens nog, doodleuk, bij mijn schoonouders kwam miste ik gelukkig niets. Toen ik jaren geleden een nieuw modem kreeg en de monteur het zou komen brengen zat ik al te wachten bij mijn schoonouders omdat ik wel wist, ondanks meermalen duidelijk te hebben aangegeven de monteur naar ons nieuwe adres te sturen, dat hij zou komen opdagen bij mijn schoonouders. Raad eens? Juist! Dus modem aangenomen, in de auto gemikt en naar ons eigen huis gereden. Aangesloten, voila. Werkt. Afblijven.

Sinds de laatste werkelijke wijziging van adres en het nieuwe modem heb ik eigenlijk zo weinig mogelijk gedaan met UPC om ze niet (nog meer?) te verwarren. Ik heb mijn accountje altijd gelaten voor wat het was, digitale TV hoef ik niet en voor telefonie heb ik mijn eigen bedrijf maar da's een ander verhaal. Wel werd (en word) ik nog regelmatig lastig gevallen door UPC met allerhande aanbiedingen maar na "Hallo, u spreekt met blabla van UPC..." hang ik *klik* op of gooi ik de deur *bam* dicht.

http://tweakers.net/ext/f/95jaNak0qzI3xYUJ0U0yEZDp/full.pngNu kreeg ik onlangs een papiertje in de bus van één of andere "abonneescan" met daarop een code. "Beste meneer Janssen, u bent al zo lang klant blabla dat waarderen we blabla, we hebben uw account eens tegen het licht gehouden en wat blijkt? U betaalt teveel! Vul de code in blabla". Joh :X Dat wist ik al jaren, maar het werkt(e) wél. Niet aankomen. If it ain't broken, don't fix it. Ik ken jullie al langer... Ik had (en heb) geen zin om mijn tijd te moeten steken in een hoop ge-sores en administratief gedoe en heb 't altijd wel best gevonden. Maar nu bleek dat ik van "Chello Classic" naar 90Mbit kon voor 50 cent minder per maand. Echt behoefte heb ik er niet aan en die 50 cent per maand zal me al helemaal roesten. Maar ach... Trek eens de stoute schoenen aan dacht ik aarzelend... Had ik 't maar gelaten voor wat het was... :|

UPC gebeld. Eerst de dame aan de lijn héél, héél, héééééél duidelijk gemaakt dat het adres in haar systeem toch écht niet klopte en dat de vele wijzigingsverzoeken tot op heden niets uitgehaald hadden. En ik heb haar verteld dat ik die gegevens via "mijn upc" op hun site ook niet kon wijzigen om welke vage reden dan ook (behalve het als verhuizing opgeven wat weer zou resulteren in een niet-werkende verbinding wegens afsluiten van oud account en aansluiten van nieuw account en een verhuizing kan niet in het verleden worden gezet op 2002 maar moet minimaal 2 weken in de toekomst liggen :? ). Nadat ze het adres op alle plekken die ze kon vinden in het systeem had aangepast heb ik telefonisch afgesproken de upgrade naar 90mbit wel te willen laten doorvoeren. Zo gezegd, zo ge-diggy-daan.

Twee weken later was er op "mijn upc" nog niets te bekennen van enige wijziging whatsoever dus UPC maar weer eens gebeld. De dame kon in het systeem wel wat wijzigingen zien maar die waren schijnbaar niet "doorgevoerd". Na een ontzettend gemeend *KUCH* excuus van haar en wat geklik en geratel op haar toetsenbord zou dan eindelijk alles goed zijn en zou ik een bevestiging mogen ontvangen. Die bevestiging ontving ik inderdaad 2 dagen laten: De nieuwe adresgegevens zouden afgelopen 27 maart actief/doorgevoerd/verwerkt worden/zijn en diezelfde dag zou ook de accountupgrade plaats vinden. Dan denk ik bij mezelf iets met "goden" en "verzoeken" maar goed. Anno 2010 zal dat toch wel meevallen? Nadat ze me ervan had verzekerd dat mijn internetverbinding niet op z'n gat zou gaan in de tussentijd en me dus geruststelde dat ik tot de 27e nog gewoon mijn werk kon doen heb ik haar nog gevraagd of mijn Motorola Surfboard (SB5101) niet vervangen hoefde te worden voor de 90mbit upgrade. "Neeeee, meneer. Dat is niet nodig". "Maar mevrouw, volgens mij kan dat ding niet eens 90mbit aan". "Nee, meneer, het hoeft echt niet vervangen te worden". "Weet u dat heel zeker? Want voor zover ik het begrijp gaat dat ding geen 90mbit trekken", "Nee meneer, het is echt niet nodig". Goed. Ik zal wel gek zijn. Ik ben geen expert op dat gebied en ondanks dat ik haar niet geloofde vond ik dat dan wel weer een strijd om later maar weer eens te voeren nadat het account überhaupt (administratief) zou zijn omgezet. Want dat zouden ze geheid toch verprutsen. Dan los ik dat eerst op en zie ik dan wel weer hoe ik een nieuw modem krijg om die 90mbit ook daadwerkelijk te (kunnen) benutten dacht ik.

Inmiddels is het de 30e en staat op "mijn upc" mijn account nog steeds op "classic". De adreswijziging was warempel de 27e zichtbaar geworden (ondanks dat mijn geboortedatum op spontane wijze van 2-12-1977 naar een compleet andere datum in 1975 was gewijzigd...had ik maar geen Rob Janssen moeten heten; komt schijnbaar nogal veel voor :P ) maar van een accountupgrade was nergens iets te bekennen noch te merken; ik had eventuele ietwat hogere snelheden wel verwacht te kunnen opmerken ondanks dat ik de 90mbit niet zou halen. Niks. Administratief klopte het dus niet en technisch ook niet (merkbaar).

