OfficeExpert.biz == zakkenwassers

Door RobIII op dinsdag 16 februari 2010 14:27 - Reacties (36)
Categorie: Rants, Views: 16.122

Vieze, vuile, achterbakse, smerige, kansloze ... raaaah! :( Hoe laag ben je gezonken als je je centen moet verdienen met nepfacturen? Vandaag kwam er weer eentje binnen van (de inmiddels beruchte) OfficeExpert.biz.

Ja hoor. Mijn collega komt naar me toe lopen met een "WTF" en duwt me een, wat op 't eerste gezicht een factuur lijkt, papiertje in de handen. Gelukkig herken ik al snel het type scam (want dat is het gewoon) en kan ik hem vertellen dat deze 'factuur' netjes de prullenbak ik kan. Het internet staat er vol mee.

Een voorbeeld van een dergelijke factuur zie je hier langs (klikbaar). Het rood gearceerde deel (wat dus door mij is gedaan en niet zo in de 'factuur' staat) bevat de tekst "Dit is een aanbieding en geen factuur". (De scan is overigens een oude(re) van het SAF). Ik kan me niet voorstellen dat er iemand is die dit niet in eerste instantie voor een factuur aan ziet. De persoon (of personen) achter "OfficeExpert" zal (of zullen) hun handen natuurlijk wassen in onschuld en zich van geen kwaad bewust zijn. Maar ondertussen zie je aan alles dat er veel aandacht is gestoken in het gelijkend maken op een factuur van deze 'aanbieding'. En dan is het een kwestie van achterover hangen en wachten tot het geld binnenstroomt van bedrijven waarbij dit soort 'facturen' door de afdeling boekhouding netjes worden betaald zonder dat ze er erg in hebben belazerd te worden.

En het is niet voor het eerst dat "OfficeExpert" dit probeert. Hoe kan kon het in hemelsnaam nou nog eens gebeuren? Waarom hebben ze die jongens niet een keer flink *bliep* op de vingers getikt? Ik wil dan ook graag iedereen adviseren, nee, met klem verzoeken, nogmaals een melding te doen bij het SAF en dan samen met mij te hopen op, en een gebedje te doen voor, het opdoeken van deze etterbakken. Want dat zijn het. Zakkenwassers eersteklas. Hier mag van mij ont-zet-tend hard tegen opgetreden worden. Ze zouden bij mij in ieder geval niet wegkomen zonder een ongenadig pak... *en dat mag je dan weer niet zeggen* :( Deze dames en heren kwamen in ieder geval nog genadig weg. Een beetje ondernemers lopen tillen. Bah. :r

Edit:

:D Whoaa!


TwitterNuJIJeKudosFacebookFriendfeedGoogle BookmarksDiggdel.ici.ousTechnoratiSphinnMixxStumpleUponYahoo! BookmarksMaak je eigen RML op RobIII.nl!

Volgende: UPC flikt het weer... 03-'10 UPC flikt het weer...
Volgende: Fleur je winforms controls een beetje op 02-'10 Fleur je winforms controls een beetje op

Reacties


Door Tweakers user TheMOD, dinsdag 16 februari 2010 14:35

Klinkt alsof dit gekke ding je hele dag heeft verpest :P Maar ik ben het wel met je eens hoor, en ik vind het knap dat bedrijven er ook echt intrappen... :?

Door Tweakers user RobIII, dinsdag 16 februari 2010 14:36

:D Het verpest mijn dag zeer zeker niet; maar ik kan me wél ontzettend kwaad maken om dit soort praktijken van vieze smerige ratten van een 'ondernemers' en het feit dat ze er keer op keer mee weg komen.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 16 februari 2010 14:37]


Door Tweakers user zkiwi, dinsdag 16 februari 2010 14:40

Ze hebben de 'facturen' hier ook heen gestuurd. Gelukkig hebben ze hier ook bot gevangen, maar ze hebben wel een hoop stress bij verschillende mensen veroorzaakt.

Door Tweakers user Rhapsody, dinsdag 16 februari 2010 14:41

Wij hadden er een tijdje terug ook al last van...

Ik zal meteen een melding doen.

Door Tweakers user curry684, dinsdag 16 februari 2010 14:43

Nounou vind wel dat je wat overdrijft hoor. Geef die jongens gewoon zwart 2250 euro gemeenschapsgeld in contanten, dan bouwen ze een feestje en heb je er nooit meer last van tot de volgende keer.

