Hoe een "vandaag besteld morgen in huis" 6 dagen later aankomt

Door RobIII op zaterdag 18 oktober 2014 14:17 - Reacties (69)
Categorieën: Personal, Rants, Views: 29.421

Ik weet niet hoe het bij andere Tweakers is, maar waarschijnlijk komt je dit scenario je wel bekend voor: je wil eigenlijk wel graag het zoveelste speeltje dat je niet écht nodig hebt. Je zet het bij een webshop in je winkelmandje en haakt dan vervolgens nét voor betaling af omdat... meh. Zo heb ik al tientallen keren bijna een Raspberry Pi besteld maar halverwege afgehaakt omdat ik toch te druk ben om er écht mee te spelen. En zo heb ik ook al tientallen keren bijna een Chromecast besteld maar weer afgehaakt omdat... wat moet ik er nou eigenlijk écht mee?

Je kunt prima zonder die zaken, maar je tweakerhartje wil die dingen nou eenmaal graag hebben. En afgelopen woensdagavond besloot ik de knoop door te hakken en mezelf te trakteren op een Chromecast. En dus ga ik, diezelfde afgelopen woensdag, voor de zoveelste keer richting bestelpagina en kies ik de winkel waar ik mijn order wil gaan plaatsen. Ik koos voor Coolblue. Waarom? Omdat. Omdat ze, tot nu toe, nog altijd netjes geleverd hebben en omdat het gewoon leuk is om van hun pakketjes te ontvangen. Maar wat zie ik? Een Chromecast kost overal €35,- en bij Coolblue kost 'ie €37,99. Het is maar €2,99 maar ik zou een dief zijn van mijn eigen portemonnee als ik dan niet gewoon een andere winkel zou kiezen. Toch neig ik naar Coolblue. Waarom? Geen idee. Mijn spidey-sense gaat af...

Schoorvoetend besluit ik te kiezen voor de MediaMarkt. Daar kost de Chromecast immers 'gewoon' €35,00. Voor 22:00 besteld, morgen in huis. Dat is bij Coolblue "voor 23:59 besteld, morgen in huis" maar goed, het is immers pas 21:30 en dus nog ruim voor 22:00. Dat mag dus geen probleem zijn. Ik doorloop de bestelling en reken deze keer, eindelijk, af. Jeej! *O* Mijn speeltje is onderweg! Om 21:39 ontvang ik van de MediaMarkt een e-mail met mijn bestelnummer en om 21:39 ontvang ik ook van PayPal mijn ontvangstbewijs van betaling. Ik ga iets nuttigs doen met de rest van mijn avond.

Om 22:36 doet mijn iPhone ♪pling♪. "Mooi, dat zal de 'uw order is onderweg, hier is je Track & Trace code'-mail wel zijn". Mooi niet dus. Een orderbevestiging van de MM. Ook goed, whatever. Maar dan, vlak voordat ik de mail archiveer, valt mijn oog op een veldje "besteldatum" waar in staat: '15.10.2014 22:05". Écht niet dus he!? Maar goed, ICT'er zijnde snap ik ook wel dat mijn order door wat procesjes heen is gegaan voordat het weer ergens anders opgepikt is en <blablabla> waardoor mijn ordertje waarschijnlijk wat laat op de juiste plek in het systeem terecht is gekomen. Shit happens. Maar niet mijn probleem; de order was ruim voor 22:00 binnen, het systeem 'vindt' dat mijn order om 22:05 binnen was en om 22:36 ontvang ik daar een mail over. Had ik maar niet zo "op het randje" moeten bestellen. Then again: zeg dan niet 'voor 22:00 besteld, morgen in huis'. Maar het komt vast goed. Mijn T&T mail zal vast spoedig volgen.

Niet dus. Die donderdag waarop mijn pakketje had moeten arriveren, maar waarvan ik stilletjes al wist dat dit geheid niet zou gebeuren, uit ik mijn ongenoegen. Twee keer :P Maar goed, het is speelgoed en, hell, al kwam mijn pakketje pas over 3 maanden aan: ik kan prima zonder en heb ook altijd zonder gedaan. Het gaat me niet om mijn pakketje maar om het principe. Ik haal mijn schouders op en ga 's avonds naar bed, wetende dat mijn pakketje vrijdag aankomt. Weliswaar een dag later dan gehoopt maar soit. Gelukkig heb ik het afleveradres "op de zaak" gezet want die vrijdag is niemand thuis.

http://tweakers.net/ext/f/u54zGhBfFwyscnhL5SXltiRE/full.pngVrijdag ben ik lekker aan het werk wanneer ik de postbode hoor binnenkomen en hoor hoe hij een pakje overhandigt aan mijn collega. "Zijn jullie op zaterdag ook open?" vraagt de bezorger. Dat is een rare vraag want we hebben 'gewone kantoortijden' maar daarnaast krijgen we überhaupt geen klanten over de vloer ofzo; we zijn een 'gewoon kantoor'. Waarom zou hij dat willen weten? "Nee, we zijn er pas maandag weer" hoor ik mijn collega zeggen waarop de bezorger iets over "ok, maandag weer" mompelt, gedag zwaait en weer vertrekt. Ik verwacht dat mijn collega mijn kantoor binnen komt lopen om een doosje op mijn bureau te leggen met daarin een Chromecast. Maar dat doet hij niet. Hij loopt naar een ander bureau en legt het doosje daar neer. Het pakketje is niet voor mij maar voor een andere collega. Jammer de bammer. Maar, hee... als dat de PostNL bezorger was... waar is mijn pakketje dan? Je spidey-sense vertelt je al dat die vraag die je overhoorde raar is... En je spidey-sense vertelt je ook dat de bezorger geheid halverwege heeft beseft dat hij een pakketje in zijn bus heeft achtergelaten en daarom die vraag stelde. Het zit me niet lekker en een half uur later bel ik PostNL op om mijn verhaal te doen. Uiteraard vertelt de mevrouw me netjes dat volgens de T&T status die zij heeft het pakketje nog onderweg is en dat ze niets kan doen. Logisch. Maar omdat we in een dorpje zitten weet ik donders goed dat er geen tweede bezorger onderweg is. En dat dit helemaal mis gaat lopen en ik dus wéér een dag kan fluiten naar mijn pakketje. En het is vrijdag...

In de loop van die vrijdag hou ik de T&T in de gaten; je overtuigt jezelf ervan dat er misschien toch wel een tweede bezorger rondrijdt of dat de eerdere bezorger 'op de terugweg' nog wel even een stopje maakt. Nope. Ergens tegen 14:00 zie je de T&T status veranderen van "we zijn onderweg" naar "1e bezorgpoging mislukt". En dan kook ik. Wat nou mislukt? Er is al die tijd iemand hier geweest, de bezorger is fysiek in ons pand geweest en heeft verdorie een pakketje afgeleverd maar niet het mijne. En dus klim ik weer in de telefoon naar PostNL en doe mijn verhaal weer. "Is er een briefje afgegeven over de mislukte bezorgpoging?" vraagt de mevrouw aan de telefoon. "Nee. Natuurlijk niet! Die vent is gewoon hier geweest maar te lam geweest om even terug naar zijn bus te lopen voor het tweede pakketje."

Uiteraard kan de mevrouw aan de lijn de bezorger niet bellen en kan alleen maar stoïcijns mijn klacht noteren "dat de bezorger nonchalant met pakketjes omgaat". Ja, daar heb ik wat aan. Mijn pakketje kan ik naar fluiten en aangezien ik maandags papa-dag heb en, even aangenomen dat het maandag wél bezorgd wordt op de zaak, heb ik het dan pas dinsdag in handen. En zo ben je dus 6 dagen verder voor een bestelling die "voor 22:00 besteld, morgen in huis" is.

Goed, het is een speeltje. Goed, het is een pakketje van nog geen 4 tientjes. Goed, mijn leven hangt er niet van af en al heb ik mijn Chromecast pas over 3 maanden (ik had immers makkelijk nog een aantal keren op het laatst kunnen afhaken bij een order); boeie. Maar wat me wél steekt is de manier van werken die ik steeds vaker overal terug zie: het kan niemand geen reet schelen zolang men werkt voor een dergelijk (meestal 'groot') bedrijf. De medewerkers doen lekker hun matige best en daarmee moet het maar goed genoeg zijn. Niemand die er zich nog écht iets van aantrekt. Niemand die het iets interesseert. Niemand die nog beseft dat het bedrijf zonder klanten geen bestaansrecht heeft. Het was geheid een heel ander verhaal geweest als de bezorger zijn eigen pakketdienst(je) had gehad of als de MM een personeelsbestand van 4 personen had en moest teren op een paar schamele orders per dag. Maar nu kunnen we ons lekker allemaal 'verschuilen' in de massa. "Oh dat spijt me meneer, vervelend voor u. Ik zal het doorgeven." Want het is nooit degene die het je flikt die je te woord staat maar altijd een ander in zo'n bedrijf. En natuurlijk bereik je die persoon nooit persoonlijk om ze eens de waarheid te vertellen of te vragen waar die actie op slaat. Niemand die nog gaat voor een tevreden klant. Het geld is binnen, de rest is bijzaak. We gaan met z'n allen naar een 'good enough' cultuur. Een 'hakken over de sloot' mentaliteit. "Een 6- is toch voldoende?"-maatschappij. In 'mijn tijd' op school was dat nog een 5,6 overigens :P

En dat is waar ik me dan, onderhuids, waarschijnlijk nog het meest over opwind. Leuk detail is dat ik op vrijdagavond thuiskwam en IlseIII me vertelt dat ze gebeld was door de MM. Om hun excuus aan te bieden voor een order die niet helemaal goed was gelopen waarvan zij niet eens wist dat er een order bestond. Ik was niet thuis en dus heeft diegene maar besloten dat 'excuus by proxy' "good enough" was; of zij het maar even door wilde geven. In plaats van dat je even naar mij vraagt. Of mijn mobiele nummer probeert dat je ook hebt. Nee, een onpersoonlijk, by proxy, slap excuus. "We vinden het héél vervelend". Right. En nadat je de hoorn opgegooid hebt bel je de volgende "morrende" klant weer om dat riedeltje te herhalen. "Héél vervelend".

