🎈 Gele ballon 🎈

Door RobIII op dinsdag 21 mei 2019 21:39 - Reageren is niet mogelijk
Categorie: Personal, Views: 2.859

MS. Nee, niet Microsoft deze keer. Ik heb het over Multiple Sclerose. Je hebt er vast wel eens van gehoord. MS is geen spierziekte, maar een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Het afweersysteem valt de beschermlaag om de zenuwen aan, waardoor deze beschadigt. Zenuwen komen bloot te liggen en geven signalen van en naar de hersenen minder goed door. MS is te behandelen, maar (nog) niet te genezen. Het is een chronische ziekte.

Wenda Canninga In Nederland hebben ongeveer 17.000 mensen MS. Hier komen jaarlijks zo’n 800 mensen bij. Eén van die mensen is Wenda; een vriendin van me. Wenda heeft een rolstoel met elektrische ondersteuning nodig. En daarvoor is project Gele ballon gestart. Het hogere doel is zelfstandigheid teruggeven, een stuk onafhankelijkheid, zodat zij weer de weg terug kan vinden in de maatschappij.

Je kent het principe vast wel. Je begint met iets kleins en ruilt dat telkens voor iets groters. In dit geval is er gestart met, je raadt het al, een gele ballon. Op het moment van schrijven staat die op 't punt geruild te worden voor een item van €750 en dat maar na een paar dagen!

Omdat niet iedereen zulke dure zaken heeft liggen om te ruilen kan er natuurlijk ook gedoneerd worden in de hoop dat er met crowdfunding én het ruilproject uiteindelijk natuurlijk een glimmende rolstoel voor Wenda klaar staat. Wil je Wenda een beetje beter leren kennen dan kan ik je aanbevelen haar indrukwekkende blog eens door te nemen.

https://tweakers.net/ext/f/L8AcfmDH6u6vaCwUuJI2aqFb/full.jpghttps://tweakers.net/ext/f/icRCOuzeKlOMR7h7SnBGjP0U/full.jpghttps://tweakers.net/ext/f/Ge8acggJt5qiU0OFJ7enScwM/full.jpghttps://tweakers.net/ext/f/CisXHINDh8JKMwviaJbzSvd0/full.jpg


Om er nou niet helemaal een bedelblog van te maken heb ik een deal voor je: de vier hoogste donaties die zich bij mij melden krijgen van mij een Echo Dot (2nd gen, ik heb één witte en één zwarte), een Eminent EM6355 of Logitech Z533 opgestuurd. Allemaal gebruikt maar zo goed als nieuw; ik ben zuinig op mijn spulletjes :P Ik zal proberen of we er onderling uit kunnen komen wie-wat krijgt, maar anders zal ik de spullen verloten. Zet in 't opmerkingveld even "tweakers" of je nick o.i.d. zodat makkelijk je bijdrage kan verifiëren.

In het kader van duidelijkheid en openheid wel even dit:
Er wordt standaard 5% ingehouden op donaties die via Geef.nl verwerkt worden en er wordt dus altijd netto 95% uitbetaald;
Update: De eerste donaties zijn al binnen! Jullie zijn effin' kanjers Tweakers! #sprakeloos 💪 _O_

https://tweakers.net/ext/f/3fzRAtVVrCXvhlRQhFRx7pxa/full.gif

Hoe een "vandaag besteld morgen in huis" 6 dagen later aankomt

Door RobIII op zaterdag 18 oktober 2014 14:17 - Reacties (69)
Categorieën: Personal, Rants, Views: 26.797

Ik weet niet hoe het bij andere Tweakers is, maar waarschijnlijk komt je dit scenario je wel bekend voor: je wil eigenlijk wel graag het zoveelste speeltje dat je niet écht nodig hebt. Je zet het bij een webshop in je winkelmandje en haakt dan vervolgens nét voor betaling af omdat... meh. Zo heb ik al tientallen keren bijna een Raspberry Pi besteld maar halverwege afgehaakt omdat ik toch te druk ben om er écht mee te spelen. En zo heb ik ook al tientallen keren bijna een Chromecast besteld maar weer afgehaakt omdat... wat moet ik er nou eigenlijk écht mee?

Lees verder »

WTF Aegon?

Door RobIII op maandag 3 februari 2014 02:41 - Reacties (33)
Categorie: Rants, Views: 13.831

Ik kan daar zó slecht tegen hè... Van die sites die je vanaf het éérste moment al dwars zitten... om niets. Of om je de pis lauw te maken ofzo. Omdat het kan. Zoiets. Ik heb sinds kort een login op "mijnaegon" om daar mijn pensioenzaken te regelen. Oh, wauw! Hoe modern! Hoe hip!

Lees verder »

UPC Webcare flikt het... part 3

Door RobIII op donderdag 1 april 2010 22:10 - Reacties (32)
Categorie: Personal, Views: 12.215

Zoals ik vanochtend schreef heb ik een telefoontje gehad van UPC Webcare dat mij weer een beetje licht aan 't eind van de tunnel deed zien. Ik zal daarom maar met de deur in huis vallen: de tekst die je nu leest is gepost over een verse 90mbit verbinding van UPC.

Lees verder »

UPC flikt het wéér... part 2

Door RobIII op donderdag 1 april 2010 02:35 - Reacties (37)
Categorie: Rants, Views: 13.249

:( You have got to be fokkin' kidding me. Dit ga je niet menen. Hoe achterlijk kun je zijn? Ik ben razend. Ra-zend. Mocht je niet weten waar ik het over heb, lees dan "deel 1" even voordat je verder leest. Dit is een, eerder dan verwacht of gehoopt, vervolg daarop en wat voor één...

Lees verder »