Door Tweakers user MueR, dinsdag 16 februari 2010 14:45

nogmaals een melding te doen bij het SAF
Foutje in je link, een " te veel :p

Door Tweakers user RobIII, dinsdag 16 februari 2010 14:51

Foutje in je link, een " te veel :p
Technically: het was er 1 te weinig (die aan 't begin mistte) ;) Maar thanks voor 't melden.

Door Tweakers user DJSmiley, dinsdag 16 februari 2010 14:52

Tja, genoeg mensen die erin trappen. Gebruik maken van de drukte en niet duidelijke administratie van bedrijven en het wordt betaald. Al betalen er maar een paar, dan nog heb je al winst.

Dit soort irritante praktijken zie je vaker, kantoor voor klanten (kvk), gouden telefoongids, gele bedrijvengids, en zo kun je wel ff doorgaan.

Door Tweakers user Apache, dinsdag 16 februari 2010 15:08

Als dit onbestraft blijft, waarom niet dan? T'is heel laag maar op zich moet een bedrijf zijn administratie maar zo goed in orde hebben dat dit er niet door komt.

Dit is hetzelfde als online belspelletjes, verkoop van penis enlargements pills, etc

Domme mensen die in domme acties trappen, pure natural selection.

Het is inderdaad laag, maar zolang de overheid dit niet aan banden legt (babysitten) is het laag, dat geef ik toe, maar als mensen erin trappen kun je het moeilijk mensen kwalijk nemen dat ze het proberen.

Pas op, ik keur het niet goed, maar ik vind ook niet dat het grote eikels zijn, gewoon out of the box thinking in een systeem waarbij er blijkbaar toch mensen voor vallen.

Wat ik me afvraag, als er betaald word dan sturen ze je een openoffice cd'tje op ofzo?

[Reactie gewijzigd op dinsdag 16 februari 2010 15:26]


Door Tweakers user Deurges, dinsdag 16 februari 2010 15:12

Tijd dat ze die mensen aanpakken... Maar niet teveel, want dit is altijd humor op kantoor.

Onze administratie kwam er vrolijk mee aanlopen en vragen hoe ze het moesten afboeken. Nu zijn wij als IT, "iets" alerter dan de gemiddelde cijfernerd.. Zelfs het hoofd van de administratie, had het niet gezien... Misschien moeten wij ook maar nep facturen insturen ipv loonsverhoging te vragen :P

[Reactie gewijzigd op dinsdag 16 februari 2010 15:12]


Door Tweakers user RobIII, dinsdag 16 februari 2010 15:14

T'is heel laag maar op zich moet een bedrijf zijn administratie maar zo goed in orde hebben dat dit er niet door komt.
Ik zeg ook niet dat bedrijven hier niet debet aan zijn door überhaupt dit soort praktijken te sponsoren (want dat doen ze feitelijk). Datzelfde geldt voor spam: het blijft alleen rendabel omdat er nog pipo's zijn die er op reageren of op in gaan. Maar dat neemt niet weg dat dit soort vuile praktijken daarom maar gedoogd moeten worden omdat (sommige) bedrijven met open ogen hier in tuinen. Het is gewoon pure oplichting.

Door Tweakers user rodie83, dinsdag 16 februari 2010 15:38

Wat ik me afvraag, als er betaald word dan sturen ze je een openoffice cd'tje op ofzo?
Best een goede vraag. Wat krijg je in vredesnaam? Die kleine lettertjes zijn namelijk, alhoewel ultrafout, te overzien. Maar als ze niets zouden leveren zijn ze pas echt fraudeurs. Je gaat immers in op een aanbieding, dus zullen ze ook iets moeten leveren .

Persoonlijk heb ik geen idee wat ze bedoelen met "Office 9" :P. Google levert ook al niks op.

Sowieso de rest van die site ook :')
Norton Internet Security biedt volledige bescherming tegen alle internetgevaren, zoals virussen, spam en malware.

Artikelnummer: 62693
Prijs: €210.00
Das wel een hoop marge dan :P

[Reactie gewijzigd op dinsdag 16 februari 2010 15:41]


Door Tweakers user Moartn, dinsdag 16 februari 2010 16:02

Een beetje administrateur betaalt uberhaupt geen facturen zonder KvK- en/of BTW-nummer natuurlijk, maar een naaistreek is het zeker.