Het is de samenloop van omstandigheden, een kleinigheidje hier en een kleinigheidje daar, waardoor deze order zo faliekant mis gaat en, again, het is maar een hebbedingetje waar ik nu een ietwat langer op moet wachten. De wereld draait nog gewoon door en er is zat ellende in de wereld waarbij dit akkefietje verbleekt. I'll live. Ik zie het wel in perspectief. Maar ik moet het soms wél even kwijt.

Waarvan akte.TwitterNuJIJeKudosFacebookFriendfeedGoogle BookmarksDiggdel.ici.ousTechnoratiSphinnMixxStumbleUponYahoo! BookmarksRedditLinkedInGoogle BuzzMaak je eigen RML op RobIII.nl!

Overigens: wees blij dat ik niet los ga over de, overduidelijk, gescripte manier van afhandelen van klachten bij PostNL via de telefoon. Als je me over de rooie wil hebben moet je vooral niet afwijken van je script en vooral oppassen dat je me niet per ongeluk als een mens behandelt. Je zou eens een greintje menselijkheid laten doorschijnen zeg! Het is echt tér-gend om met zo'n belmevrouw aan de lijn te hangen en binnen de kadertjes van haar scriptje, dat ze overduidelijk gewoon voorleest opdreunt, te moeten blijven en dan aan het eind van het gesprek dan ook nog eens een schop na te krijgen door zo'n ongeïnteresseerde "Heeft u verder nog vragen waarmee ik u van dienst kan zijn? ... Dan hoop ik dat u hiermee geholpen bent en wens ik u nog een fijne middag!". Mens, als je enigszins wat eer uit je beroep wilt halen probeer het dan op z'n minst gemeend te laten klinken! :(

Volgende: 🎈 Gele ballon 🎈 05-'19 🎈 Gele ballon 🎈
Volgende: WTF Aegon? 02-'14 WTF Aegon?

Reacties


Door Tweakers user marowi, zaterdag 18 oktober 2014 16:26

Ik ben het volhartig met je eens. Postbezorg diensten (en webwinkels) komen helaas veelvuldig hun afspraken niet na. Behalve als het aankomt op het innen van geld..

Door Tweakers user TunefulDJ_Mike, zaterdag 18 oktober 2014 16:33

Dit zelfde gevoel ken ik ook :P, ik geef nu vaak wat meer uit om bij winkels te bestellen waarvan ik weet dat ze zich aan de aflevertijden houden. Klachten indienen bij PostNL ben ik al lang mee gestopt, kan net zo goed tegen een muur staan gaan schoppen heeft net zo veel zin. En inderdaad, winkels en de daarbij komende distributie snapt overduidelijk niet dat ze zonder klanten niet zouden bestaan.

Door Tweakers user RobIII, zaterdag 18 oktober 2014 16:46

Wel altijd weer leuk om te zien dat een simpel tweetje dan toch schijnbaar (weer) wat MM mensen wakker maakt :P Natuurlijk is het maar de vraag in hoeverre er ooit écht iets mee gedaan wordt en in hoeverre zoiets effect heeft. Maar het is beter dan niets denk ik dan maar d:)b

-edit-
Ook PostNL (pt. 2) pakt 't (weer) op :P

[Reactie gewijzigd op zaterdag 18 oktober 2014 16:59]


Door Tweakers user Kaasplank, zaterdag 18 oktober 2014 17:42

Ik bestel tegenwoordig toch wel het meest bij coolblue of een onderdeel daarvan. Die hebben me werkelijk nog nooit teleurgesteld qua levering

Door Tweakers user RobIII, zaterdag 18 oktober 2014 17:44

Ik heb er ook spijt van niet bij CoolBlue besteld te hebben, maar laten we eerlijk wezen: had ik daar om 23.30 besteld had 't verhaal precies hetzelfde kunnen zijn. Het is meer de zesjescultuur die me zo niet-lekker zit. En die #$*&^$@ van een bezorger natuurlijk :P

[Reactie gewijzigd op zaterdag 18 oktober 2014 17:50]


Door Tweakers user ViperNL, zaterdag 18 oktober 2014 17:54

Hier in Breda zit een bezorger die, als ik niet thuis ben, stug mijn pakketjes op een kantoor midden in het centrum achterlaat (betaald parkeren uiteraard) terwijl ik op loopafstand van 2(!) afhaalpunten woon! En ja, ik heb er 1 van ingevuld op mijnpakket.nl. ;-)
En NEE. Ik kom niet naar beneden om mijn pakketje te halen! Je komt het maar brengen, das je beroep toch? Pakketjes brengen? Zo, dat lucht op. :+ :Y)

Verder sla je helaas de spijker op z'n kop mbt het verschil tussen grote en kleine bedrijven.

Door Tweakers user gitaarwerk, zaterdag 18 oktober 2014 18:01

Ik had kunnen zeggen, tja, bij Coolblue gebeurt dat niet vaak ;-) Maar ik ben natuurlijk dan biased, omdat ik er zelf werk :P (incl wat andere mede tweakers :Y) ). Afijn, het is inderdaad balen. Ik heb zelf met DHL dat 2x op een rij gehad. Eerste keer niet thuis, tweede en derde keer gewoon thuis, en werd denk ik doorgereden. Helaas wordt het nergens afgegeven (dat tot daaraantoe; is nog wel eens prettig om af te halen). Met DHL gaat het direct terug of naar een wazig ophaalpunt waar je met OV amper kan komen.

Ik vind dat we als nederlandsers best kunnen zeuren, maar geef toe, aan de andere kant betalen we ook een hoop meer. Toen ik een tijdje werkeloos was geweest weet je ineens hoeveel die paar euro je waard is. Afspraken zijn afspraken. Je betaalt voor die belofte en die moet zo goed mogelijk worden waargemaakt. Het kan wel eens zijn dat het niet altijd lukt. Je kunt helaas niet altijd iedereen tevreden stellen. Maar je kunt het in ieder geval proberen.

Vanuit een CB perspectief; wij vinden wel dat klanten super belangrijk zijn, en die moet je heel tevreden houden. Dat is ook ons succes. Sterker nog, daarvoor werk ik er ook graag, omdat we het wel belangrijk vinden. Echter heb je niet altijd derde partijen in de hand, en soms zijn die verantwoordelijk voor het breken van je beloften. Dat is balen, voor iedereen.

Door Tweakers user André, zaterdag 18 oktober 2014 18:08

Sinds ze bij de post al het vaste personeel er uit gegooid hebben en ze met de goedkoopste krachten werken is het een drama bedrijf geworden. Maar dat zal ze aan hun rest roesten, het gaat om geld voor de aandeelhouders, de rest is bijzaak.