De telefoon maar weer opgepakt en maar weer eens gebeld dus. De dame verzocht te kijken wat er in haar systeem stond. "Oh, meneer, ik zie dat de upgrade geannuleerd is!". Dan kook ik. GLOEIENDE! Waarom bellen jullie dan niet als jullie een opdracht annuleren? En waarom geven jullie dan niet door wat de reden van annuleren is? Waarom moet ik daar weer achteraan bellen (d'uh, voor de 10 ct p/min natuurlijk; lekker eerst ruim 10 minuten in de wacht). Nu boeien de centen me niet dus dat overleef ik wel, maar ik vind het wél onbeschoft. Moest ik eens doen met onze klanten... Weer een paar welgemeende *KUCH* excuses van haar. Nu begrijp ik prima dat zij daar ook niets aan kan doen, maar als je dan toch je excuses voor die hele zeikzooi aanbiedt in naam van je werkgever, heb dan op z'n minst het fatsoen om dat gemeend te laten klinken. Maar ok. "Goed. En waarom is die upgrade geannuleerd mevrouw?" "Nou, ik zie dat u een nieuw modem moet hebben daarvoor!". "JOH. Daar heb ik jullie, gloeiende, gloeiende, notabene zélf op gewezen! :( " "Oh, nou, dat spijt me dan", lekker ongeïnteresseerd weer, "maar het is toch écht zo". "Goed, en hoe lang gaat dat dan weer duren?" "Nou meneer, daar gaan 10 dagen over heen". Ook best. Overleef ik ook wel weer. Ik doe 't al jaren met classic dus die 10 dagen komen ook wel goed. "En hou ik dan wel komende 10 dagen mijn verbinding of verprutsen jullie dat ook nog?" "Nee meneer, u kunt gewoon blijven internetten". "Dus ik krijg over 10 dagen een nieuw modem in huis, kan dat aansluiten en dan hobbelt alles verder als vanouds?" "Nee meneer", en nu leest ze duidelijk haar standaard riedeletje op, "ik wil u adviseren om te wachten tot uw verbinding heel traag is of niet meer werkt en dan pas uw nieuwe modem aan te sluiten". "Uh, WTF? :? Dus jullie gaan wél zaken afsluiten/omgooien/dingen-doen waardoor het oude modem niet (meer) werkt?" "Ja meneer, er kan maar 1 modem actief zijn in het systeem". Waarom vraag ik me dan af, maar goed. Ik ben geen ISP en zal 't wel niet snappen. "En die wijziging voeren jullie pas door als ik mijn nieuwe modem al in huis heb?" vraag ik haar. Ze leest weer op: "Ik wil u adviseren om te wachten tot uw verbinding heel traag..." "Euh, Dat zei je net ook; ik vraag of mijn oude verbinding blijft werken totdat ik mijn nieuwe modem in huis heb?" "Nou meneer, ik wil u adviseren om te wachten tot uw verbinding heel traag..." "<zucht> Ik wacht het wel af".

Waarom je bij zo'n toko blijft? Indertijd was het de enige aanbieder van breedband internet; er waren gewoon niet meer keuzes. Technisch is alles altijd eigenlijk wel blijven werken; wat overigens grotendeels aan mezelf te danken is en niet aan de helpdesk van UPC. Het gros van de problemen los ik zelf op tenzij de problemen bij UPC zitten; die lossen zichzelf echter meestal wel op. Qua kabel hebben we hier niet veel keus; het is UPC of niets. ADSL heb ik meermalen overwogen maar telkens weer heb ik de uiteindelijke stap laten versloffen wegens gebrek aan puf om uit te puzzelen hoe/wat (en ik ben gewoon lui) en ondanks alle administratieve fouten bij UPC werkte het internet dus verder wel doorgaans prima. Zolang je nergens over begint bij UPC en alles laat voor wat het is. Maar nee, ik moest weer de gok wagen. Ei dat ik ben.

Wedden dat ik binnen nu en 10 dagen zonder internet zit?

Update 1: Krijg nou tieten. Ik hoor net van Ilse dat mijn schoonouders al twee dagen zonder telefonie zitten. Telfort ADSL + VoiP dinges. Internet werkt wel. Zojuist even bezoekje gepleegd. Zyxel geval gereset maar ho maar. Ra-ra politiepet. Kan ik dat morgen weer gaan uitvechten met yet another club. :( En ondanks dat 't een ander type verbinding bij een compleet andere toko is vind ik 't wel verdomde toevallig dat het nét nu gebeurd. Maar dat zal wel Murphy zijn. Tel daar bij op dat 't vandaag ook nog eens (flink) tegen zat op 't werk... FML.

Update 2: Telfort probleem was in 2 minuten opgelost. Ik was zo slim geweest een backup van de config van de Zyxel te maken toen 't ding nog werkte. Het ding bleek z'n instellingen kwijt te zijn (en da's overigens niet voor 't eerst). Config opnieuw erin geschoten, rebootje, klaar.
Yaj voor backups en Yaj me! *O* Nu UPC nog...

Update 3:
http://tweakers.net/ext/f/mMn2iobegM8JHU6dpWU7eyfI/thumb.png Afbeelding
Tweet
Wat mijn blog me toch niet allemaal al gebracht heeft :D :Y)


Update 4:
Weer een tweet nadat ik ze mijn e-mail adres en ContractID heb ge-DM-ed:
@RobThree Bedankt, hier hebben we voldoende aan. We kunnen je momenteel alleen geen DM's sturen omdat je ons nog niet volgt. ^WB
Mijn reactie:
Ik geef net mijn e-mail adres. Dat praat een stuk makkelijker dan 140 tekens... Ik zie niet waarom dit via Twitter zou moeten?
Ik ga toch geen @UPC followen om vervolgens de meest zinloze tweets die voor mij nul interessant zijn voorbij te zien komen fietsen :? Of ben ik nou zo anal?

Update 5: We hebben weer een vervolg... (helaas).

TwitterNuJIJeKudosFacebookFriendfeedGoogle BookmarksDiggdel.ici.ousTechnoratiSphinnMixxStumpleUponYahoo! BookmarksMaak je eigen RML op RobIII.nl!

Volgende: UPC flikt het wéér... part 2 04-'10 UPC flikt het wéér... part 2
Volgende: OfficeExpert.biz == zakkenwassers 02-'10 OfficeExpert.biz == zakkenwassers

Reacties


Door Tweakers user BobV, dinsdag 30 maart 2010 22:05

Altijd hetzelfde liedje bij UPC. Wij hebben hier ook een maand zonder TV en Radio gezeten, omdat ze het vertikten om het te komen repareren.. :S

Blij dat we nu glasvezel van XMS hebben voor de radio en TV, en dus eindelijk (wat ook nog veel moeite kostte) van UPC af zijn :D

(Internet helaas nog wel gewoon ADSL)

Door Tweakers user TrekDude101, dinsdag 30 maart 2010 22:09

Dan ben ik toch blij dat ik Ziggo heb. Ik ben sinds kort over op Alles-in-een, met een snelheidsverhoging van 10/1,5 mbit naar 20/3 mbit, voor 5 euro in de maand minder. En het mooiste vond ik nog wel dat ik het op een maandag had aangevraagd, en de dinsdag daarna was het al doorgevoerd! :D

Ik hoop dat je straks nog internet hebt

Door Tweakers user John_Glenn, dinsdag 30 maart 2010 22:14

Ze zouden voor die helpdesk hetzelfde moeten doen als Sonos: je laat de klant een vragenlijst invullen waarmee je zijn niveau van technische expertise meet, en als er hoog genoeg gescoord is, wordt er altijd meteen doorverbonden met een technicus die je vragen wèl kan beantwoorden. Dat zou ze heel wat rants in de blogosphere schelen :)

Door Tweakers user BDHTagger, dinsdag 30 maart 2010 22:14

Kwa upgrades zijn ze niet zo goed nee.

