Thank you NVidia!

Door RobIII op vrijdag 12 december 2008 02:19 - Reacties (26)
Categorie: Rants, Views: 8.066

Dank u, dank u zéér, NVidia voor het verspillen van mijn kostbare tijd en voor het haarverlies dat ik heb opgelopen afgelopen dagen. Zelden heb ik zo lang gepiekerd over de mogelijke oorzaak van een probleem. Gelukkig stond ik achteraan in de rij toen het haar werd uitgedeeld dus het haarverlies is nog te overzien! :D

http://tweakers.net/ext/f/w8fTgFHz63QtVTjxsWOT9xx9/full.jpg Op mijn werkstation thuis wordt driftig gewerkt, tussen het moddereren door uiteraard, en dus zijn er de nodige tools aan boord om mijn werk mee te doen. En zo nu en dan zit ik op de zaak en maak ik met RDP even een verbinding met mijn werkstation thuis om even wat zaken op te zoeken, ergens in te rommelen of snuffelen of whatever. Ik werk dan weliswaar hemelsbreed 788 meter (map24 _O_ ) van mijn werk vandaan; 'effe' op-en-neer wippen naar huis doe je nou eenmaal niet graag. Soms moet je echter. Bijvoorbeeld omdat je trouwe werkstationnetje, dat doorgaans nooit plat gaat, opeens niet meer reageert op een RDP verbinding die je probeert te maken.

Het gekke is; een ping naar dat zelfde werkstation werkte prima. Evenals de shares, die ik dankzij mijn IPSec tunnels zo mooi kan benaderen alsof ze in het LAN op de zaak (of andersom) zitten, waren bereikbaar. Alles leek te werken. Maar RDP? Ho maar! Dus je sjeest naar huis en neemt plaats achter je stationnetje. Num-lock (altijd een goede test :P ) reageert niet meer, muis reageert niet, screensaver staat doodstil. Tja, shit happens en je ketst je station uit. Wachten tot 'ie weer geboot is en hoppa, terug naar de zaak. Daar aangekomen probeer je een nieuwe RDP verbinding te maken, just to be sure en... niks. Nakkes. Nada. Ben ik nou gek? Het heeft toch altijd gewerkt? True, het is al even geleden en er is het één en ander verandert. Maar wat?

http://tweakers.net/ext/f/P4PK6i3WjbgNDCw4TsKPFq4j/full.jpg Hmmm, ik heb onlangs Wireshark geïnstalleerd; die installeert op zijn beurt weer WinPcap en die doet 'enge dingen' met het netwerk (en in dit geval is dat de bedoeling :P ). Dus Wireshark/WinPcap lijkt een mogelijke boosdoener en logische verklaring. XP gaat wellicht op z'n bek omdat WinPcap zit te moeien. Je weet het niet. Dus 's avonds Wireshark en WinPcap eraf en dan vanaf IlseIII's PC weer proberen een RDP verbinding te maken. Niks. *Poef*. PC hangt weer. Wel potver...

Ik heb meer te doen en zo'n ramp is het niet als ik niet kan RDP-en. Ik laat het probleem even liggen en denk er komende dagen nog wel even over na. Ik red me in de tussentijd wel met RealVNC; hoewel ik liever RDP gebruik. Misschien schiet me wel iets te binnen. En dus werk ik die week vrolijk verder en zo nu en dan schiet me iets te binnen wat een mogelijke boosdoener zou kunnen zijn. Zo heb ik VMWare geüpdatet en ook die werkt met virtuele bridges, NAT blabla en andere enge netwerkzaken; hmmmz, die maar eens verwijderen. Nope. Ook VMWare heeft er niets mee van doen. Wie weet is het gewoon tijd voor een herinstallatie. Nah, de installatie is nog maar een maand of 4 of 5 oud en mijn vorige XP installatie heeft het volgehouden van release in 2002 tot aan mijn nieuwe huidige werkstation, zo'n 4 a 5 maanden geleden. En ik vertik het XP opnieuw te installeren omdat RDP niet werkt. Het moet een simpele oorzaak hebben en die zal ik vinden ook!