Door Tweakers user i-chat, zaterdag 18 oktober 2014 18:12

pro tip die vrouw aan te telefoon altijd naar haar chef vragen, en vooral als het verzekerd verzonden is in plaats van standaard... maar goed ook als dat niet zo is, geen klachten laten noteren, nee die bezorger is aanwezig geweest en heeft bewust nagelaten je paketje af te leveren, ik heb een keer zo boos geworden dat ze de betreffende bezorger alleen voor mijn pakketje savonds om 11 uur nog naar mijn huis hebben laten rijden, en bovendien alle telefoonkosten naar hun 0900 zijn vergoed ...

moest er wel even balleen voor tonen maar falsheid met bezorgingen worden dorogaans hoger op bijt TNT niet echt op prijs gesteld...

de nieuwe bezorger die ik nu heb is wat dat betreft een stuk beter opgevoed die was een keer een pakettje vergeten en kwam dat ook gewoon even melden... of het morgen uitkwam.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 18 oktober 2014 18:13]


Door Tweakers user RobIII, zaterdag 18 oktober 2014 18:15

i-chat schreef op zaterdag 18 oktober 2014 @ 18:12:
pro tip die vrouw aan te telefoon altijd naar haar chef vragen
Dat heb ik gedaan maar "die is er niet" natuurlijk. Ook na aandringen bleken er geen leidinggevenden beschikbaar en moest ik 't dus met haar rooien. My ass dat er niemand was, maar ze hebben natuurlijk instructies hun niet lastig te vallen met het gezeur van het gepeupel ;)
i-chat schreef op zaterdag 18 oktober 2014 @ 18:12:
ik heb een keer zo boos geworden dat ze de betreffende bezorger alleen voor mijn pakketje savonds om 11 uur nog naar mijn huis hebben laten rijden, en bovendien alle telefoonkosten naar hun 0900 zijn vergoed ...
Ik wou 't niet zo ver opdrijven voor een pakketje van nog geen 4 tientjes ;) Having said that: ik zit er over te denken maandag maar even te gaan 'werken' tot de bezorger is geweest zodat ik 'm zélf kan confronteren met z'n actie. Maar PostNL heeft me inmiddels beloofd de bezorger er (ook) op aan te spreken en dat haalt meer uit (als 't van z'n "chef" komt) dan een zoveelste zeurende klant aanhoren denk ik :)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 18 oktober 2014 18:34]


Door Tweakers user Damic, zaterdag 18 oktober 2014 18:16

Ik ken je frustratie maar dan meer met autoonderdelen via misterauto. Daar staat ook vandaag besteld voor xx aantal uur morgen geleverd.Ik geloof er altijd in maar duurt toch minimum 3 a 4 dagen voor het geleverd is.

Door Tweakers user Shamalamadindon, zaterdag 18 oktober 2014 18:19

Het PostNL gedeelte heeft een hele simpele verklaring, de beste man word niet betaald om nog even heen en weer te lopen maar word betaald per bezorging.

Door Tweakers user RobIII, zaterdag 18 oktober 2014 18:20

Leo1010 schreef op zaterdag 18 oktober 2014 @ 18:19:
Het PostNL gedeelte heeft een hele simpele verklaring, de beste man word niet betaald om nog even heen en weer te lopen maar word betaald per bezorging.
Hij wordt betaald om z'n werk te doen. Althans, dat mag ik hopen.

Door Tweakers user Patriot, zaterdag 18 oktober 2014 18:25

Want het is nooit degene die het je flikt die je te woord staat maar altijd een ander in zo'n bedrijf. En natuurlijk bereik je die persoon nooit persoonlijk om ze eens de waarheid te vertellen of te vragen waar die actie op slaat.
Ugh, DIT. Het is mij bij PostNL één keer gelukt. Ik was aan het wachten op een pakketje dat ik graag wilde hebben, had er een vrije dag voor opgenomen, en zat al vanaf 's ochtends vroeg in de woonkamer zodat ik hem niet zou missen. Rond een uur of half twee eindelijk een PostNL bus in de straat. Rijdt nog geen halve minuut later weer weg, en 5 minuten later zie ik dat de bezorgpoging was mislukt.

Dat dacht ik dus ook even niet. Ik ben er gewoon achteraan gegaan. Een schaapachtige blik en een ontwijkend excuus later wilde hij mijn pakje nog niet geven omdat het anders verkeerd in het systeem stond. Pas toen ik liet blijken dat ik inmiddels pissig genoeg was om hem van de weg te rijden en op een andere manier mijn eigen pakje te claimen kreeg ik het dan overhandigd.

Ik heb nog overwogen om een klacht in te dienen, maar in plaats daarvan heb ik een hem 3 bezorgpogingen laten doen bij een pakje wat ik minder hard nodig had. Dat kost hem zijn eigen centen, en sindsdien doet hij eindelijk normaal.

Door Tweakers user mvdam, zaterdag 18 oktober 2014 19:17

Ik lees wel meer van zulke verhalen over PostNL en vooral over de Mediamarkt.. mijn eigen ervaringen zijn gelukkig een stuk beter. Bekende en vriendelijke postmeneer, die als wij niet thuis zijn of bij de buren probeert, en als dat niet lukt het pakje (nadat ik dit hem ooit heb gevraagd) keurig in de achtertuin ergens onder een afdakje bij de schuur legt :)

Door Tweakers user m-vw, zaterdag 18 oktober 2014 19:59

mvdam schreef op zaterdag 18 oktober 2014 @ 19:17:
Ik lees wel meer van zulke verhalen over PostNL en vooral over de Mediamarkt.. mijn eigen ervaringen zijn gelukkig een stuk beter. Bekende en vriendelijke postmeneer, die als wij niet thuis zijn of bij de buren probeert, en als dat niet lukt het pakje (nadat ik dit hem ooit heb gevraagd) keurig in de achtertuin ergens onder een afdakje bij de schuur legt :)
Bij ons is de oudpapierkliko het vaste afleverpunt. Werkt ook goed.

DHL vind ik een ramp, zowel werk als privé. Als ik privé de bezoger mis moet ik uit Zeeland naar Roosendaal om het pakket op te halen. Verder heb ik op mijn werk al diverse keren gehad dat de bezorger ons zognaamd niet kon vinden. Ik werk bij een klant op het fabrieksterrein dus geven wealtijd een 06-nummer op, alleen bellen ze nooit. Als klap op dw vuurpijl weet men dan vervolgens niet waar het pakket gebleven is....

Door Tweakers user qlum, zaterdag 18 oktober 2014 20:23

Ik heb thuis tijden gehad dat de paketjes standaard als mislukt er door heen gingen. Zelfs als ik wist dat ik thuis was en min of meer klaar stond al helemaal als het regende. Na veel klagen komen ze nu wel tot de deur en anders bij de buren maar goed bekend probleem.

Overigens zecht het niets dat de bezorger langs is geweest, ik heb zelf thuis en op het werk wel vaker 2 en soms zelfs 3 verschillende bezorgers langs zien komen op één dag dus dat kan altijd.

Door Tweakers user Sissors, zaterdag 18 oktober 2014 21:19

Tijdje geleden wat besteld op een maandag bij webshop. Op dinsdag was er niemand thuis volgens track and trace: Klopte, al was er geen briefje in de bus. Maar goed, woensdag had ik toch vrije dag, dus kon ik hem aannemen. Woensdag ging voorbij, en er kwam niks langs. En uiteindelijk veranderde de track & trace in melding dat mijn adres niet bestond. Wat toch apart was gezien dat die wel degelijk bestond (en ook correct was, en nou niet de eerste keer dat daar een pakketje komt).

Oftewel donderdag terug bij de winkel, en dan kunnen ze hem direct nog een keer sturen, toch? Nou nee, want dat was andere locatie, dus hij moest eerst naar het magazijn. Wat die donderdag niet gebeurde, en de vrijdag ook niet, zaterdag ook niet, nee de volgende maandag pas weer (en mij een nieuwe vanuit het magazijn direct leveren was ook echt niet mogelijk). Die werd toen de dinsdag erop bezorgd bij de buren (oftewel 8 dagen na de bestelling), waarbij de bezorger klaagde dat het al de zoveelste keer was dat hij met dat pakketje rond ging. Euhm, misschien had je hem dan ook daadwerkelijk moeten bezorgen?

Door Tweakers user O88088, zaterdag 18 oktober 2014 21:55

Ik heb volgens mij als een van de weinigen positieve ervaringen met PostNL. Pakketjes komen altijd netjes op tijd aan en in het geval dat er niemand thuis is wordt het bij de buren gedropt (aardige buren dus no problemo).

Die slechte mentaliteit komt doordat het tegenwoordig allemaal goedkoop, goedkoper, goedkoopst moet. Voor goede service moet je bijbetalen. En ook doordat het simpelweg niet het probleem van het aanspreekpunt is. Klantenservice zit lekker veilig weggestopt in een callcenter en je kunt er als medewerker niet persoonlijk op aangesproken worden.

Door Tweakers user t mac, zaterdag 18 oktober 2014 22:42

Het mooie is dat jezelf aangeeft het pakje graag 3euro goedkoper wilt hebben (wat logisch is), maar hier zit ook de kern van het probleem.

Door Tweakers user Ample Energy, zaterdag 18 oktober 2014 22:45

Ronald8 schreef op zaterdag 18 oktober 2014 @ 21:55:
Ik heb volgens mij als een van de weinigen positieve ervaringen met PostNL.
Nee hoor, iedereen die ik ken is er erg tevreden over. Maar om nu voor elk persoon en elk bedrijf dat je niet teleurstelt een blog te gaan maken... :P

Door Tweakers user RobIII, zaterdag 18 oktober 2014 22:53

t mac schreef op zaterdag 18 oktober 2014 @ 22:42:
Het mooie is dat jezelf aangeeft het pakje graag 3euro goedkoper wilt hebben (wat logisch is), maar hier zit ook de kern van het probleem.
Wat een onzin. Ten eerste kost de Chromecast overal €35,00 behalve bij Coolblue (althans; als je via de pagina's van Google een shop kiest*). Voor zover ik weet gebruiken al die shops gewoon PostNL. Ten tweede had, voor die drie euro extra, die bezorger zich niet opeens omgedraaid om alsnog even 't tweede pakje uit z'n bus te pakken; a) omdat 'ie die drie euro nooit gezien zou hebben want die hadden dan bij de webshop aan de strijkstok gekleefd en b) omdat 't een 'zesjescultuurfiguur' is en 't voor die 'schamele drie euro' dus geheid ook niet had gedaan.