Voor de kerst digitale TV afgezegd, 1 Januari moest ik de ontvanger retourneren, laten ze me 2 maanden voor hetzelfde pakket betalen, terwijl ik al 2 maanden geen tv kijk, OMG.

Modem kwam pas laat Februari na een paar keer bellen eidenlijk aan.

Mijn upload ging omlaag naar 1,5 (i.p.v. de 3 die ik had), en na een telefoontje was deze enkele dagen later iets hoger 4/6, dus eigenlijk nog niet helemaal geweldig.

Verder hier af en toe een telefoon die over gaat, terwijl er niemand aan de lijn is, en volgens mijn ma regelmatig (elke Maandag???) slechte bereikbaarheid.

Door Tweakers user RobIII, dinsdag 30 maart 2010 22:20

@BDHTagger: Sowieso hou ik mijn bankrekening voorlopig even in de gaten (automatische incasso) want ik vreet 'n beer als ze straks niet alles dubbel of driedubbel gaan afschrijven.

Door Tweakers user SpaceK33z, dinsdag 30 maart 2010 22:22

Wij hebben bij ons thuis ongeveer 6 jaar UPC gehad. In ons eerste huis waar we UPC hadden, viel het om de haverklap uit. Echt, letterlijk, om de 20 minuten wel. Vaak genoeg klantenservice enz. gebeld, maar dat mocht niet baten. Na een verhuizing hebben we toch weer UPC genomen. UPC Digital TV is immers wel fijn en we dachten dat het internet wel beter zou zijn. Niet dus. Internet viel er nu gelukkig nog maar om het uur uit. Ik kan je verzekeren, daar word je STAPELGEK van als je elke keer omlaag moet lopen om het modem te resetten en te wachten tot 'ie het weer doet.

Maargoed, nu hebben we OnsBrabantnet, die ons glasvezel aanbieden. Dat gaat echt verrukkelijk snel. Enig nadeel is nu weer dat de Digitale TV van Onsbrabantnet echt bagger is. Echt, echt zo slecht.

Mooi verhaal trouwens. Leuk om die UPC-haat te lezen :P.

Door Tweakers user Aganim, dinsdag 30 maart 2010 22:24

Dan ben ik toch blij dat ik Ziggo heb. Ik ben sinds kort over op Alles-in-een, met een snelheidsverhoging van 10/1,5 mbit naar 20/3 mbit, voor 5 euro in de maand minder.
Dat is er vanuitgaande dat ze de automatische incasso niet verprusten. Vraag me niet hoe, maar ja.. Daar is zelfs dát mogelijk. Met als gevolg dat ze doodleuk incassobureau's achter je donder sturen, terwijl er gewoon voldoende saldo was en het eerder ook is geincasseerd. Uitleg krijg je niet, de helpdesk snapt er zelf nog minder van dan de klanten zelf en het standaard antwoord komt neer op "betaal die incassokosten nou maar, dan ben je van het gezeik af", ook al is de fout bij hun ontstaan.

Kabelbedrijven blijf ik zoveel mogelijk weg, je zou gezien het (in)competentieniveau bijna gaan denken dat UPC en Ziggo 2 fronten voor hetzelfde bedrijf zijn. |:(

[Reactie gewijzigd op dinsdag 30 maart 2010 22:25]


Door Tweakers user -Cn-, dinsdag 30 maart 2010 22:28

Ook al een slachtoffer van UPC :S bij ons zelfde verhaal we gingen van ons ouwe abbo (8/0,5) naar een nieuwe overstappen (20/1) voor 20 euro minder in de maand *ja dat abbo was vroeger high tech en het koste ook high tech duur. wij dus een modem ontvangen en netjes zoals de gids zij geinstaleerd en raad eens hij DEED het NIET!! wij zwaar geiriteerd gebeld naar UPC en raad eens wat wij horen. Ow meneer ik zie dat bij ons de knop nog niet is omgezet !$@^% ik zeg het je dan vreet je jezelf op van frustratie. Maja heel veel succes he. Ik wens je sterkte

Door Tweakers user 90710, dinsdag 30 maart 2010 22:32

UPC... echt een geweldige toko :') Heb hier zelf ook problemen gehad met niet werkende Digitale TV, MediaBoxen die eens in de zoveel tijd een volledige factory reset nodig hebben, niet werkende telefoons, en vrij regelmatig wegvallend internet. Hoe kan zo'n bedrijf niet eens heel flink op de vingers getikt worden? En daarmee bedoel ik een miljoenen boete van bv de OPTA.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 30 maart 2010 22:33]


Door Tweakers user ^Mo^, dinsdag 30 maart 2010 23:03

Zou het je verbazen als dat modem op je oude adres wordt afgeleverd? ;) Mij niet namelijk

Door Tweakers user P13w13, dinsdag 30 maart 2010 23:07

Waarom niet een UPC dealer binnenhobbelen en daar het probleem voorleggen?
Via de dealerlijn kunnen ze veel meer druk ergens achter zetten.

Door Tweakers user Towser, dinsdag 30 maart 2010 23:09

ik dacht toen ik begon met lezen: ik heb nog nooit mijn pakjes niet gehad van hen.

Maar ik zat even in de war met een ietwat ander bedrijf ;)

Door Tweakers user Plasma_Wolf, dinsdag 30 maart 2010 23:09

Eén van de beste rants die ik ooit heb gelezen. Goed werk!

Maar het is ook te belachelijk voor woorden dat er zoveel tegenstrijdige dingen worden gezegd aan de telefoon.

"Nee, de router hoeft niet vervangen te worden." <--> "We hebben de upgrade geannuleerd omdat de router vervangen moet worden."

Altijd erachter aan gaan als je het zelf hebt uitgezocht en je wordt tegengesproken bij een helpdesk. De site weet het ALTIJD beter dan de helpdesk als het om dit soort gevallen gaat.

Ook idioot dat ze niet gaan upgraden tot je nieuwe router er is, maar je je nieuwe router niet zou moeten installeren voordat de verbinding traag wordt (dat heeft toch niets met elkaar te maken, een trage verbinding lijkt me niet de schuld van een snelheidsupgrade, maar van een router die kapot aan het gaan is, wat de andere reden is om een nieuwe te bestellen).