Weer wat dagen verder en je zit wat te snuffelen op GoT en ziet een topic over NVidia voorbij komen; ik weet niet eens meer waar 't over ging en het had geen betrekking op mijn probleem maar ergens in mijn achterhoofd begon een lampje te branden. Verrek! Ik heb de NVidia drivers bijgewerkt een paar weken geleden; eigenlijk voor no-reason; één of ander spelletje in Flash deed wat raar en toen heb ik eens gekeken of het aan mijn drivers zou kunnen liggen en bij wijze van test de nieuwere versie geïnstalleerd. Dat hielp niets, maar terugdraaien naar de vorige versie had ook geen nut; dus die nieuwere versie is blijven staan.

http://tweakers.net/ext/f/RyrTemJGi5gu9f4eIpTXT9o5/full.jpg "Het zou toch eigenlijk niet moeten mogen kunnen; dat een VGA driver dwars zit bij een RDP verbinding" denk ik nog, terwijl ik aarzelend naar Google ga en de zoekterm NVidia RDP invoer. Ik haal mijn schouders op en denk: ik zie spoken; dat kan het niet zijn. En ik druk op enter. Verbazing tot-en-met. Ja hoor! :(

Voor ik meteen met stoelen en vazen ga smijten lees ik even verder dan mijn neus lang is; het probleem lijkt zich voor te doen in versie 175 (what's up with that? :X ) en 176 voor zo snel ik kan vinden. Ik controleer de versie van mijn drivers en dat blijkt 179 te zijn. "Dat hebben ze tegen die tijd dan toch wel zeker opgelost?" denk ik bij mezelf. Tja, het is schijnbaar niet voor het eerst en wie weet. Ik open het apparaatbeheer, navigeer naar mijn Quadro NVS290 (ja ja, werk-station; gamen doe ik niet op een enkele keer dat ik op een flash spelletje stuit of op mijn PS3 na dan), klik op "Vorig stuurprogramma" en wacht even af. Of ik even wil herstarten. "Tuurlijk; als jij dat nodig vindt ben ik de lulligste niet" denk ik. Dus ik herstart en zie mijn vertrouwde loginschermpje in no-time weer voor mijn neus. Ik rol mijn bureaustoel richting IlseIII's computer, start mstsc.exe en maak verbinding met mijn werkstation. *pomptiedom* ... even wachten en ... *O* Hoezee! Het werkt! Ik ben een held! "Oude vertrouwde" versie 169 laat mijn RDP zonder problemen toe. Het is fantastisch Mike!

http://tweakers.net/ext/f/3YKDHdpRFKNjkbvqRALe8Abl/full.jpg Had ik maar niet 'zomaar' voor 'no reason' een driver moeten bijwerken. Eigen schuld. Maar geef toe; een VGA driver is wel de laatste plek die je bedenkt als je je RDP problemen aan 't troubleshooten bent. Anderzijds; ik ben wel vreemdere dingen tegengekomen. En ik kan nu wel een hele lange rant gaan zitten schrijven op NVidia, maar to be honest is het me daar te laat voor, heb ik andere (leukere) dingen te doen en stiekem weet ik ook te weinig van het onderwerp om echt gefundeerd te kunnen ranten op technisch niveau. Ik weet dat drivers geen kattenpis zijn om te programmeren en shit happens; iedereen maakt fouten. Ook NVidia. Zo blijkt. Maar ik weet ook dat een VGA driver, in principe, met z'n vieze pootjes van mijn RDP af moet blijven. En het heeft me wél tijd gekost om het probleem te lokaliseren en die tijd had beter besteed kunnen worden; dit had, eigenlijk, niet mogen gebeuren dames en heren van NVidia! Laat ik het niet nog eens tegen komen! Hoewel; dan weet ik wél waar ik voortaan het eerst ga zoeken :P

Voor deze keer hou ik het voor straf bij een plaatje van een vuist bij wijze van waarschuwing. Volgende keer dat jullie me onnodig veel tijd kosten laat ik me horen via mijn portemonnee en koop ik een ATI.


