RobIII is jaloers

Door RobIII op zaterdag 22 november 2008 12:28 - Reacties (8)
Categorie: Personal, Views: 5.783

"Soms kom je toch wat tegen op het web :N " riep ik afgelopen dinsdag nog. Maar het web kan ook een mooie plaats zijn waar je volop inspiratie kunt opdoen.

Neem Matt:
"Matt is a 32-year-old deadbeat from Connecticut who used to think that all he ever wanted to do in life was make and play videogames."
Het hele verhaal staat op z'n site, maar om een lang verhaal kort te houden: Zie hier het resultaat _O_

http://tweakers.net/ext/f/IdSsI19JhGA4ORhkAjSRH0bE/full.jpg Nu ben vorig jaar in Schotland geweest (Ellenabeich om precies te zijn). Iets wat ik al heel lang wilde. Don't ask why, nooit geweten waarom me dat zo trok (hoewel, onbewust, misschien wel het feit dat je daar als man ongegeneerd in een rok kunt rondlopen :P ). Maar na alle, in mijn ogen, "toeristentrekkers" gezien te hebben (en dan doel ik op Spanje, Turkije, Frankrijk, Griekenland en ga zo maar door, waar het doorgaans vergeven is van de toeristen) had ik wel eens behoefte aan wat anders dan zon, zee, strand en zuipen. Don't get me wrong; ik besef heel goed dat voorgenoemde landen ook prima plaatsjes kennen waar geen hond komt en waar het niet vergeven is van de joelende menigte. En dat Schotland ook gewoon toeristisch is. Maar wel, wederom in mijn ogen, van een heel andere orde.

Ik ben helemaal niet zo van de 'natuur' en de 'groene plekjes' opzoeken. En ik word al moe bij het idee 'hiken' of met je mountainbike meer dan 5Km afleggen. Maar Schotland is wel zo'n land dat het in mij naar boven haalt. Vanaf het moment dat we van Engeland de grens naar Schotland passeerden zie je de wereld om je heen met de minuut mooier worden. Je weet niet wat je ziet. Nu zullen we vast bij toeval een erg goede ervaring hebben gehad en hadden we het waarschijnlijk ook wel slechter kunnen treffen, maar ik heb niets dan fijne herinneringen er aan over gehouden. Vriendelijk volk, gezellige dorpjes en steden (hoewel Glasgow het vermijden waard is heb ik me laten vertellen door menig Schot), prachtige landschappen. Je hebt het er allemaal. En nog een beetje zon ook, als je geluk hebt :)

http://tweakers.net/ext/f/NzebToZRRCTnsTEMQ2lFBpzE/full.jpg Maar dan zie je zo'n Matt. De lucky bastard. Als ik dat filmpje bekijk kan ik niet anders dan toegeven hoe jaloers ik ben. Ik heb altijd veel van de wereld willen zien maar helaas, pindakaas, heb ik mijn bak-met-geld waarvan-ik-niet-weet-wat-ik-er-anders-mee-moet-doen nog niet verdiend en dus is de kans klein dat ik ooit nog zoveel landen ga aandoen als hij. Tijd om voor mezelf en samen met IlseIII maar eens een top 5, of misschien wel een top 10, te gaan maken en dat maar eens als doel te stellen voordat we...zeg...50 zijn. Als er nog kauwgummerken zijn die willen sponsoren, of colamakers, autobouwers, softwarehuizen of hell, zelfs excentrieke stinkend rijke oude mannen dan hou ik me graag aanbevolen. Dan doe ik een dansje overal.

TwitterNuJIJeKudosFacebookFriendfeedGoogle BookmarksDiggdel.ici.ousTechnoratiSphinnMixxStumpleUponYahoo! BookmarksMaak je eigen RML op RobIII.nl!

Volgende: In het land der blinden... part 2 12-'08 In het land der blinden... part 2
Volgende: In het land der blinden... 11-'08 In het land der blinden...

Reacties


Door Tweakers user painkill, zaterdag 22 november 2008 14:06

Die matt werd ook gewoon gesponsord hoor, als je dit allemaal zelf moet betalen dan moet je redelijk wat verdiend hebben.

Door Tweakers user Phyxion, zaterdag 22 november 2008 14:17

Dat zegt hij toch ook? Lezen?

Door Tweakers user BioHazard, zaterdag 22 november 2008 14:53

Prachtige video! Heel leuk om te kijken op de een of andere manier.

Door Tweakers user moto-moi, zaterdag 22 november 2008 15:35

Matt is cool inderdaad, en ja, ook ik ben jaloers op de plekken waar hij geweest is ;(

Door Tweakers user neothor, zaterdag 22 november 2008 15:39

I was thinking the same thing earlier today :(

Door Tweakers user RobIII, zondag 23 november 2008 02:17

Overigens, de prachtige muziek in die video is het nummer "Praan", gezongen door de 17 jarige Palbasha Siddique en gecomponeerd door Garry Schyman. De tekst en bijbehorende vertaling vind je hier (het Bengali hier).

_O_

Door Tweakers user RoadRunner84, zondag 23 november 2008 16:13

What the flierp, die gast staat te dansen in DMZ Korea! Idioot, maar mooi.
I give thee a new commandment: ye shall do the dance!

Door m@q, dinsdag 2 december 2008 19:55

thanks for depicting my blog...

Reageren is niet meer mogelijk