In ieder geval: heel veel succes met UPC en de falende helpdesk.

Door Tweakers user Ywa, dinsdag 30 maart 2010 23:09

Ik heb niet je hele blog gelezen. Maar op Chelloo.com zitten een aantal UPC webcare mensen. Als je die daar een PB stuurt krijg je vaak een betere reply terug dan van de normale helpdesk.

Door Tweakers user Aapje, dinsdag 30 maart 2010 23:11

Agree, toen ik UPC's slechte service kon opzeggen gelijk gedaan. Zaten allerlei loopholes van hun kant natuurlijk in. Je moet 't bijv. niet te snel willen opzeggen, mag pas vanaf 6 maanden en moet minimaal 2 maanden ofzo van te voren. Uiteraard was ik net te laat met opzeggen omdat ik 't bijna vergeten was (wou 't nmlk de 4de maand in 't abo al opzeggen na gezanik met 't netwerk)...

Kortom, moest nog 1 maand langer 't aanhouden omdat ik te laat was... En uiteraard niks gezien van borg-gelden e.d. maar dat bleek later achteraf op een wonderlijke wijze manier verrekend te zijn met maandlasten van normaal tv/kabel verbinding :/

Kortom: Ik _HAAT_ UPC.

Valt zeker in de categorie naast Acer wat ook een bedrijf is waar ik graag overheen wil pissen. (google maar over pis+acer :P kom je ook op een tweakblog _o-)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 30 maart 2010 23:12]


Door Tweakers user Cyphax, dinsdag 30 maart 2010 23:29

Ik heb het een keer voor elkaar gekregen om te verhuizen zonder dat UPC er een zooitje van maakte. Ik was daar aangenaam over verrast. Dat zegt het eigenlijk wel zo'n beetje.

Rob, ik wens je heel veel sterkte de komende periode.

Mijn ouders hebben KPN, internet+bellen+interactieve TV. KPN heeft het slimmer aangepakt, als er problemen zijn ligt al gauw alles eruit. Ook de telefoon. Als je klanten niet meer kunnen bellen kunnen ze ook niet steeds telefonisch klagen. Da's gehaaid.

Door Tweakers user Chrisjuh_15, dinsdag 30 maart 2010 23:32

Ik herken je verhaal volkomen! Ik ben zelf ook klant bij UPC en heb soms echt van die momenten: ik ga naar een andere provider! Maar over het algemeen werkt het zoals het moet werken.

Maar ja... het feit dat UPC hier alleenrecht heeft via de kabel blijf ik nog wel even zitten.

Door Tweakers user Ijsklont, woensdag 31 maart 2010 00:01

Hier ook altijd problemen gehad met UPC en hun o zo "geweldige" helpdesk. Ooit een keer gehad dat mijn firewall steeds met meldingen kwam dat ik aangevallen zou worden via een bepaalde vage poort, nader onderzoek bleek dat dit adres van UPC afkomstig was en zelf één van hun eigen servers zou moeten zijn. Ik toen met de zelfs toen technische ondersteuning gebeld en het verhaal voorgelegd en als advies kreeg ik Ja meneer dan moet u uw firewall uitschakelen dan krijgt u die melding niet meer.. Ja echt waarvoor denk je dat ik juist een firewall heb.

Heb het ook ooit een keer gehad dat mijn verbinding steeds uitviel en mijn router steeds reboot als ik em op de modem had aangesloten. Toen is er een monteur langs gekomen om het signaal te meten. Toen hij leuk aan het meten wat op de coax kabel kreeg hij ineens een opflikker van de kabe :P, nadat hij een multi meter had gepakt bleek er vreemd genoeg 100 volt op de coax kabel te staan en hij weigerde verder te werken. Het werd zelfs nog mooier ik moest zelfs maar alle apparatuur gaan nameten waar die coax op aangesloten zou zitten. Die zelfde avond viel ineens ook de modem zelf ook uit en wou niet meer online komen dus ben ik maar gaan meten en wat blijkt die 100 volt komt van de verdomde kabel modem zelf af.

Ik de volgende dag UPC gebeld en het complete verhaal uitgelegd en ook die standaard excuses gekregen. Ze zouden een monteur langs sturen met een nieuwe modem, maar dat kon pas over 3 weken want het schema ofzo iets was helemaal vol. Dat is natuurlijk al onacceptabel en al helemaal omdat de modem zelf ook helemaal niks meer deed en dus dan 3 weken zonder internet zou komen te zitten. Maar geen medeleven of iets kon er vanaf en moest gewoon 3 weken wachten.

Dit gesprek was al redelijk vroeg in de ochtend en omdat dit gewoon onacceptabel was heb ik toen tegen de medewerker gezegd "Of je regelt maar dat er binnen 3 dagen hier een monteur staat met een nieuwe modem, of ik stap nu de bus in en kom er persoonlijk zelf eentje halen bij jullie hoofdkantoor in Helmond", als reactie kreeg ik ook nog letterlijk "Wij kunnen geen monteur eerder sturen, u doet maar."

Zo gezegd zo gedaan, heb de modem in een tasje gedaan, de bus/trein gepakt en ik stond dus een 2 uur later bij hun aan de balie "Het maakt mij niet uit hoe het geregeld word, ik wil nu een nieuwe modem" na een 15 minuten wachten en een gesprek met een engineer daar ben ik weer naar buiten gestapt met een nieuwe modem.

En dit zijn maar twee verhalen van de grote stapel die ik heb, ik kan er wel zowat een gehele boeken reeks van gaan schrijven.

Uit eindelijk kreeg ik iets meer dan een jaar geleden het verlossende bericht dat wij eindelijk glasvezel internet gingen krijgen van OnsBrabantNet in Velhdoven. Ik heb geen minuut getwijfeld en had alles opgezegd bij UPC en ben nu inmiddels al iets langer dan een jaar een trotse glasvezel gebruiker :D.

Toen ik UPC ook belde voor het opzeggen kreeg ik de volgende te horen "Ok u wilt dus uw abonnement opzeggen, hmm Veldhoven zie ik.... U gaat zeker overstappen naar OnsBrabantNet" Klopt "Maar u weet wel dat die snelheid geheel theoretisch is en in werkelijkheid veel langzamer is dan wat wij u nu aanbieden" Luister goed, ik ga niet met u in discussie hierover. Ik wil van jullie af zijn.