Update: Waar ik klaarblijkelijk in mijn eerste googletocht overheen heb gekeken is deze blog; de oplossing die daar wordt aangedragen blijkt voor velen te werken. Ik blijf lekker even op V169 zitten en mocht ooit een update nodig zijn dan weet ik dus wat ik nog kan proberen; voor het nageslacht (mocht de blog ooit verdwijnen):

Regedit starten en naar de volgende key navigeren:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management
Dan een DWORD "SessionImageSize" toevoegen met de waarde 20 (hex) of 32 (dec); rebooten en zien of het werkt :Y)


TwitterNuJIJeKudosFacebookFriendfeedGoogle BookmarksDiggdel.ici.ousTechnoratiSphinnMixxStumpleUponYahoo! BookmarksMaak je eigen RML op RobIII.nl!

Volgende: Generics to the rescue 12-'08 Generics to the rescue
Volgende: In het land der blinden... part 2 12-'08 In het land der blinden... part 2

Reacties


Door Tweakers user Soldaatje, vrijdag 12 december 2008 08:09

Je hebt helemaal gelijk en ik reageerde precies zo.
Ik zat ook alles te veranderen tot ik er achter kwam dat het de videodrivers waren.
Ik kon ook niet geloven dat een videodriver iets netwerkspecifiek als RDP kon slopen.
Maar nVidia bleek het voor elkaar te hebben.

Door Tweakers user FlipFluitketel, vrijdag 12 december 2008 08:36

Dit probleem had ik laatst dus ook.. Maar ik was er gelukkig wel vrij snel uit omdat het enige wat ik de dag eerder had gewijzigd de videokaart-drivers waren. Aangezien GTA4 niet echt lekker liep dacht ik de drivers te updaten naar 180.48 en de dag erna werkte RDP niet meer.. Dus weer 178.24 geinstalleerd en probleem opgelost. :P
Daarna eens in mijn logboeken gaan kijken en daar stonden een aantal meldingen: " \SystemRoot\System32\RDPDD.dll failed to load".

Maar als ik een aantal posts goed begrepen heb op diverse fora kan het ook al komen door andere drivers die een bepaald iets fout doen. Een andere oplossing had kunnen zijn iets in het register aanpassen maar mijn 1e poging werkte niet en ik had geen zin om nog 3/4x opnieuw te moeten opstarten en dus maar besloten de oude drivers weer terug te zetten.. Binnenkort eens proberen of het probleem er nog is met 180.84..

Door Tweakers user MMaI, vrijdag 12 december 2008 09:20

logmein free werkt prima als vervanger voor RDP, komt door proxies etc heen, is gewoon een website.
Heb je geen installatie/uitvoerrechten op de remote pc zit er een java viewer in. Perfect ;)

Door Tweakers user Motrax, vrijdag 12 december 2008 11:06

Wow, dit is wel heel vervelend. Stel je nu eens voor dat je een nieuwe installatie hebt, nieuwste drivers en je kan vanaf het begin af aan niet met RDP werken.

Dan kom je er waarschijnlijk nooit achter waar het aan ligt, tenzij je zo wanhopig wordt dat je met een kale installatie een RDP sessie opzet en daarna gaat testen wat er RDP stuk maakt.

Erg slordig van NVidia :N

Door Tweakers user _root, vrijdag 12 december 2008 12:55

Jaaa, eindelijk iemand met hetzelfde probleem, bij een klant een pc geinstalleerd, nvidia kaart, hangen na een poging met rdp, standaard vga drivers OK.
speelde bij mij een half jaar geleden, en geen oplossing gevonden....
Kaart toen vervangen door een ATI.

Maar vervelend was het wel, extra ritje 125 km verder...