Die staat wel op de factuur, alleen niet in het plaatje hierboven. Ik heb niets gezegd.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 16 februari 2010 16:04]


Door Tweakers user RobIII, dinsdag 16 februari 2010 16:14

Maar als ze niets zouden leveren zijn ze pas echt fraudeurs. Je gaat immers in op een aanbieding, dus zullen ze ook iets moeten leveren .

Persoonlijk heb ik geen idee wat ze bedoelen met "Office 9" :P. Google levert ook al niks op.
Of ze daadwerkelijk iets leveren weet ik niet; her-en-der lees ik berichten van wel, maar dan weet ik niet wat. Ik lees echter ook:
Tevens blijkt dat er een niet bestaand product wordt aangeboden.
@Moartn:
Die staat wel op de factuur, alleen niet in het plaatje hierboven. Ik heb niets gezegd.
Klopt. Op de oorspronkelijke PDF die ik vond stond 't niet op maar op deze wel.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 16 februari 2010 16:15]


Door Tweakers user YopY, dinsdag 16 februari 2010 16:17

Woei, een website. Zijn daar ook leuke dingen mee te doen?

Door Tweakers user RobIII, dinsdag 16 februari 2010 17:00

Woei, een website. Zijn daar ook leuke dingen mee te doen?
Heel die site is natuurlijk een sham; puur om de schijn op te houden. Ik kan prima een order doen zonder ook maar 1 veld in te vullen. Een béétje webshop controleert op z'n minst nog of er iets is ingevuld. Hetzelfde voor hun telefoonnumer: daar wordt gewoon niet opgenomen (vanochtend althans; 2 keer geprobeerd na negenen).

[Reactie gewijzigd op dinsdag 16 februari 2010 17:02]


Door Tweakers user GoVegan, dinsdag 16 februari 2010 17:06

vraag me wel af hoeveel winst ze hier mee behalen.


Door Tweakers user Coltrui, dinsdag 16 februari 2010 17:35

Ik weet niet wat ik erger vind: de manier waarop, of het feit dát zulke 'bedrijven' geld binnenharken.

offtopic:
Ik weet niet hoe het weergeven van searchresults in Google in zijn werk gaat, maar dit is wel verschrikkelijk snel en high ranked...

Door Tweakers user ThaStealth, dinsdag 16 februari 2010 17:50

Ik vind het een knap 'businessplan', het is totaal niet koosjer, maar ik vind het knap gevonden

@GoVegan,

Stel je doet 10.000 brieven de deur uit, a 1 euro (40 cent postzegel, 60 cent afdruk, ruim genomen) , dan kost je dat dus 10.000 euro (Wss minder als je bulk zendingen doet) Laat 1% van de bedrijven erop reageren, dan hebben ze 100 * 300 euro = 30.000 euro - 10.000 = 20.000 euro winst. Aangezien ze meestal naar grote bedrijven mailen zullen deze meestal eerst een rekening betalen en dan pas de betreffende afdeling factureren, het geld is al weg voordat ze door hebben wat er gebeurd is..

Door Tweakers user YopY, dinsdag 16 februari 2010 19:07

quote: robIII
Heel die site is natuurlijk een sham; puur om de schijn op te houden. Ik kan prima een order doen zonder ook maar 1 veld in te vullen. Een béétje webshop controleert op z'n minst nog of er iets is ingevuld. Hetzelfde voor hun telefoonnumer: daar wordt gewoon niet opgenomen (vanochtend althans; 2 keer geprobeerd na negenen).
Ik verwacht ook niet anders. Ik hintte meer op de mogelijkheid dat iemand toevallig een zwakke schakel vindt in de beveiliging van die site en er in koeieletters een waarschuwing op plaatst.

Door Tweakers user LeVortex, dinsdag 16 februari 2010 19:17

volgens mij krijgen alle bedrijven deze brief, heb nog geen particulier gehoord die hem heeft,

toen iemand hem aan mij liet zien had ik het ook niet echt door eerst, totdat je beter gaat lezen op de kleine lettertjes

Door Tweakers user lordsnow, dinsdag 16 februari 2010 20:09

De man achter OfficeExpert.biz is blijkbaar ene Tony Mlinaric, volgens een bericht op de Tros Radar website.

Tony is volgens de WHOIS gegevens geboren in Zweden.

Wanneer ik zoek op de naam Tony Mlinaric kom ik o.a. een soortgelijke scam tegen in .... Zweden:
http://translate.google.c...rchBox%26rlz%3D1I7SUNA_en

Door Tweakers user iworx, dinsdag 16 februari 2010 20:25

Ik stel voor om het bedrijf gewoon terug te factureren voor de tijd verloren/gepresteerd aan het behandelen van hun 'aanbieding'.