Door Tweakers user Barleone, woensdag 31 maart 2010 00:05

Ach.. met alles is er wat:
- Wij hadden kpn internetplusbellen
- Wij zijn overgestapt naar Online internet + bellen pakketje

- kregen nog zeker 5/6 maanden automatische incasso's van het kpn abo. (onterecht)(elke stornering gelukkig goed bijgehouden en uiteindelijk nog geld aan overgehouden; klopt hard af op spaanplaat :|)
- Met Online hebben wij zeker al die tijd ook niet kunnen telefoneren naar 1 bepaald kpn internetplusbellen abonnee. (rara, miraculeus opgelost).

Door Tweakers user plofkip, woensdag 31 maart 2010 00:10

Heb ook echt een enorme hekel aan UPC! Wat een k*&%e bedrijf is dat zeg!!! Heb niet eens zin om al mijn ervaringen met dat stelletje bij elkaar geraapte prutsers op te noemen! :(

Door Tweakers user RobIII, woensdag 31 maart 2010 00:19

@Ice_Lord: Zo zou er, op een oud adres vele jaren geleden, een keer een monteur komen om het signaal te meten. "Goed" zeg ik, maar doe me dan een lol en stuur me iemand die a) verstand heeft van zaken en b) niet met zo'n lullig prutmetertje of multimeter maar met een spectrum analyzer. Het probleem zou volgens hun namelijk zitten in een modem dat te ver van het aansluitpunt was aangesloten; beetje moeilijk als je een drive-in woning hebt en de aansluiting pas op de eerste verdieping binnenkomt (don't ask :X) waarop 't modem meteen was aangesloten. Ik had zelfs een GHV20 gekocht voor toen ~ƒ200,- en het hele zwikkie had 2 jaar prima gewerkt. En toch was de aansluiting volgens hun veel te ver van "het aansluitpunt". Prima, maar dan kom je maar meten met fatsoenlijke apparatuur want, zeker met dat Hirschmann geval, ligt het écht niet aan een zwak signaal dat "spontaan" na 2 jaar te zwak is.

Staat er een paar dagen later een eppo voor de deur met zo'n goedkoop prutmetertje. Hij 20 minuten prutsen, kon 't niet vinden (d'uh, prutmetertjes heb ik ook) tot hij bij me kwam: "Sorry, we moeten iemand laten komen met een spectrum analyzer. I TOLD YOU SO! LUI-STER DAN :( (Ergens snap je het natuurlijk wel; die meters kostten toen ~3000 gulden en je stuurt natuurlijk niet voor ieder wisse-wasje en voor elke lutser zo'n (veel duurdere) kracht op pad. Maar als je dan toch hoort dat je iemand aan de lijn hebt die ook niet op z'n achterhoofd gevallen is...). Uiteindelijk bleek het een geroest contact ergens in zo'n wijkkastje te zijn; ook dat had ik al zo vermoed maar dat krijg je ze daar toch niet aan 't verstand gebracht.

[Reactie gewijzigd op woensdag 31 maart 2010 03:07]


Door Tweakers user Jejking, woensdag 31 maart 2010 00:55

Glaasje water Rob?

Overigens hier ook wel eens genaaid door de klantenservice van UPC. Ik zou er nog over nadenken en dingen zouden schriftelijk ondertekend moeten worden. Die stap skippen ze dus mooi en gaan hun eigen gang ondanks dat ik duidelijk aangeef bedenktijd te willen. Kansloos :')

Ok, niet dat ik er heel veel slechter van ben geworden ma goed, gaat om t idee!

Door Tweakers user alm, woensdag 31 maart 2010 02:40

@Robiii: Met "frequentiemeter" bedoel je vast een Spectrum Analyzer. ;)

Door Tweakers user RobIII, woensdag 31 maart 2010 02:52

@alm: Dat zeg ik toch? O-) Thanks, kwam even niet op 't woord :P

Door Tweakers user buzfuz, woensdag 31 maart 2010 07:17

Mooi en levendig geschreven hoor. :+

Uiteraard wens ik je verder veel succes met je "strijd".

Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 31 maart 2010 07:27

Ach, het zijn problemen die je bij elke grote ISP zal tegenkomen.

En idd, if it ain't broken, don't fix it.

Door Tweakers user osmosis, woensdag 31 maart 2010 07:38

om het wat eerlijk te houden, bied ik wat tegengewicht.
heb nu een jaar op me nieuwe adres een upc verbinding,
echter heb ik tot het heden nooit problemen gehad, 3x gehad dat me verbinding er even uit lag, en dat duurde nooit langer dan 2 uren

Door Tweakers user prutsger, woensdag 31 maart 2010 09:04

Mooi verhaal! Maar het kan ook anders:

Mijn ouders hebben al een aantal (5+) jaar UPC en vanaf een jaar of 3 geleden kregen ze ineens geen facturen meer en werd er niets afgeschreven. Ze zijn er een aantal keer achteraan gegaan, maar uiteindelijk was de melding "Ja we kunnen het niet voor elkaar krijgen in ons systeem om u een factuur te sturen en geld af te schrijven". "Mogen we dat dan even zwart op wit?" En nu hebben ze dus zwart op wit dat ze nooit meer dan tot 3 maanden terug gefactureerd kunnen worden en kijken digitale tv en internetten gratis.

Zelf heb ik ooit in een flat gewoond met twee vrienden, die (alleen voor de woningstichting) ingedeeld was in kamer a, b en c. Ik woonde in A en in een ver verleden had iemand ooit UPC aangevraagd op C, wat officieel niet bestaat, maar waar wel de aansluiting zit. Dus in hun systeem stond dat er op 298C een aansluiting zat, en A en B niet over een aansluiting beschikten. Dus ik, als wonende in A kon geen UPC aanvragen, want dat moest de bewoner van C doen, waar een poos iemand in zat die niet eens een computer had en het niet wilde regelen. Nou goed joh, dan vragen we toch geen ADSL aan als je niet eens een niet-bestaand adres in je systeem kunt wijzigen.

Echt, wat een prutsers bij UPC 8)7

[Reactie gewijzigd op woensdag 31 maart 2010 09:08]


Door Tweakers user servies, woensdag 31 maart 2010 09:07

@jterpstra
Technisch heeft UPC het redelijk voor elkaar, niet meer of minder dan de gemiddelde andere ISP.
Administratief is het blijkbaar vaak nog steeds een zooitje. Als het dan met jouw gegevens fout gaat, blijft het foutgaan, ik heb zelf 2 incassobureaus achter me aan gehad in opdracht van UPC terwijl ik ze toch echt duidelijk meerdere keren had bewezen dat er geen open rekeningen meer waren. De laatste keer is nu 2 jaar geleden, maar mijn bankafschriften gooi ik voorlopig nog niet weg... ik vertrouw ze voor geen meter...