Don't get me wrong; ik zal de eerste zijn die roept "goedkoop is (vaak) duurkoop" en, vraag iedereen die me persoonlijk kent, ik ben de laatste die op een paar euro'tjes kijkt. Maar in dit geval slaat je opmerking werkelijk als een tang op een varken.

* Ze zijn, volgens de pricewatch, overigens wel nog duurder verkrijgbaar elders ;)
Siempie schreef op zaterdag 18 oktober 2014 @ 22:45:
[...]

Nee hoor, iedereen die ik ken is er erg tevreden over. Maar om nu voor elk persoon en elk bedrijf dat je niet teleurstelt een blog te gaan maken... :P
Where's the fun in that? :+

[Reactie gewijzigd op zaterdag 18 oktober 2014 22:58]


Door Tweakers user Hero of Time, zaterdag 18 oktober 2014 23:59

Ik ben over het algemeen ook wel tevreden met PostNL. Maar een keer had ik toch zo ongelooflijk de schurft aan ze, dat ik echt pissig was op de bezorger. En de bureaucratische bullshit die PostNL heeft.

Vorig jaar voorjaar had ik een boek besteld, Hyrule Historia. De Limited Edition. Die haal je dus niet zomaar even ergens anders vandaag (voor dezelfde prijs) of bestel je even opnieuw. Ik had al geluk dat ik één van de exemplaren kreeg die de winkel ontving, want er werden minder geleverd aan ze dan ze hadden besteld. Bezorgadres bij m'n ouders, er is altijd wel iemand thuis en anders wordt 't bij de buren bezorgt.

Ik hield de dag van bezorgen T&T in de gaten en zag dan ook dat 't bezorgd was op donderdag. Handtekening erbij, maar geen afleveradres gespecificeerd. Uit 't werk gelijk bij m'n ouders langs, maar die wisten van niets. Geen bezorger gezien, geen briefje in de bus, niets. Bij de buren gevraagd, ook niets. Volgende dag gelijk gebeld naar PostNL. Ik moest het maar regelen via de winkel, die maakt dan een case bij hun aan om zo het pakketje te achterhalen. Dat is al te idioot voor woorden. Er werd zelfs voorgesteld om het opnieuw te bestellen! Echt WTF, een limited edition bestel je niet 'even opnieuw'.

Veel gemail en gebel heen en weer, slappe excuses over Pasen, Konigsdag, voorjaarsvakantie, Hemelvaartsdag, Pinksteren en wat voor andere kut smoezen ze maar konden bedenken in een periode dat alleen basisscholen dicht zijn kwam er ruim een maand later het antwoord van ze. En let wel, dit is werkelijk wat ze tegen mij zeiden (misschien niet letterlijk, maar de strekking is hetzelfde):
"Sorry meneer, maar het is nu te lang gelden om hier nog iets mee te doen. U had het eerder aan moeten geven. Nu is het niet meer mogelijk. De melding is bij deze gesloten."
Hoezo had ik het 'eerder' moeten aangeven? Het was $#*@&$% de dag na leveren dat ik er al melding van maakte!

Uiteindelijk voor meer dan het dubbele wat ik oorspronkelijk betaald had via eBay het boek uit de VS gehaald. Duurde even, maar ik had 'm dan toch. Maar wat denk je? Staan m'n ouders twee weken later aan m'n deur met het boek dat ik oorspronkelijk besteld had. Was afgeleverd bij de parketzaak aan het begin van de straat om de hoek van m'n ouders. De kruising van de twee straten is het einde van de straat waar de zaak zit, dus echt dichtbij was het nou ook niet. Huisnummer van de winkel is oneven, m'n ouders wonen op een even nummer.

Als het eens flink fout gaat bij PostNL is het altijd met spul dat je of snel nodig hebt of in beperkte oplage is gemaakt.

Door Tweakers user silverball, zondag 19 oktober 2014 00:11

Helaas zo verschrikkelijk herkenbaar!

Door Tweakers user _trickster_, zondag 19 oktober 2014 00:26

Ik heb zelf het geluk dat ik Zeer goed contact heb met 'mijn' 2 pakket bezorgers van PostNL

Voor op Kantoor en Privé heb ik 2 verschillende bezorgers in de zelfde plaats, maar valt net buiten het gebied,

Ik weet van beide bezorgers hoelaat ze ongeveer op het adres komen, en weet de route voor 80% uit mjin hoofd, soms pik ik daarom zelf het pakketje eerder bij de postbode op, en anders brengt onze vriendelijke man hem op vaak bij een horecagelegenheid 2 straten verder ( die op de route ligt na mijn adres ), dus ik heb eigenlijk altijd wel mijn pakketje.
Vaak komt ie ook even op de Koffie, Goed contact is zeker Ideaal als je veel pakketjes ontvangt !

Door Tweakers user 3DDude, zondag 19 oktober 2014 01:36

Mijn postbezorger is wel geweldig :P
Mijn hond vind hem ook heel aardig (want die krijgt altijd hondenkoekjes van hem !).

Het is maar net 'wie je hebt'
Deze is ZZP'r en werkt voor zichzelf, maar die doet gewoon wat hij moet doen.

Door Tweakers user geekeep, zondag 19 oktober 2014 01:36

Jammer dat je zo afgeeft op PostNL (ook via Twitter) en daarmee die bezorger waarschijnlijk voor het blok zet. Ik zal eerlijk toegeven dat ik óók slechte ervaringen heb met PostNL (of sommige webshops in het algemeen), maar om dat nu op een dozijn sites te vermelden alsook onder de neus van de betreffende bedrijven te schuiven is meer een gevalletje; "kijk mij eens zielig zijn, boehoe, geef me een snoepje".

Alsof die bezorger zijn best doet om zijn werk zo slecht mogelijk te doen en jouw pakketje bewust te laat aflevert. Ik heb eens vernomen dat bezorgers zo'n €0.50 per geleverd pakketje krijgen, dan snap je wellicht wel dat er enorme werkdruk ontstaat en elke minuut telt.

Met zo'n soort media-aandacht-acties tref je eigenlijk alleen degenen die gewoon braaf hun werk (proberen te) doen. De leidinggevenden en managers die verantwoordelijk zijn voor de huidige gang van zaken zitten heerlijk hoog en droog op kantoor klanten te vertellen dat ze het tot de bodem zullen uitzoeken, zonder ooit zélf de shit van voren te krijgen...

[Reactie gewijzigd op zondag 19 oktober 2014 01:39]


Door Tweakers user Sunthon, zondag 19 oktober 2014 06:13

Typisch PostNL probleem.

De pakketbezorgers zijn vaak (zo niet allen) ZZP'er. Krijgen per stop betaald (dus op 1 adres stoppen met 4 pakjes = 1x betaald krijgen), krijgen niks als ze bij "niet thuis" het pakket weer mee moeten nemen naar depot etc. Ze mogen tijdens bepaalde tijden niet in centra van steden komen, moeten daarentegen voor bepaalde tijden in centra zijn etc. Ze worden gewoon gevolgd via GPS en aangesproken als ze om 11.05 nog wel in het centrum waren. Of juist niet, net gelang de afspraken.

Als ZZP'er kunnen ze via PostNL een auto leasen, want normale leasemaatschappijen willen dat niet eens (mede vanwege financiele risico's en vele schades) en verzekeren is (vanwege de vele schades in de beroepsgroep haast onmogelijk danwel onbetaalbaar. PostNL rekent natuurlijk een leaseprijs die gebaseerd is op de kennis van "ze kunnen elders toch niets krijgen".

Tot slot: Leuk die reactie van PostNL. Waarschijnlijk een "ouwe rot" die nog wel betrokken is bij de firma, maar niet weet wat er onderin gebeurd cq. hoe die behandeld worden. PostNL is een firma die mensen na tientallen jaren trouwe dienst gewoon eruit geknikkerd heeft omdat een ander veel goedkoper is. Zie daar de kern van het probleem. Service telt niet (meer), enkel de centen. Welkom in de wereld van PostNL!

Ik sluit me ook aan bij geekeep: Bij klachten worden de bezorgers er weer eens op gewezen dat het beter moet, terwijl de feitelike veroorzakers (vanwege het "op de centen letten"-beleid) hoog en droog alweer dromen van hun 13e maand, winstuitkering en bonussen

Door Tweakers user Breezers, zondag 19 oktober 2014 06:28

Leuk verhaal, goed geschreven en heel herkenbaar !

Door Tweakers user sypie, zondag 19 oktober 2014 08:26

DHL for the win hier. Afgelopen week een OPO besteld. Via de Track&Trace een telefoonnummer opgegeven zodat statusveranderingen via de SMS zouden binnenkomen. Staat er om 7.00 uur 's ochtends dat het pakket nog in Brussel is, later op de dag ligt die bij de buren. De beste man van DHL die hier afgelopen week een pakketje kwam afleveren is misschien afgeweken van de regels (pakketjes wel of niet bij de buren afleveren) maar ik ik ben er blij mee. De buurvrouw is 80% van de tijd wel thuis en ik ben 5 dagen in de week aan het werk. Prima deal zo.