Door Tweakers user siepeltjuh, vrijdag 12 december 2008 14:05

Denk dat je mijn post dan hebt gelezen:
[Vista] profiel wel ophalen niet wegschrijven

Zodra ik de nvidia (GPU) driver installeer gaat ie mijn roaming profile wel ophalen van de server, maar niet meer wegschrijven.

Als 'workaround' heb ik de nvidia service ding uitgeschakeld, en nu werkt het weer, maar mis nu wel wat functies, en uit standby komen vertikt hij ook als die service niet draait.

Als iemand weet welke driver dit niet heeft dan hoor ik het graag.

Door Tweakers user RobIII, vrijdag 12 december 2008 17:30

Denk dat je mijn post dan hebt gelezen:
[Vista] profiel wel ophalen niet wegschrijven
Er lopen wel meer NVidia topics op GoT hoor ;)

Door Tweakers user ReneDx, vrijdag 12 december 2008 18:29

..en bedankt. Dat ook weer gefixt :$

Door Tweakers user Nokian95dude, vrijdag 12 december 2008 20:46

Dat is inderdaad wel t alerlaatste waaraan je zou denken en bljkbaar zit er iets in juist DIE versies dat conflicten geeft met je verbinding. Maar t gaat ook weer een beetje ver om nvdia de schuld te gevn aangezien jezelf degene bent gweest die t heeft geinstalleerd.

Alls een flash-spelletje t niet doet kan je beter een nieuwe versie van een flahdrve dowloaden en installeren.

Maar ik begrijp je frustratie volkomen. Dan kanj e echt voor e kop slaan al is t tgeljk ook weer heel leuk (en ee uidaging) om t probleem op te lossen!!

Door Tweakers user RobIII, vrijdag 12 december 2008 21:17

Maar t gaat ook weer een beetje ver om nvdia de schuld te gevn aangezien jezelf degene bent gweest die t heeft geinstalleerd.
Ik schrijf toch:
Had ik maar niet 'zomaar' voor 'no reason' een driver moeten bijwerken. Eigen schuld.
Daarbij ligt de schuld wel degelijk bij NVidia; zij hebben drivers geleverd die het stuque™ maken. Dat ik daar geen weet van heb en het niet terug kon en kan vinden in de release notes kun je mij niet verwijten.
Dan kanj e echt voor e kop slaan al is t tgeljk ook weer heel leuk (en ee uidaging) om t probleem op te lossen!!
Ik heb jarenlang in een 'computer service bedrijf' gewerkt en die uitdagingen heb ik zo veel voor mijn kiezen gehad dat ik er echt geen lol meer aan beleef; die tijd heb ik gehad. Nu is het enkel nog een vervelende rotklus die geklaard moet worden. Life sucks :P

[Reactie gewijzigd op vrijdag 12 december 2008 21:20]


Door Tweakers user RobIII, zaterdag 13 december 2008 00:33

Ik heb onderaan de blogpost een update gezet voor geïnteresseerden. En zonder verdere conclusies te willen trekken: het zou dus ook een Microsoft probleem kunnen zijn; gezien de key maar het lijkt me eerder dat NVidia iets doet dat niet helemaal netjes is waar deze setting een workaround voor biedt.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 13 december 2008 00:35]


Door Tweakers user KompjoeFriek, zaterdag 13 december 2008 04:28

ik zou de waarde 32 (dec) of 20 (hex) doen ;)


Door Alex, zaterdag 13 december 2008 22:31

Sowiezo zijn de nVidia drivers de laatste tijd van erbarmelijke kwaliteit.

Maar dat ze er nu in geslaagd zijn om de RDP functionaliteit de slopen is idd heel knap.

Door Tweakers user Ghostshaw, zondag 14 december 2008 00:23

Effe voor de goede orde, ATI drivers hebben een half jaar lang precies hetzelfde probleem gehad, dus het is echt niet zo heel moeilijk (tbh dit ruikt meer naar slecht programmeerwerk van MS zijde). Voor zover ik weet lossen de laatste beta drivers de problemen op.