Door Tweakers user Orion84, woensdag 31 maart 2010 09:07

Maar als je dan toch hoort dat je iemand aan de lijn hebt die ook niet op z'n achterhoofd gevallen is...
Tsja, zo ken ik er ook nog wel een paar ja (@home/Ziggo):

Helpdeskers die geen genoegen nemen met de informatie uit de diagnosepagina's van een kabelmodem, maar er op staan dat je toch echt even gaat kijken hoe de lampjes knipperen.

Helpdeskers die je het Windows register insturen om een bug te fixen die Win98 only was, terwijl ik duidelijk had aangegeven Win2K te draaien waar die hele registersleutelgroep waar ie naar verwees niet bestond (je zal dat met een wat minder getalenteerde klant doen, god mag weten wat ie dan aan z'n systeem verneukt).

Door Tweakers user Kaasplank, woensdag 31 maart 2010 10:15

Met internet van UPC heb ik niet zo veel problemen. Digitale TV. dat is een hel. Wat een baggerproduct is dat zeg.

Door Tweakers user TIGER79, woensdag 31 maart 2010 10:17

hehe, UPC is in ieder geval niet het enige bedrijf die alles kan verprutsen,
persoonlijk heb ik fantastische en enigszins tot het ongelooflijk grenzende ervaringen met de combinatie digitenne en verhuizing :D
Bij mij heeft het geresulteerd dat mijn actuele adres nog op naam staat van de oude bewoonster (ook een digitenne abonnee), mijn oude adres staat op mijn naam en de nieuwe inwoner van mijn oude adres ook met digitenne is begonnen waardoor alles (inclusief de aansluitkosten en huurkosten en alles) gewoon van mijn rekening af wordt gehaald...
Ellenlange discussies gehad maar ze kunnen het niet verhelpen en uiteindelijk is het je eigen schuld op de een of andere manier... Natuurlijk wordt je binnenkort teruggebeld met een oplossing maar dat gebeurt gewoon niet... Tsjah je staat daadwerkelijk machteloos EN je hebt een 1 jarig abonnement waar ik nu dus dubbel betaal...

Door Tweakers user afraca, woensdag 31 maart 2010 10:19

Ik heb in mijn leven het vaak voor helpdeskers opgenomen, niet omdat ik er zelf ook maar iets mee te maken heb, maar omdat de meeste mensen zich gewoon aanstellen en ik wel een beetje begrijp hoe het daar werkt. Maar dit is wel te bizar voor woorden, en moet ik bekennen, wel enigszins komisch ;)

Succes ermee :P

Door Tweakers user RobIII, woensdag 31 maart 2010 10:43

Helpdeskers kunnen het in 99 v.d. 100 gevallen niet helpen; ik zal niet snel boos op ze worden of gaan lopen katten. Maar ik ben ook maar een mens en soms knapt er gewoon iets in je en moet diegene het wel "ontgelden". Daar maakt de toko het dan naar en de helpdesker in kwestie is dan, helaas, het gezicht van de toko op dat moment. Schelden e.d. doe ik niet aan maar het is soms wel verdomde moeilijk om braaf te blijven; als je niet gaat lopen rellen krijg je al helemaal niets gedaan en als je niet klaagt als een bezetene wordt er met die informatie niets gedaan en zal het bedrijf al helemaal geen idee hebben hoeveel er eigenlijk mis is. Wat dat betreft is een blog wel fijn; zo kun je wat ruchtbaarheid aan een situatie geven die anders "stil" bij de helpdesker was blijven liggen en waar niemand ooit iets van gehoord zou hebben.

Neemt overigens niet weg dat, in mijn ervaring, 9 v.d. 10 helpdeskers niet eens capabel genoeg zijn om mensen te helpen (en niet alleen bij UPC, ik heb met vele ISP's te maken gehad, vaak voor klanten). Indertijd was Demon 1 van de weinige clubs waar mensen zaten die wisten waar ze het over hadden. Die ervaring heb ik, hoewel al weer even geleden, ook met XS4All en verder houdt het gauw op.

In extreme gevallen vraag ik naar een chef of zelfs diens chef. Natuurlijk krijg je vaak gewoon een collega aan de lijn die zich voordoet als chef (ik ben niet gek...), maar soms heeft het ook nut en krijg je daadwerkelijk iets (of meer) gedaan. Maar de "chef" zit natuurlijk altijd nét in vergadering als je 'm wil hebben. Right :P

[Reactie gewijzigd op woensdag 31 maart 2010 10:45]


Door Tweakers user akakiwi, woensdag 31 maart 2010 11:01

Ik ga ook heel even, niet als fanboy, tegenwicht geven.
Ik ben 2 jaar abonnee geweest van UPC, toen 6 jaar van Planet, en nu weer 3 jaar van UPC, en ik moet zeggen dat UPC me eigenlijk heel goed bevalt.
Prima service, goed advies en, misschien wel het belangrijkste, internet, televisie, radio en telefonie werken nagenoeg altijd.
Ik zeg nagenoeg omdat er wekelijks om de een of andere reden updates plaatsvinden op de digitale encoder en dan krijgt de t.v. even geen signaal.
Wanneer we eruit liggen met internet is dat sporadisch geweest, maar toen lag ook meteen de hele wijk eruit.

Door Tweakers user boomr, woensdag 31 maart 2010 11:07

Kerel, ik ken je frustraties met UPC. ik heb dit voorheen ook altijd gehad en ook ALTIJD problemen mee. Als het werkt, niets aan de hand, maar wanneer er iets veranderd moet worden of er zijn wel problemen is het een grote tering zooi! Die helpdesk is samengesteld uit een berg studentjes die daar ENKEL en alleen voor de centen zitten. Die mensen voelen zich 0,0 verantwoordelijk voor hun dienstverlening en wat voor beeld ze uitstralen voor hun bedrijf.

Ik ben sinds een tijd een HEEL gelukkig mens!!! Bij ons in de buurt in onsnet druk bezig geweest met het aanleggen van een glasvezel netwerk en dat is in een woord HEILIG! Tot op heden nog 0 problemen mee gehad! Altijd internet, altijd tv. Vaste telefonie heb ik niet.