Daarnaast heb ik in de afgelopen 2 jaar ook ontzettend veel kleine pakketjes de deur uit gedaan, een stuk of 50 PowerBalls. Vaak waren deze verpakt in de doos waar ze in kwamen, stukje papier er omheen en klaar. Best kleine pakketjes dus (7*7*7cm). Uiteindelijk heb ik één exemplaar 2 keer moeten versturen omdat het adres heel lastig tot niet te vinden was. Waarbij ik de tweede keer een grote doos had gepakt en daar een Google Map op had geplakt en aangegeven waar de bestemming te vinden was :D geintje van mij natuurlijk...

Door Tweakers user MikeOO, zondag 19 oktober 2014 08:39

Damic schreef op zaterdag 18 oktober 2014 @ 18:16:
Ik ken je frustratie maar dan meer met autoonderdelen via misterauto. Daar staat ook vandaag besteld voor xx aantal uur morgen geleverd.Ik geloof er altijd in maar duurt toch minimum 3 a 4 dagen voor het geleverd is.
Herkendbaar inderdaad. Had vorig jaar ruitenwissers besteld en inderdaad worden ze snel verzonden zoals aangeven op de site. Had toen contact met ze gezocht en het is een detail maar op de site "vergeten" ze er alleen bij te vermelden dat de onderdelen uit Zuid-Frankrijk moeten komen en tja dan duurt het dus even.

Tot een paar maanden terug hadden we hier ook een Top bezorger van PostNL.
Vriendelijk en correct. Deed al het mogelijke voor je om een pakket af te leveren en als hij het ergens had neergelegd wat ik met hem had afgesproken deed hij een kaartje in de bus met zijn mobiele nummer met de tekst voor als jer vragen zijn.

Di bezorger (Elco) begrijpt dus wel hoe het hoort en ik gaf hem elk jaar aan het eind van het jaar wat extra's als dank voor de goede service.
Helaas ging Postnl weer eens dingen veranderen en kon hij onze route niet meer rijden.

Probleem met Postnl is ook dat ze steeds meer moeten bezorgen op 1 dag en dat de opbrengsten voor de bezorger niet echt stijgt. Het zijn van ZZP met een eigen bus die worden ingehuurd door Postnl.

Tja kan mij voorstellen dat je dan wel eens vergeet dat je met klanten te maken hebt die steeds meer verwachten. Terrecht ook omdat je steeds meer moet betalen om iets te bezorgen.

[Reactie gewijzigd op zondag 19 oktober 2014 08:48]


Door Tweakers user Koffie, zondag 19 oktober 2014 10:25

Komt goed schatje :*

Door Tweakers user robbetje, zondag 19 oktober 2014 11:41

Soms kan ik de gedachtegang niet volgen van de bezorger, mijn vrouw had schoenen besteld en die zouden zaterdag geleverd worden, de bezorger is hier wel altijd op tijd zo rond 11:30u,

We zien de bus aankomen, chauffeur stapt uit met 2 dozen en loopt bij de buren het andere portiek op, komt met legen handen naar beneden en loopt onze kant op , maar er gebeurd niets en zien even later het busje wegrijden!!

Llgt er een briefje in de brievenbus, dat wij niet thuis waren en dat het pakketje bij de buren ligt!!!!! Is hij dus 2 portieken op gelopen, 1 om bij de buren onze schoenen af te leveren en 2 ons portiek om een briefje in de brievenbus te doen...

Deze dingen gebeurden niet 2 jaar geleden, toen had je een vaste pakketbezorger en een vaste postbode.

Door Tweakers user Rojod, zondag 19 oktober 2014 11:46

RobIII schreef op zaterdag 18 oktober 2014 @ 17:44:
Ik heb er ook spijt van niet bij CoolBlue besteld te hebben, maar laten we eerlijk wezen: had ik daar om 23.30 besteld had 't verhaal precies hetzelfde kunnen zijn. Het is meer de zesjescultuur die me zo niet-lekker zit. En die #$*&^$@ van een bezorger natuurlijk :P
KAN. Alleen is het bij Coolblue soms langer. Dat als je om 2.45 besteld, de bezorger om 15u aanbelt ;)

Door Tweakers user eL_Jay, zondag 19 oktober 2014 11:57

Kan je het artikel niet gewoon weigeren? Wordt immers niet conform de SLA geleverd toch?

Door Tweakers user Wimmel, zondag 19 oktober 2014 12:25

Ik ben [voornaam][achternaam] en woon in straat X. Een zijstraat van straat X is de Heer [voornaam][achternaam] straat. Hoe vaak denk je dat de bewoner van die straat bij mij aan de deur staat met verkeerd bezorgde post? Ik had al een claim bij ebay neergelegd omdat de bewoner 4 weken met vakantie was. Ondanks dat ik de meeste bezorgers hierover heb aangesproken gaat het nog steeds regelmatig mis :(

Gelukkig rijdt er bij mij in de buurt ook een bezorger rond die zijn 06 op de 'ik heb u gemist' brief achterlaat. Wanneer ik dan thuiskom en hem bel kan ik even langs zijn bus komen om het pakket alsnog in ontvangst te kunnen nemen.

Door Tweakers user SECURITEH, zondag 19 oktober 2014 12:31

Je krijgt voor wat je betaald, de bezorgers (en heldesk medewerkers vast ook) van T&T worden minimaal betaald en is het dus ook geen verassing dat je mensen krijgt die het zich niets interesseerd.

In dit geval als klant ben je onderdeel van deze zesjescultuur omdat je daarvoor betaald ipv. die paar euro extra welke de betere kwaliteit mogelijk zou maken.

[Reactie gewijzigd op zondag 19 oktober 2014 12:34]


Door Tweakers user Haas_nl, zondag 19 oktober 2014 13:09

Ik heb een afhaal punt op 100 mtr zitten en ik woon in een dorp. Echter moet ik sinds kort 3 euro dokke als ik het pakket op dat afhaal punt wil afhalen...
Voor bedragen onder de 50 euro doe ik meestal e-bay en bedragen daar boven is amazon echt zeer cheap en goed!
MAar goedo m postnl kan je niet echt heen die hebben een soort monopoly.

Door Tweakers user Haas_nl, zondag 19 oktober 2014 13:11

SECURITEH schreef op zondag 19 oktober 2014 @ 12:31:
Je krijgt voor wat je betaald, de bezorgers (en heldesk medewerkers vast ook) van T&T worden minimaal betaald en is het dus ook geen verassing dat je mensen krijgt die het zich niets interesseerd.

In dit geval als klant ben je onderdeel van deze zesjescultuur omdat je daarvoor betaald ipv. die paar euro extra welke de betere kwaliteit mogelijk zou maken.
Moeten ze het niet verkopen alsof het een super goede dienst is....

Door Tweakers user RobIII, zondag 19 oktober 2014 13:35

geekeep schreef op zondag 19 oktober 2014 @ 01:36:
Jammer dat je zo afgeeft op PostNL (ook via Twitter) en daarmee die bezorger waarschijnlijk voor het blok zet.
Wat is dit? Groep 3? Iemand die z'n werk niet fatsoenlijk doet moeten we vooral gewoon lekker laten doorgaan omdat we anders z'n tere zieltje zullen kwetsen? Moeten we 't maar gewoon laten begaan? Vooral niets zeggen hoor maar gewoon lekker lijdzaam alles laten voor wat 't is.
geekeep schreef op zondag 19 oktober 2014 @ 01:36:
Ik zal eerlijk toegeven dat ik óók slechte ervaringen heb met PostNL (of sommige webshops in het algemeen)
Nou dan. Vooral allemaal niks zeggen. Dat lost iets op... :?
geekeep schreef op zondag 19 oktober 2014 @ 01:36:
maar om dat nu op een dozijn sites te vermelden
Huh? Waar tel jij een dozijn?
geekeep schreef op zondag 19 oktober 2014 @ 01:36:
alsook onder de neus van de betreffende bedrijven te schuiven is meer een gevalletje; "kijk mij eens zielig zijn, boehoe, geef me een snoepje".
Heb je 't überhaupt gelezen? Misschien eens begrijpend-lezen proberen? Ik doe niet zielig maar heb kritiek op dergelijke bedrijven en hun werkwijze en, foremost, uit mijn frustraties over de zesjescultuur die ik steeds meer om me heen zie. Ik zie hier geen "boehoe kijk mij eens zielig zijn" verhaal :?
geekeep schreef op zondag 19 oktober 2014 @ 01:36:
Alsof die bezorger zijn best doet om zijn werk zo slecht mogelijk te doen
Nee, maar hij doet ook niet zijn best om zijn werk zo goed mogelijk te doen.
geekeep schreef op zondag 19 oktober 2014 @ 01:36:
Met zo'n soort media-aandacht-acties tref je eigenlijk alleen degenen die gewoon braaf hun werk (proberen te) doen.
Ik hoop iemand te treffen die z'n werk niet goed doet (aantoonbaar). En als ik 't niet zo nu en dan eens publiek aankaart komen de klachten braaf allemaal op een stapeltje en wordt er behalve een maandelijks rapportje met wat nietszeggende statistieken door hoger management geen f*ck mee gedaan totdat ze eens een keer een verhaal zien hoe zoiets zich afspeelt i.p.v. het zoveelste cijfertje in een grafiekje. Ik maak me geen illusies over mijn blog, maar dit haalt alsnog vele malen meer uit dan alleen "anoniem" een klacht indienen bij zo'n belmevrouwtje die niet eens het complete (achterlijke!) verhaal noteert (en daarmee de vinger op de zere plek legt) maar gewoon uit haar systeem 1 van de 7 ofzo opties aanvinkt: "gaat nonchalant met pakjes om". Dit soort zaken horen niet in een multiple-choice optietje weggefrot te worden (en niet alleen mijn specifieke geval, maar de véle gevallen die al dan niet faliekant mis gaan).
geekeep schreef op zondag 19 oktober 2014 @ 01:36:
De leidinggevenden en managers die verantwoordelijk zijn voor de huidige gang van zaken zitten heerlijk hoog en droog op kantoor klanten te vertellen dat ze het tot de bodem zullen uitzoeken, zonder ooit zélf de shit van voren te krijgen...
En dus kaart ik 't probleem publiek aan zodat juist hoger management er niet omheen kan. Denk je dat ze blij zijn met dergelijke blogposts?