Door joris splittelhoef, zondag 14 december 2008 03:25

Blijf het raar vinden dan je zoveel moet doen om een windows systeem aan de gang te houden.
Mac en linux geen probleem.

Door Tweakers user RobIII, zondag 14 december 2008 03:33

Blijf het raar vinden dan je zoveel moet doen om een windows systeem aan de gang te houden.
Mac en linux geen probleem.
:D Ja joh; linux en mac zijn geheel probleem vrij! :') Dream on! En bedankt voor deze nuttige bijdrage _O_

[Reactie gewijzigd op zondag 14 december 2008 03:56]


Door Tweakers user Tarin, maandag 15 december 2008 12:10

Had hier vorige week ook zoiets, CAM-pakket crashede consistent op een bepaalde handeling, met een melding over de video-drivert. QuadroFX 1700-kaartje, dus dat zou OpenGL toch wel een beetje moeten trekken, maar nee hoor. Uiteindelijk na een halve dag geklooi de meegeleverde drivers geinstalleerd in plaats van de allernieuwste, en alles werkt weer. Waarom doe je dan driver-updates?

Overigens hebben we ook ruzie met de drivers van Ati's FireGL-kaarten, dus dit soort problemen zijn waarschijnlijk gewoon computer-eigen.

Door Tweakers user IEF, maandag 15 december 2008 18:12

Als ik me niet vergis zijn er ook problemen met diverse drivers van Ati/AMD.

De vraag is dan ook of het daadwerkelijk gerelateerd is aan een NVidia wijziging.

Lijkt wel alsof de sessie grootte groter is geworden, en dat sinds de nieuwe VGA drivers, het boeltje er niet meer in past :Y

Vandaar ook die registry fix natuurlijk..

Door Tweakers user Arfman, dinsdag 16 december 2008 08:04

Dank u RobIII! Ik had hetzelfde probleem op m'n werkPC, deze blog heeft me waarschijnlijk uren troubleshooten en veel frustratie gescheeld!

Door Tweakers user dvdheiden, donderdag 18 december 2008 09:27

Dit is geen NVIDIA probleem, ATI heeft hier ook last van! Het is dus eerder een probleem van de Remote Desktop zelf.

Ik heb namelijk een thuisservertje die altijd goed draaide, vanaf het begin heb ik de standaard ATI drivers geinstalleerd en nooit was hier een probleem mee.

Tot enkele weken geleden. Als ik dan verbinding maakte via mijn eigen computer, resulteerde dat in een reboot van de server. Maakte ik verbinding via mijn werk, was er geen probleem. Het enige verschil was de resolutie.

Na het uitschakelen van de videodrivers waren er geen problemen meer. Het rare is dat ik de ATI drivers niet geupdate had en het daarvoor gewoon werkte. Het lijkt me dus eerder dat een of andere Windows update dit probleem veroorzaakt.

Door Tweakers user dvdheiden, donderdag 18 december 2008 17:58

Ahhh damn. Weer hetzelfde ondanks dat ik de videokaart drivers had verwijderd. Ik lees ook veel dat het komt met resolutie 1280x1024. Welke resolutie draaide jij?

Door Tweakers user RobIII, donderdag 18 december 2008 18:06

Ik draai inderdaad 1280x1024; maar of het daar aan ligt... :? Then again, vanaf nu kan alles :P

Door Tweakers user dvdheiden, donderdag 18 december 2008 20:14

Ik heb nu in ieder geval de register fix doorgevoerd. Ik hou de reso voorlopig even op 1280x1024 en kijken of de register fix werkt. Als dat niet werkt is de reso de volgende stap... *zucht*... en dan te bedenken dat het een tijd terug gewoon perfect werkte...