Ik ben dus de gelukkig afnemer van geen enkele UPC dienst:) Ok de beeld kwaliteit van de digitale TV van onsnet is minder dan die van UPC....maar het werkt tenminste. Ik heb geen gezeik meer dat die upc ontvanger zich elke avond ging resetten voor software updates MIDDEN in een programma. Ik heb ongeveer anderhalf jaar lang een blokje in het beeld gehad enkel bij digitale tv. Een klein blokje van ongeveer 3cm breed en ongeveer 0,5cm hoog wat nogal versprong over het beeld. Bij dvd, 0 problemen, xbox: 0 problemen, htpc: 0 problemen. Zelfs anologe TV: 0 problemen! Maar bij digitale TV: bijna altijd een blokje in beeld.

Wel 10 keer gebeld met de helpdesk van upc en ELKE keer vroegen ze mij om dat kastje van de netstroom af te halen, 10 minuten later er weer aan de te hangen en als het probleem er dan nog was mocht ik even terugbellen (zelfs een keer heeft o'n gast na die in gewoon opgehangen), en wanneer ik dan wist te melden dat ik dit al gedaan had werd ik gevraagd dit toch nogmaals te doen. anders zou het aan mijn tv of bekabeling liggen (kabels waren allemaal meerdere malen gewisseld) etc. Uiteindelijk een helpdeskmedewerker aan de lijn gehad die me wist te vertellen dat ze me gewoonweg niet konden helpen en ik ook geen compensatie kreeg.

Internet lag er een tijdje uit bij UPC. Ik bellen met de servicedesk, 100 domme dingen uit moeten voeren en vervolgens werd me gemeld dat ik een router had. Daar lag het aan. Die router moest er tussenuit...ik nog vermeld dat het hier niet aan lag want mijn router kreeg al niets binnen. Maar ok, veel geklooit en router er tussenuit...nog steeds geen internet. Blijkt dat het daar over de hele servicedesk al de hele dag duidelijk was dat er een grote storing was. Zijn ze me dan gewoon bezig aan het houden? Een beetje onder het mom van die kerel heeft niets te doen, laten we hem eens een stukje entertainment geven?

Kortom: Ik ken je frustraties en ik kan iedereen alleen maar HEEL HARD aanraden om een alternatieve service provider te zoeken. Er zijn legio bedrijven met dezelfde dienstverlening als UPC alleen dan vele malen stabieler/beter. Ik ben een HEEL gelukkig man sinds ik weg ben bij upc:)

Door Tweakers user plankton123, woensdag 31 maart 2010 11:15

Ben nu een jaar klant van UPC 30Mbit over de kabel.
Stabiele lijn, geen gezeik met klantenservice, mooi routertje.

Al dat gezeik met UPC heb ik nooit begrepen tbh, heb 1 keer de klantenservice gebeld omdat de lijn offline was en toen ben ik gelijk geholpen en deed hij het weer.

Door Tweakers user theta, woensdag 31 maart 2010 11:40

UPC, what else is new.

In september viel bij mij de verbinding uit. Tot 4 keer toe aan afspraak gemaakt dat en monteur kwam kijken. Nooit gekomen omdat het hen niet lukte om de tijd te communiceren. Monteur komt tussen 12:00 en 18:00. Ik om 11:45 thuis, bleek dat hij al om 11:00 was geweest. En dit soort dingen tot 4 keer toe.

Nu glasvezel en nergens meer last van. UPC, waardeloos bedrijf als het op service aankomt.

Door Tweakers user et36s, woensdag 31 maart 2010 11:57

Rant of niet het is prachtig geschreven :) Sterkte!

Door Tweakers user Petervanakelyen, woensdag 31 maart 2010 14:04

Ik ken dit. Ondanks dat het over compleet andere bedrijven in een ander land gaan, komt dit me heel erg bekend voor. Ook het bericht op het einde, dat je opeens van UPC reactie krijgt, is lang niet onbekend.

Sterkte! :)

[Reactie gewijzigd op woensdag 31 maart 2010 14:05]


Door Tweakers user svdweiden, woensdag 31 maart 2010 14:24

Bij mij vergelijkbare slechte ervaring met UPC. Bij downloaden klapte en internet en telefoon er uit. Resetten was de enige optie en dan kwam de verbinding wel weer terug. Volgens helpdesk lag dit aan de afstand kabelmodem router (afstand was max 4 meter naar de router). Toch maar nieuw kant en klaar kabeltje gekocht en router dicht bij modem geplaatst. Natuurlijk was dit niet de oplossing.

Ik bel opnieuw de helpdesk en zij sturen een monteur van Planhold. Duurde echter wel één week. Monteur was aardig gefrustreerd door UPC klantenservice waar hij van afhankelijk was. Na signaal gemeten te hebben (was dik in orde) gebeld met verzoek om modemswap. Echter duurde dit meer dan drie kwartier voordat hij iemand aan de lijn kon krijgen. Monteuir gaat weg en belde mij na 1 uur netjes op om te zeggen dat hij geen modemswap mag uitvoeren omdat hij de wandcontactdoos in de originele staat heeft gebracht. Ik moest wachten tot probleem weer optrad en dan kon UPC niet weigeren om een lijn monteur te sturen.

Binnen drie uur lag modem er weer uit en een week later had ik een lijnmonteur op de stoep. Deze heeft opnieuw het signaal op de wandcontactdoos gemeten en is de wijk in gereden. Nooit meer wat van gehoord (ondanks toezegging) en probleem van de uitvallende modem bleef bestaan.

Volgende lijnmonteur kwam weer een week later. Deze heeft de bekabeling van de verdeelkast in de wijk vervangen. Omdat mijn modem niet vervangen werd was het natuurlijk wachten totdat ik weer kon bellen met de helpdesk.

Na flink boos te zijn geworden (ik moest tenslotte iedere keer thuisblijven voor de monteur) hebben ze mijn probleem laten escaleren. Nadat ik voor de derde keer
vroeg om iemand te sturen die bevoegd was om het modem te vervangen, werd eindelijk mijn modem vervangen. Vriendelijke man vertelde dat het betreffende modem dat hij verving eigenlijk voor de Amerikaanse markt was bedoeld en dat dit modem wel vaak vervangen moest worden. Uiteindelijk bleek dus mijn modem de boosdoener.

Ondertussen bleef ook mijn mediabox zichzelf resetten. Eigenlijk wilde ze hier een ook een nieuwe monteur voor langs sturen. Maar uiteindelijk mocht ik die via de TNT om laten wisselen omdat Planhold mijn bekabeling al in orde had gemaakt.

Wat me in deze opviel was dat de helpdesk weinig gevoelig bleek voor argumenten.