Laat even duidelijk zijn: als dit werkelijk een "je krijgt voor wat je betaalt" gevalletje is (wat ik betwijfel, maar goed): geef me dan een optie "gegarandeerde levering +€5,00". Die had ik zonder morren noch twijfel meteen aangevinkt toen ik bestelde. Maar die keuze heb je niet (en als je 'm zou hebben gaat 't geheid nog mis maar dan mag je lekker de volgende molen in om je klacht te doen en je €5,00 terug te krijgen wat veel mensen uiteindelijk gewoon niet doen omdat 't teveel moeite is...).

[Reactie gewijzigd op zondag 19 oktober 2014 13:44]


Door Tweakers user GB2, zondag 19 oktober 2014 14:54

Gast, je doet veel te moeilijk, order cancelen bij mediamarkt, en vrijdag bestelen bij coolblue en vervolgens op zaterdag in huis hebben.
En ja als pakketje wordt aangeboden weigeren of laten weigeren.

Dit is trouwens echt een gevalletje Wet van Murphy.

Door Tweakers user Thomasvt, zondag 19 oktober 2014 15:02

Ik heb precies hetzelfde gehad met een MediaMarkt aankoop, ook toevallig een Chromecast. had m woensdag verwacht, maar hij kwam uiteindelijk pas vrijdag

Door Tweakers user PoweRoy, zondag 19 oktober 2014 16:26

Zucht kwa bezorging kon ik me ook irriteren aan bezorging bedrijf met geel/rood logo (geen idee welke).

Wachtte op pakketje van engeland. Thuis briefje gevonden dat ze niet konden bezorgen en dat ik moest bellen. Ze stelden voor om de dag erna tussen 9 en 17 te bezorgen 8)7 . Ik zei dat dat niet kan, of ze een ander tijd stil hadden. Ja, de dag daarna tussen 9 en 17 8)7 .

Kon ook het pakketje halen bij het verdeelstation in Eindhoven. Ik woon er 45km er vandaan...
Gelukkig werk in Eindhoven, maar wat een klote bedrijf. Vooral omdat ik er 10+ euro voor betaalde voor de verzendkosten, waar je zelf eigenlijk ook nog het werk gaat doen.

Door Tweakers user stresstak, zondag 19 oktober 2014 16:26

t mac schreef op zaterdag 18 oktober 2014 @ 22:42:
Het mooie is dat jezelf aangeeft het pakje graag 3euro goedkoper wilt hebben (wat logisch is), maar hier zit ook de kern van het probleem.
De winkel is dan wel goedkoper, maar de postNL-bezorger kan gewoon dezelfde zijn.

Overigens zijn ze wel warrig in hun handelen. De ene keer niet verder dan de eerste drempel en een andere keer boven bij mijn voordeur. En dat zelfs op zaterdagavond tegen half tien.
Dan weer wel bij buren en dan weer niet, want er moet worden getekend. Er moet altijd worden getekend door mij.. Wisselvallig, maar Alternate en Coolblue doen hun best.

Door Tweakers user André, zondag 19 oktober 2014 20:42

RobIII schreef op zondag 19 oktober 2014 @ 13:35:
[...]

Laat even duidelijk zijn: als dit werkelijk een "je krijgt voor wat je betaalt" gevalletje is (wat ik betwijfel, maar goed): geef me dan een optie "gegarandeerde levering +€5,00". Die had ik zonder morren noch twijfel meteen aangevinkt toen ik bestelde. Maar die keuze heb je niet (en als je 'm zou hebben gaat 't geheid nog mis maar dan mag je lekker de volgende molen in om je klacht te doen en je €5,00 terug te krijgen wat veel mensen uiteindelijk gewoon niet doen omdat 't teveel moeite is...).
Best een goede optie die 'premium' delivery, alleen zouden ze daarmee zeggen dat de 3 euro optie vaak ruk is... En dan zouden ze die net zo goed niet aan kunnen bieden. Misschien moeten ze dan standaard maar naar 5 euro en dan ook de bezorgers beter betalen. Maar ja, met aandeelhouders weet je direct dat extra geld hun kant op gaat.

Ik zie kansen voor een niet beursgenoteerde bezorgdienst die iets duurder is maar zijn personeel wel goed betaald.

Door Tweakers user geekeep, zondag 19 oktober 2014 21:36

RobIII schreef op zondag 19 oktober 2014 @ 13:35:
[...](een hoop op de teentjes getrapte reacties)[...]

En dus kaart ik 't probleem publiek aan zodat juist hoger management er niet omheen kan. Denk je dat ze blij zijn met dergelijke blogposts?
Getuige je reacties ben je er blijkbaar 100% van overtuigd dat jouw gezeik iets oplevert m.b.t. verbeteringen bij PostNL. Ik ben enkel van mening dat je slechts de loonslaaf zal raken die op het matje moet komen, wellicht ontslagen wordt en voor hem 10 anderen staan te popelen om het even goed/slecht te doen.
Het daadwerkelijke probleem ligt echter in het beleid/bestuur/management, dat deze werkdruk (en daaruitvolgende situaties) veroorzaakt. Ze zullen er op kantoor vast een tiental seconden van wakker liggen dat een teleurgestelde tweaker zijn pakketje een paar dagen later heeft, maar draaien zich dan mooi weer om in bed om te dromen over de volgende vakantie die ze zullen boeken. Ik moet de eerste manager/beleidsmaker nog tegenkomen die daadwerkelijk fouten toegeeft en een verbétering voor het personeel zal waarmaken.

Vooralsnog is je blog grotendeels gebaseerd op een kleine vertraging in het bestelproces, waardoor je pakket helaas de volgende dag pas verstuurd werd plús een postbezorger die zijn dag niet had en door een fout jouw pakket niet afgeleverd heeft. Al het andere is slechts context (het weekend wat er toevallig tussen viel, het telefoongezeik, etc), maar heeft niets te maken met de kern van het probleem.

Om eerlijk te zijn, zijn er ergere verhalen te vinden op het forum over PostNL (beschadigd/vermist/verzekerd maar niet vergoed) die wél de aandacht verdienen, maar ondergesneeuwd worden door de tientallen/honderden klagers die menen recht te hebben op een stukje van de 'klant is koning'-taart.

Als jij deze gehele situatie wilt afschilderen als het hedendaagse probleem met de zesjescultuur, wens ik je veel succes in de toekomst om je bloeddruk in bedwang te houden.

Door Tweakers user Ayporos, zondag 19 oktober 2014 21:59

André schreef op zaterdag 18 oktober 2014 @ 18:08:
Sinds ze bij de post al het vaste personeel er uit gegooid hebben en ze met de goedkoopste krachten werken is het een drama bedrijf geworden. Maar dat zal ze aan hun rest roesten, het gaat om geld voor de aandeelhouders, de rest is bijzaak.
Hier wil ik wel graag even op reageren.
Ik werk zelf nl. bij PostNL Pakketten op een sorteercentrum -als uitzendkracht- en moet je eerlijk bekennen dat ik deze mening niet helemaal met je deel.
Uit mijn ervaring heb je ongemotiveerde zakken aardappelen onder het vaste personeel net zo goed als onder de uitzendkrachten. Werk zelf niet direct met distributie chauffeurs dus kan daar weinig over kwijt maar jou uitspraak slaat kant noch wal.

Het issue dat hier in deze blogpost echter aangehaalt wordt is er wel een die zeer echt is en die ik zelf ook ervaar. De toenemende scheiding tussen customer-facing en decision-making lagen maakt het onmogelijk om -menselijk- te werken.
De baas op de werkvloer wil 110% van zijn mensen... en zijn baas wil dan weer 110% van hem eisen, en de hoge pief daarboven zou ook wel weer 110% willen zien... en uiteindelijk werk je dan onder onhaalbare omstandigheden.