Door Yvonne, dinsdag 23 december 2008 16:35

Nou ja, zeg...wij zijn familie dus!!!
Niet dat ik hetzelfde probleem had hoor maar hier was ook een driver-ellende.
Ergens vorige maand zette ik de pc aan (dagelijks werk dus!) en hoppa..geen beeld....
ehhh...de hele pc deed het niet???? Mijn oor te luister gelegd en noppes, geen enkel geluid, geen spinnende hd-tjes of wapperende ventilatoren. Oef.... wat is er stuk?
De HD, nee dan werken de ventilatoren wel, de voeding??? Ja, dat zal het zijn, dan is ie immers zo dood als een pier.... Openschroeven komt nog wel, eerst snel kijken wat een voeding kost, gemiddelde prijs pakweg 50,= euro. Poeh, met een pensioentje kan dat er net nog wel af.
Als "backup" heb ik een razendsnelle laptop dus ik was niet van de cyberwereld afgesloten! Een dag gaat nog, daarna krijg ik ontwenningsverschijnselen, behalve als ik weken met vakantie ben, dan taal ik niet naar een pc.......

Een vriend van mij is serverbeheerder/systeembeheerder en hij is mijn grote hulp in nood. Ik vertel diezelfde dag tegen hem over mijn probleem en mijn conclusie, zegt ie doodleuk "dat kan ook de videokaart zijn", ik kom wel even de kast openschroeven en dan zien we wel wat het is. Zijn conclusie was juist (natuurlijk, want hij heeft altijd gelijk!!!) dus ik bestel maar meteen on line een nieuwe NVidia video kaart.
Even opgelet want er zijn tegenwoordig kaarten die 500 watt (???) nodig hebben en dat heeft mijn 4 jaar oude pc beslist niet. Kort en goed, kaart gekocht, komt binnen en ik prik hem erin (dat kan ikzelf wel....) vervolgens start ik de pc op en jaaaaaaaaa...beeld.....
*juich*juich*.... te vroeg dus!!! Opstarten gaat wel maar ik kom niet verder dan het welkomsscherm.... daarna hangt de hele pc... (jajaja, numlock en muis...)
Vriendje maar weer opgeroepen en hij komt, hij test alles, en inderdaad, het zou goed moeten zijn. Opstarten in veilige modus doet ie prima maar goed, dat is niet iets wat je wilt! Dan de drivers zegt hij.... nieuwe drivers erop maar nog niks. Hij wil maar niet doorstarten. Enfin, het heeft zowat 2 dagen geduurd voordat hij het opgegeven heeft.
(Ik zou allang het boeltje erbij neergesmeten hebben!!!) Een conflict met/door de NVidia drivers was zijn conclusie, dus dan maar een restore (?), hielp niet, daarna een recover, hielp niet en uit eindelijk maar gewoon hetgeen we vroeger altijd deden....een format c:
Alle data eerst veilig weggezet en na 3x vragen "weet je het zeker???" de knop ingedrukt. Wis-wis-wis-wis..... daarna XP er weer op, er hoppa....alles werkt weer als een zonnetje en ik heb een lekker schone pc met een nieuwe (lees modernere) videokaart zodat mijn photoshop nu ook weer een stap sneller loopt!!!

Vraag me niet wat hij (mijn vriendje dus) allemaal gedaan heeft, maar zijn technische kennis is groot (hij heeft diploma's en zo) maar toen ik je NVidia-gemopper las had ik meteen het gevoel van "YES"... ik herken de frustratie, maar ik kan het zelf niet oplossen!
NVidia moet wat aan zijn drivers gaan doen!!!! De kaart zelf is prima!
Dag dag
Yvonne (je tante)

Door Tweakers user dvdheiden, donderdag 8 januari 2009 11:35

De registerfix evenals het veranderen van resolutie verhelpen het probleem NIET.

Kortom ik heb geen idee meer hoe ik dit moet oplossen, ook op internet heb ik nog geen goede oplossing gevonden. Jij al iets verder gekomen misschien?

Reageren is niet meer mogelijk