De postverwerker in het bedrijf, de persoon van de financiële afdeling die de brief opent en in de workflow brengt, de persoon van de IT afdeling die in de problemen raakt omdat er een factuur binnenkomt zonder dat er een PO tegenover staat, zijn/haar manager, de tijd nodig om te ontdekken dat het om een aanbieding gaat, de moeite om het weer uit de workflow te halen ...

Kom je toch snel op een paar uurtjes x een mooi uurtarief.

Hopla, bill it, send it .. sue if they don't pay.

Door Tweakers user Chip., dinsdag 16 februari 2010 22:40

@Apache *Mopelt iets over normen en waarden*

Door Tweakers user RobIII, dinsdag 16 februari 2010 22:54

maar ik vind ook niet dat het grote eikels zijn, gewoon out of the box thinking in een systeem waarbij er blijkbaar toch mensen voor vallen.
Je zult eens daadwerkelijk moeten werken voor je geld zeg :X :')

Door Tweakers user m-tuning, woensdag 17 februari 2010 08:44

Wij hebben hem ook ontvangen, maar zag op tijd de kleine letters.

Door Tweakers user Mental, woensdag 17 februari 2010 10:02

Lopen mekkeren is natuurlijk erg makkelijk maar zolang niemand hier een echte zaak van gaat maken gaan ze lekker door.
Ik ben het met je eens dat het louche praktijken zijn maar totdat iemand er eens echt wat aan gaat doen ipv te verwachten dat een of andere instantie / de overheid het wel weer gaat opknappen mag er niets gezeurd worden wat mij betreft.

Door Tweakers user RobIII, woensdag 17 februari 2010 10:21

@Mental: En wat had je willen doen, anders dan wat ik bepleit, hieraan?

Door Tweakers user Aragnut, woensdag 17 februari 2010 10:54

@iworx: helaas hebben ze zich ingedekt in de algemene voorwaarden (zie de link van fraudemeldpunt

Staan wel meer leuke dingen in (zoals als er te laat wordt geleverd, kan er niet ontbonden worden). Iets zegt me dat welke rechter dan ook het hele document met de grong gelijk zal maken....

Verder schijnt dit vaker voor te komen (toen ik een VOF oprichtte zijn we er ook voor gewaarschuwd door de KvK).

Staat er toevallig nog een logo of iets anders herkenbaars op de enveloppe (retour afzender mogelijkheden)?

Door Tweakers user Mental, woensdag 17 februari 2010 11:35

@RobIII
Aangifte doen?
Kort geding aanspannen tegen het SAF om een behandeling af te dwingen?

Door Tweakers user RobIII, woensdag 17 februari 2010 12:00

@Mental: aangifte doen kan, maar dan staat 't nogal los van alle andere meldingen en gaat 't denk ik gewoon 'op de grote stapel'. Dan denk ik dat je meer hebt aan het melden bij SAF. Then again: it won't hurt.

Een kort geding aanspannen is voor velen een beetje teveel van het goede denk ik; het heeft al tijd en ergernis genoeg gekost; dan laat ik het liever afhandelen/oppakken door een instantie als SAF (hoewel ik zeker bereid ben mee te werken mocht dat door de SAF gewenst worden).

[Reactie gewijzigd op woensdag 17 februari 2010 12:01]


Door Tweakers user Mental, woensdag 17 februari 2010 12:41

Het verbaast mij nogal dat de SAF hier nog niets mee gedaan heeft (in ieder geval niets publiekelijk), in mijn ogen gewoon belachelijk aangezien er al andere bedrijven voor exact dezelfde praktijken op de vingers getikt zijn.

Door Tweakers user rhodium, woensdag 17 februari 2010 16:01

Die krijgen wij ook en mijn ouders hadden dat gelukkig zo door.

Door Tweakers user Olghur, woensdag 17 februari 2010 16:43

Krijg er nu ook 1 onder mijn neus geduwd.
Had toevallig jou blog vanochtend gelezen dus herkende hem meteen.

Ik moest lachen

Door Tweakers user bobwarley, woensdag 17 februari 2010 21:50

Dit is niet juridisch legaal. Dit zijn gewoon misleidende handels- en reclamepraktijken, en die zijn verboden.

Reageren is niet meer mogelijk