Kan jij het die chauffeurs kwalijk nemen dat ze zo lachoniek doen over jou pakketje? ben je die staking recent alweer vergeten waar PostNL hun distributiechauffers (ZZPers) wouden inkorten op hun effectief loon? Die mensen hebben tich stops en verdienen er echt niet veel aan hoor. Kwaliteit kost geld... bij een klein bedrijf zeurt een baas daar niet over omdat het op zo een kleine schaal weinig verschil maakt en die baas dichter op de klanten staat, bij een groot bedrijf schalen al die kleine marges al snel op naar flinke bedragen die zij dan wel weer heel interessant vinden, ze hebben immers lagen en lagen aan bureaucratie en managers te betalen.

Door Tweakers user RobIII, zondag 19 oktober 2014 23:24

geekeep schreef op zondag 19 oktober 2014 @ 21:36:
[...]

Getuige je reacties ben je er blijkbaar 100% van overtuigd dat jouw gezeik iets oplevert m.b.t. verbeteringen bij PostNL.
Volgens mij lees jij maar half of schuin ofzo want ik zeg net nog:
RobIII schreef op zondag 19 oktober 2014 @ 13:35:
Ik maak me geen illusies over mijn blog, maar dit haalt alsnog vele malen meer uit dan alleen "anoniem" een klacht indienen bij zo'n belmevrouwtje die niet eens het complete (achterlijke!) verhaal noteert (en daarmee de vinger op de zere plek legt) maar gewoon uit haar systeem 1 van de 7 ofzo opties aanvinkt: "gaat nonchalant met pakjes om".
(En ik zou de rest van die reactie ook nog maar eens goed lezen als ik jou was).
geekeep schreef op zondag 19 oktober 2014 @ 21:36:
Ik ben enkel van mening dat je slechts de loonslaaf zal raken die op het matje moet komen, wellicht ontslagen wordt en voor hem 10 anderen staan te popelen om het even goed/slecht te doen.
Die 'loonslaaf' krijgt gewoon zijn tik op de vingers; de marketing/PR afdeling van PostNL is met dit soort posts echter minder blij (en in het verleden, blader m'n blog er maar op na) is al meermaals gebleken dat men graag dergelijke berichten verwijderd ziet (zelfs onder dreigementen soms). Ik denk dus dat ik wel degelijk (zo nu-en-dan) de juiste personen/snaar weet te bereiken ja ;)
geekeep schreef op zondag 19 oktober 2014 @ 21:36:
Vooralsnog is je blog grotendeels gebaseerd op een kleine vertraging in het bestelproces, waardoor je pakket helaas de volgende dag pas verstuurd werd plús een postbezorger die zijn dag niet had en door een fout jouw pakket niet afgeleverd heeft. Al het andere is slechts context (het weekend wat er toevallig tussen viel, het telefoongezeik, etc), maar heeft niets te maken met de kern van het probleem.
Nogmaals: heb je 't blog nou eens, inclusief de laatste alinea's, (begrijpend) gelezen? Want als je het mij vraagt snap je er geen kont van. Het gaat helemaal niet om m'n pakje dat een paar dagen te laat is; dat maak ik in de laatste paar alinea's toch duidelijk? :? Dat hele pakketje verhaal is een aanloop naar, en illustratie van, een groter punt dat ik probeer te maken. Al komt dat pakket over 3 maanden binnen (zoals ik in 't blog ook al zeg): boeie. Ik blog dit niet om mijn pakketje eerder te krijgen of 'een stukje klant is koning taart te bemachtigen'. Jammer dat 't punt je zo ontgaat...

Maar goed; denk er gerust 't jouwe over. Je hoeft 't niet te lezen, je hoeft niet te reageren en je hoeft 't niet met me eens te zijn. En je hoeft je ook geen zorgen te maken om m'n bloeddruk; die is helemaal prima thankyouverymuch ;) :w

[Reactie gewijzigd op zondag 19 oktober 2014 23:28]


Door Tweakers user André, zondag 19 oktober 2014 23:49

Ayporos schreef op zondag 19 oktober 2014 @ 21:59:
[...]


Hier wil ik wel graag even op reageren.
Ik werk zelf nl. bij PostNL Pakketten op een sorteercentrum -als uitzendkracht- en moet je eerlijk bekennen dat ik deze mening niet helemaal met je deel.
Uit mijn ervaring heb je ongemotiveerde zakken aardappelen onder het vaste personeel net zo goed als onder de uitzendkrachten. Werk zelf niet direct met distributie chauffeurs dus kan daar weinig over kwijt maar jou uitspraak slaat kant noch wal.
2 ooms, 1 vriend, 1 kennis, 1 zwager en 1 schoonvader. 1 op 1 verhalen vanuit erg betrouwbare bronnen van mensen die er 30+ jaar (3 van de genoemde personen) gewerkt hebben. Het kan zijn dat mijn bericht op een reactie lijkt van iemand die aan de zijlijn mee staat te schreeuwen, maar niets is minder waar. Ik ken de verhalen, de loonsverlagingen terwijl er meer gewerkt moest worden: wijk 3 kost 5 uur maar wij zeggen 4 uur, dus 4 uur betaald, en dat soort praktijken. En zo kan ik nog wel veel meer opnoemen. Dezelfde zaken zijn ook ooit op TV verschenen (Radar, Kassa oid, weet het niet precies meer).

Het is echt minder geworden toen die vaste trouwe mensen er uit moesten.

Door Tweakers user F1k, maandag 20 oktober 2014 06:05

Ik hoop dat je de bezorger treft en hem eens even goed kan vragen waarom het misgegaan is. Ik ben erg benieuwd naar zijn reactie, zeker als de collega die het pakket in ontvangst nam ook aanwezig is (en de bezorger er dus niet omheen kan).

We zouden zo kunnen zien of de bezorger het pakket wel echt mee heeft gekregen of gewoon vergeten is.
Ik neem aan dat als de bezorger het pakket vergeten is en zn excuses aanbied, het geen probleem hoeft te zijn, toch?

Door Tweakers user Soldaatje, maandag 20 oktober 2014 07:30

Bol.com doet het wel goed, vrijdag voor 23:00 uur besteld is de volgende middag echt in huis. Wel voor artikelen waar dat bij staat aangegeven natuurlijk, maar dat zijn er genoeg.

Door Tweakers user -RetroX-, maandag 20 oktober 2014 08:29

Soldaatje schreef op maandag 20 oktober 2014 @ 07:30:
Bol.com doet het wel goed, vrijdag voor 23:00 uur besteld is de volgende middag echt in huis. Wel voor artikelen waar dat bij staat aangegeven natuurlijk, maar dat zijn er genoeg.
Soms wel, soms niet. De laatste 3 boeken (3 verschillende bestellingen) waren minimaal 2 dagen onderweg terwijl ze "op voorraad" waren. De verzendingsmails gaven ook keurig aan dat Bol.com gewoon een dag later dan de toezegging heeft verzonden. PostNL maakt er regelmatig een zootje van maar Bol.com liegt ook gewoon keihard over hun voorraad.

Door Tweakers user Vnze, maandag 20 oktober 2014 08:52

Mijn slechtste ervaringen zijn niet met PostNL maar met de Finse tegenhanger Postti.

Het eerste pakketje zou geleverd worden op een maandag van een kantoor wat op 300 meter van mijn toenmalige straat was. Ik was een half uurtje niet thuis omdat ik naar de supermarkt langs dat kantoor ging en dacht dat ik een bezorger wel zou kruisen moest ik net pech hebben met de timing. Niet dus. Er hing al een papiertje op de deur dat de laatste levering van de drie mislukt was. Huh? Blijkbaar doen ze dus meerdere pogingen per dag (aldus de site) wat wel oké vind maar drie keer op een half uur? Volgens de buurman kloppen ze soms gewoon drie keer aan en houden het dan voor gezien. Afhalen was trouwens op een groter postkantoor kilometers ver te doen wegens "geen plaats om pakketjes bij te houden".

Flash forward naar waar ik nu woon: Hier nemen ze het pakketje niet eens mee meer steken ze meteen al een briefje in de bus. Zo was ik eens de hele dag thuis voor een levering en nog stak dat briefje in de bus. Eén keer was het zelfs maar een ietsjes grotere enveloppe die makkelijk zat toch zou passen in de bus maar nee. Weer dat vervloekte briefje.

[Reactie gewijzigd op maandag 20 oktober 2014 09:33]


Door Tweakers user BeerenburgCola, maandag 20 oktober 2014 10:17

Soldaatje schreef op maandag 20 oktober 2014 @ 07:30:
Bol.com doet het wel goed, vrijdag voor 23:00 uur besteld is de volgende middag echt in huis. Wel voor artikelen waar dat bij staat aangegeven natuurlijk, maar dat zijn er genoeg.
Bij bol.com krijg ik wel eens, ondanks het 'vandaag besteld morgen in huis' na enkele dagen "het product is nu niet op vooraad, maar ... " etc,etc,etc,blah,blah,blah.