[Reactie gewijzigd op woensdag 31 maart 2010 14:27]


Door Tweakers user curry684, woensdag 31 maart 2010 14:30

Achja UPC, die boden me vorig jaar 3 maanden gratis Digitale TV Royaal met DVR aan. Ik had DigiTV standaard en twijfelde al even over de upgrade dus ik vond het best. Kreeg toch rekeningen, wat beetje vloekt met het concept 'gratis'. Vervolgens wilde ze me gaan afsluiten omdat ik weigerde te betalen, met de vriendelijke automatisch ondertekende groeten van Vice President Billing & Collection Ruben Uppelschoten.

Dus toch maar hun gaan bellen om tegen 10 cent per minuut hun broddelwerk op te gaan lossen. De helpdeskmedewerker wist me redelijk snel het probleem te vertellen gelukkig: die aanbieding was niet voor mij bedoeld, want alleen voor nieuwe klanten van digitale TV, dus het was volstrekt terecht dat ik wel de kosten in rekening kreeg gebracht.

Wie bovenstaande alinea met droge ogen kan lezen: mijn complimenten. Meneer bleef volharden in het standpunt dat ik niets te klagen had, en kon dus ook absoluut niet escaleren. Ik heb uiteindelijk maar op de site rondgespit naar interne mailadressen, waar ik ontdekte dat het email adres van Ronald Sutmuller, Media Relations Manager, rsutmuller@upc.nl was. Dan kost het niet al teveel moeite om te concluderen dat ruppelschoten@upc.nl mij wilde afsluiten, en ik vind principieel dat je dan ook zelf daar verantwoording moet nemen.

Ik heb mijn vrienden Ruben en Ronald dus een grote mail gestuurd met uitleg van het probleem, en 2 uur later belde iemand van Customer Care me op met duizend excuses, de melding dat alle openstaande rekeningen waren verscheurd, en ik de komende 3 maanden alles gratis mocht afnemen. Dat is op zich netjes opgelost natuurlijk, maar des te triester dat je de onbreekbare bureaucratie van UPC alleen doorgewalst komt als je wat assertief thuis bent op internet - de gemiddelde consument had dit al lang opgegeven.

Daarnaast is UPC sowieso wel goed met platen voor z'n kop hebben. Zowat maandelijks komt er een persbericht naar buiten met de strekking 'concurrentie op de kabel is niet nodig', 'de kabelaars reguleren zichzelf goed' en 'kijk naar hoeveel klanten we wel niet hebben'. Laten we even wat fabeltjes te wereld uit helpen:

Ik zit niet vrijwillig bij UPC. Ik ben niet tevreden. Ik vind UPC een kutbedrijf dat alleen acceptabel internet levert. Dat hun digitale TV het beste is wat ik kan krijgen is te wijten aan dat DVB-T te weinig bandbreedte heeft, ik geen schotel op mag hangen door VVE-regels en er nog geen glasvezel is in deze buurt. De dag dat ik UPC permanent vaarwel kan zeggen doe ik dat. De dag dat ik door concurrentie feitelijk Ziggo zou kunnen nemen zou ik dat direct om 2 redenen doen, zijnde dat ik dan van UPC af ben en ik wel een eigen DVB-C decoder kan gebruiken in plaats van die walgelijke mediabox van ze. Dat ik in jullie statistics sta als tevreden klant liegen jullie jezelf voor."

Gelukkig leest UPC hier mee dus nu gaat er iets veranderen. As if :z

Door Tweakers user MueR, woensdag 31 maart 2010 14:46

Och ja, UPC :') Ik zit ook pas anderhalf jaar te wachten tot ze mijn klantgegevens goed aanpassen. Om onbegrijpelijke redenen sta ik nog altijd in hun systeem met voorletter "P" in plaats van "B". Daar zijn ondertussen ook al talloze telefoontjes, emails, brieven en wijzigingsformulieren overheen gegaan. Elke keer weer een ander kutsmoesje.

Ze zijn bij UPC zelfs zo ranzig dat ze een marketinglul laten bellen om je te verzekeren dat ze de wijziging nu echt gaan doorvoeren, om je vervolgens iets anders aan te willen smeren. Dat was een jaar geleden. Maar is het probleem opgelost? Natuurlijk niet.

Door Tweakers user Creepy, woensdag 31 maart 2010 16:02

Oftewel: flink en public ranten of direct wat hoger geplaatsten @ UPC contacten en tada, ineens kan er wel wat gebeuren. Jammer.

Door Tweakers user Apache, woensdag 31 maart 2010 16:07

Misschien moet ik ook eens zo'n blogpost, die van mij zou vermoedelijk nog langer zijn, wijden aan telenet, dan nemen ze misschien ook nog eens contact op met mij ipv dat mijn communicatie met hen ik een zwart gat verdwijnt .... :P

Veel succes ermee!

Door Tweakers user RobIII, woensdag 31 maart 2010 16:35

Na die laatste tweet van ze, inmiddels ruim 2 uur geleden, niets meer van @UPC gehoord. Maar then again, 2 uur is wat kort. Ik geef ze nog even :P Benieuwd of ik nog iets ga horen, en zo ja, wat dan :)

Door Tweakers user Bubbles, woensdag 31 maart 2010 17:13

Zonder even alle tussentijdse reacties door te lezen: RobIII, wederom weer eens een briljant geschreven stukje ergernis. _/-\o_ En hoewel het voor jou natuurlijk vreselijk irritant is om zoiets mee te maken, heb ik me net 5 minuten kostelijk vermaakt dankzij je schrijfstijl. Hulde!

Inhoudelijk: Ach, bij ADSL kan er ook van alles misgaan, zelfs bij de grote namen. Zie daarvoor maar eens mijn Interwebz-reeks blogitems.


Door Tweakers user Jasper Janssen, donderdag 1 april 2010 13:22

Rob, de Telfort modems raken de VoIP config kwijt als je hem reset (resetgaatje dus, niet al bij een reboot), en de VoIP config wordt (nog) niet automatisch ingeladen van een centrale server, dus het is niet gek dat VoIP het niet meer doet na een reset. Feature not a bug zeg maar.

Door Tweakers user RobIII, donderdag 1 april 2010 23:29

Door T.net user Jasper Janssen, donderdag 01 april 2010 13:22
Rob, de Telfort modems raken de VoIP config kwijt als je hem reset (resetgaatje dus, niet al bij een reboot)
Ik had wat duidelijker moeten zijn; ik heb geen reset uitgevoerd maar stekker eruit en erin. Omdat het al laat was heb ik er verder niets meer mee gedaan en 's ochtends bleek bij terugkomst dus dat de config kwijt was. Al met al heeft het me nog geen 10 minuten gekost maar er zat een nachtje slaap tussen :P

Reageren is niet meer mogelijk