Ook heb ik nu al een paar keer gehad dat er een levertijd van 3-7 dagen stond en dat na enkele weken er nog steeds niks bezorg was.
Ik heb daarna bij amazon.co.uk hetzelfde artikel besteld wat wel binnen een week geleverd werd.

Bij 2 CDs waar ik na een maand de mededeling kreeg "we kunnen het product niet leveren" staat op de website nog steeds doodleuk, levertijd < week !
Ik heb dus het bewijs dat ze liegen op de website.

Ik bestel bij bol.com alleen nog maar 'populaire' producten waarvan je kunt weten dat ze deze op voorraad hebben.
Wat meer obscure of zeldzamere producten (oude Ennio Morricone CDs bijvoorbeeld) bestel ik nu bij Amazon.co.uk.

Trouwens met PostNL geen problemen. Ze komen altijd tussen 15:00-17:00, dus dat is wel handig.

[Reactie gewijzigd op maandag 20 oktober 2014 15:01]


Door Tweakers user BaRF, maandag 20 oktober 2014 10:56

Ondanks alle ellende wel weer leuk om te lezen :P

Ik heb een tijdje bij een bedrijf met grote webshop gewerkt, en de keren dat ik moest bellen met PostNL vanwege pakketjes die kwijt of vertraagt waren... de horror. Dan doe je je best om iets te regelen voor een klant, zodat hij voor het weekend zijn pakketje nog heeft, en dan is het ineens kwijt in het sorteercentrum oid ;(

Door Tweakers user KaptKeefmenneke, maandag 20 oktober 2014 11:35

Hier geen klachten over PostNL, de bezorger weet ondertussen waar ik woon dus als hij het niet bij de zaak kwijt kan, brengt hij het verder op de route bij me thuis en andersom gebeurt dit zo ook wel eens. Het ligt er natuurlijk aan wie je als bezorger treft maar de bezorgers op onze route zijn fijne en vriendelijke mensen!

Waar ik wel een hekel aan krijg is een winkel met webshop die zogenaamd "voorraad houden". Nu al 2 keer geweest dat ik op de site kijk en bij de desbetreffende winkel voorraad en showmodel zie staan, dan wil je gaan kijken kom je in de winkel en moet je horen dat het centrale voorraad is en dat ze op hun site zomaar wat wegzetten. Rijd je dan weer een halfuur voor en kost weer parkeer geld voor niks.

[Reactie gewijzigd op maandag 20 oktober 2014 11:35]


Door Tweakers user Falcon, maandag 20 oktober 2014 11:38

Dit is 1 van de redenen dat ik tegenwoordig gewoon op het fietsje stap naar de BCC of Mediamarkt en het even op haal.

Of ik pak de leasebak en rij naar een winkel in Nederland.

Ik ben er klaar mee! :) Dan maar een paar euro duurder.

[Reactie gewijzigd op maandag 20 oktober 2014 11:38]


Door Tweakers user Brammos85, maandag 20 oktober 2014 11:53

Dank voor je blog. Blij dat dit tuig door de gewone consument eens aangepakt wordt. De gemiddeld PostNL levering is inderdaad een ramp, al weet GLS ook horrorverhalen naar boven te brengen :)

Door Tweakers user Quest33, maandag 20 oktober 2014 12:06

"I blog, therefore I am"
't Is dat je leuk schrijft maar dit gaat natuurlijk helemaal nergens over.
Voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten, op de valreep alsnog besteld, laten bezorgen op een adres waar je maar max 4 dagen in de week bent, en dan klagen als iedereen niet constant voor je aan het rennen is.
Daar is ook nog een gezegde: "wie het onderste uit de kan wil, krijgt het lid op de neus".

Door Tweakers user Pat911, maandag 20 oktober 2014 12:15

Mooie column, en kan het er alleen maar mee eens zijn. De zesjescultuur moet eens stoppen, bedrijven moeten gaan inzien dat ze bestaan bij de gratie van de klanten.

Daarbij komt nog dat als bedrijven door voor een hoger cijfer te gaan, ze onkosten gaan besparen. De zesjesbedrijven zijn vak lang bezig om iets voor elkaar te krijgen, als ze het in 1 keer goed doen, kunnen ze meer klanten van dienst zijn.

Natuurlijk kan er iets fout gaan en een vergissing worden gemaakt. Maar communiceer dat duidelijk en los het soepel op. Dat is pas goede reclame.

Door Tweakers user Pat911, maandag 20 oktober 2014 12:19

Quest33 schreef op maandag 20 oktober 2014 @ 12:06:
Voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten,
Ik maak uit de column op dat die prijs gewoon de prijs is waarvoor de meeste webshops het aanbieden...
op de valreep alsnog besteld
Voor 2200 uur is voor 2200 - als je dat niet kan waarmaken, moet je er niet mee adverteren
laten bezorgen op een adres waar je maar max 4 dagen in de week bent
thuis (overdag op postbezorgingsdagen) is de schrijver maar 2 dagen in de week, zou hij dan wel mogen klagen?
en dan klagen als iedereen niet constant voor je aan het rennen is
Omdat de hele keten faalt (besteltermijn is over gelogen, bezorging laat pakketjes in de bus liggen) mag de TS best klagen. De column gaat niet zozeer over dit geval, dat wordt enkel als voorbeeld genomen. Het gaat over de zesjescultuur die heel Nederland tegenwoordig lijkt te hebben.

Door Tweakers user RobIII, maandag 20 oktober 2014 16:15

't Pakketje is vandaag afgeleverd :Y)

Door Tweakers user klerk, maandag 20 oktober 2014 19:52

Wow, op een maandag nota bene!
Ik ben het met de TS eens. Zelf ook net iets te vaak meegemaakt met zogenaamd binnen 24 uur geleverd.
Veel plezier met de Chromocast als je hem volgende maand uit gaat pakken ;)

Door Tweakers user mcmd, maandag 20 oktober 2014 20:02

Gelukkig maar, een van de laatste uitstaande problemen in Nederland is hiermee opgelost. Het grote genieten kan nu beginnen.

Door Tweakers user T.C, maandag 20 oktober 2014 20:08

Een keer gehad dat mijn adres niet zou bestaan en bovendien niet thuis. (Volgens T&T)
Werkelijkheid: de bezorger was de remboursstaat kwijt.

Had speciaal vrijgenomen om mijn PC te bouwen. ( telefoon mevrouw was wel eerlijk)

Voor de rest wel fijne dienst, ik ben alleen nooit thuis.

Door Tweakers user Septimamus, dinsdag 21 oktober 2014 10:12

Ik bestel tegenwoordig al mijn ICT gerelateerde dingen via Coolblue. Ze zijn niet de goedkoopste maar ik heb nog nooit problemen gehad met een levering. Het is ook echt de volgende dag in huis.

Daarbij is het, wat je zelf al aangeeft, leuk om een pakketje van coolblue te ontvangen. Ik bedenk mezelf altijd maar dat je voor die humor en service best een euro meer mag betalen :9

Door Tweakers user RadioKies, dinsdag 21 oktober 2014 13:01

Hahahahahahahahaha,
Mediamarkt als leverancier en PostNL als bezorger... de 2 grootste ellendebedrijven op de aardkloot. Ik zit echt al heel lang te dubben een blog te maken en dan te beginnen met die 2 bedrijven, want grotere klotebedrijven dan die 2 bestaan niet!

Het zijn leugenaars/oplichters en klantenservice kan ze geen fuck schelen. CoolBlue is soms goedkoper en net wat vaker duurder tot een stuk duurder, maar daar staat tegenover dat alle bestellingen die ik daar heb gedaan voor 10 uur ook daadwerkelijk de volgende dag in huis waren... zelfs op zondag als ik op zaterdag had besteld.

Door Tweakers user .oisyn, dinsdag 21 oktober 2014 13:05

Wat ik dan wel weer jammer vind is dat je blijkbaar alleen snel geholpen kan worden als je het er publiekelijk over hebt. Webcare schmebcare, ook over de telefoon zou de service hetzelfde moeten zijn.

Door Tweakers user triflip, zondag 26 oktober 2014 01:39

PostNL is gewoon een falend bedijf, ik wacht nu ook al 72 uur op zo'n binnen 24 uur geleverd bestelling. Oke in mijn geval zijn de eerste 24 uur verneukt door de winkel zelf, gewoon te laat mijn order in behandeling genomen.

Als je hier een reactie op stuurt krijg je alleen terug "sorry dat je bestelling vertraging heeft opgelopen".

Ik ga iig vanaf nu elke webwinkel die als enige bezorger postNL aanbied vermijden een bedrijf wat de incompetentie van PostNL niet ziet en gewoon 24 uurs bezorging blijft aanbieden is zelf ook incompetent te noemen. Mijn missie vanaf nu, vermijd die incompentente bedrijven. Ik hoop dat meer mensen zich bij deze beweging aansluiten om zo al die mislukte webwinkels en postNL de nek om te draaien.

[Reactie gewijzigd op zondag 26 oktober 2014 01:40]


Reageren is niet meer mogelijk